Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac, despre proiectul de înlocuire a conductelor de termoficare: „Nivelul pierderilor va scădea cu peste 90%“

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, se laudă pe Facebook cu proiectul de înlocuire a conductelor din sistemul de termoficare. Edilul spune că lucrările se desfășoară conform planului, iar proiectul pe care îl implementează va livra primele rezultate foarte curând. Chițac spune să se așteaptă ca nivelul pierderilor de energie pe rețeaua de transport să scadă cu peste 90 % pe tronsoanele modernizate.

„Înlocuim conductele din sistemul de termoficare a Constanței: pe lângă eliminarea pierderilor cauzate de uzură, scăpăm și de pierderile termice. După cum cunoașteți, am demarat în Constanța un amplu proces de înlocuire a conductelor din sistemul centralizat de termoficare, care sunt vechi de 40 de ani și care cauzează avarii uriașe în toiul iernii și costuri foarte mari la întreținere. Lucrările se desfășoară conform planului, iar proiectul pe care îl implementăm va livra primele rezultate foarte curând. Ca să vă faceți o idee despre eficiența acestuia, ne așteptăm ca nivelul pierderilor de energie pe rețeaua de transport să scadă cu peste 90 % pe tronsoanele modernizate.

Proiectul, pe care vi l-am prezentat pe larg în urmă cu câteva săptămâni, are ca obiectiv principal dezvoltarea sistemului centralizat de transport a energiei termice și sustenabilitatea acestuia pe termen lung. Odată cu pierderile mult mai mici, vor scădea considerabil și costurile pentru energia termică livrată și/sau vândută. Vor fi eliminate costurile cu reparațiile la conducte în următorii 20 de ani și nu vom mai interveni atât de frecvent în domeniul public cu săpături care creează un disconfort. În plus, impactul va fi unul pozitiv și asupra mediului, dat fiind că vom reduce emisia de gaze cu efect de seră.

Vă țin la curent cu evoluția acestor ample lucrări pe care le facem în tot orașul. Dincolo de disconfortul de moment, trebuie să conștientizăm faptul că acestea sunt absolut necesare și că amânarea lor nu ar fi însemnat decât colapsul total al termoficării în mijlocul iernii.“, a spus Chițac.

Advertisement

Sursa foto: facebook/vergil chitac

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions