Conecteaza-te cu noi
SEAS

Energie&Mediu

Chinezii sunt tot mai interesaţi de CNE Cernavodă. Negocieri mai flexibile pentru reactoarele 3 şi 4

Published

on

Ministerul Energiei şi compania chineză CGN au convenit să accelereze negocierile pentru reactoarele nucleare 3 şi 4. Miercuri, 22 februarie 2017, a avut loc o întâlnire între noua conducere a Ministerului Energiei şi reprezentanţii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN). Discuţiile, purtate la sediul Ministerului Energiei, au vizat asumarea unui calendar de acţiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect să fie urgentate. Ambele părţi şi-au reafirmat, cu această ocazie, interesul pentru realizarea investiţiei de la Cernavodă.

“Negocierile durează de prea mult timp şi este momentul să ne apropiem de o decizie. În perioada următoare, noua echipă a ministerului va acorda prioritate mersului negocierilor în vederea obţinerii unui acord pentru dezvoltarea proiectului. Vom iniţia în cel mai scurt timp un memorandum în Guvern pentru obţinerea mandatului de negociere în relaţia cu CGN”, a declarat Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, citat de agenţiile de ştiri.

La rândul lor, reprezentanţii companiei chineze, conduşi de directorul de proiect pentru România, au arătat că sunt mandataţi pentru o negociere mai flexibilă în anumite puncte, astfel încât discuţiile să fie accelerate.

Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, operată de Nuclearelectrica, este un proiect de investiţii prioritar pentru România, aflându-se în Programul de Guvernare actual.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Absolvent al facultății de jurnalism - presă scrisă București, și-a început activitatea în 1994 la cotidianul Evenimentul zilei, pe funcția de redactor în cadrul secției Investigații. În cariera de jurnalist a mai lucrat la următoarele instituții Mass media: Cotidianul (redactor investigații), România liberă (redactor investigații), Ziua (redactor investigații), Ziua de Constanța (director) Jurnalul Naţional (redactor investigații), Săptămâna Financiară (colaborator), Antena 1 Constanța (director media). A publicat peste 500 de articole de toate genurile jurnalistice.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions