Connect with us

Administratie

Chițac a descoperit de ce se circulă prost pe bulevardele orașului

Publicat

la

Vergil Chițac, primarul Constanței, continuă să administreze orașul…de pe Facebook. În ultima sa postare, edilul a transmis constănțenilor descoperirile sale recente despre cauzele traficului de coșmar din oraș.

„Vreți să știți de ce se circulă pe bulevardele orașului ca pe câmp? Priviți imaginea. O pojghiță de asfalt deasupra unui strat subțire de piatră calcaroasă, care s-a măcinat si s-a facut praf. Asta a fost asfaltarea din Constanța făcută de cei care acum au devenit foarte vocali și care nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Iertați-mă, dar eu la așa ceva nu pot să contribui. Pe Lăpușneanu facem un sistem rutier nou, pentru că nu avem altă cale. Uitați unde am ajuns cu treaba de mântuială făcută de 20 de ani.“, a declarat primarul Chițac.

Susținerile primarului sunt susținute de o fotografie de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu în care se observă o pojghiță de asfalt deasupra unui strat subțire de piatră calcaroasă.

Reabilitarea bulevardului Lăpușneanu se face după un proiect inițiat de administrația Făgădău și presupune modernizarea totală, dar și desființarea unui număr de 3.000 de locuri de parcare. Contractul de execuție a fost semnat de administrația Chițac la începutul anului trecut. Lucrările se desfășoară cu încetinire, afectând traficul rutier, spre nemulțumirea șoferilor.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: