Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac a semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru construirea unei policlinici de cardiologie și oncologie

Published

on

chitac rafila

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a semnat, astăzi, la București, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, documentele privind construirea a unei noi unități spitalicești la malul mării. Chițac a semnat contractul de finanțare pentru „Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.” Valoarea investiției se ridică la 103.214.244,06 euro din care finanțare nerambursabilă prin intermediul PNRR 98.053.531,86 euro. Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Acesta va avea două specializări: oncologie si cardiologie. Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanță asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene. Realizarea investiției presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafață construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2. Spitalul va fi focusat pe două specialități, Cardiologie şi Oncologie, esențial în completarea infrastructurii medicale a regiunii. Noul spital va avea câte două funcționalități pentru fiecare specialitate medicală, respectiv, ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) şi spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi).

„În anul 2016, cu ocazia alegerilor la Primăria Constanța, analizând principalele probleme ale orașului, am constatat că bolnavii de cancer făceau ședințe de radioterapie la spitalul județean, însă nu mai puteau continua tratamentul pentru că sursa de cobalt se epuizase, iar diriguitorii spitalului de la acea vreme nu se sinchisiseră să facă o achiziție. Drept urmare, bolnavii au luat calea Bucureștiului să își continue tratamentul. Am inventat atunci o sintagmă că „cel mai bun doctor în Constanța este trenul spre București“ (o minciună gogonată, pentru că nu el a inventat această sintagmă. E folosită de mulți ani în Constanța, n.r.). Situația a fost remediată în 2019, dar chiar și așa capacitatea de tratament este total insuficientă în raport cu cerințele municipiului. În aceste condiții, decizia de a construi un spital oncologic a izvorât dintr-o necesitate“, a spus Chițac.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions