Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac i-a enervat inclusiv pe locuitorii din Valu lui Traian. Primarul Mitroi îi cere edilului din Constanța să renunțe la limita de 50 de km/oră

Published

on

restrictii trafic valu

Mii de locuitori din Valu lui Traian s-au arătat revoltați de măsura impusă de Primăria Constanța de a impune restricții de viteză între cele două localități.

„La ieșire din municipiul Constanța spre Valu lui Traian, pe bulevardul I.C. Brătianu se mută indicatoarele informative de intrare, respectiv ieșire din oraș, în dreptul străzii  Crețoiu. Pe  sectorul de drum delimitat de străzile Crețoiu și Bucegi se limitează viteza de deplasare a autovehicolelor de la 70 km/h la 50 km/h.“, se arată în anunțul Primăriei Constanța din 12 februarie, zi în care au fost impuse restricțiile.

„Modificările au fost necesare întrucât aceste sectoare de drum au trecut din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Direcția Regională de Drumuri si Poduri Constanta, în administrarea UAT Constanța. Decizia de reducere a vitezei de deplasare a autoturismelor a fost luată ca urmare a reîncadrării acestor sectoare de drum în categoria funcțională a drumurilor de interes local.”, a transmis Primăria Constanța, condusă de Vergil Chițac.

Primarul din Valu Traian, Florin Mitroi, coleg de partid cu Chițac, a trimis către Primăria Constanța o adresă prin care, în numele a mii de cetăți ai comunei care fac naveta zilnice, cere să fie revizuită măsura.

Advertisement

„Prin prezenta, vă adresăm dvs cu rugămintea de a veni în sprijinul a mii de persoane care domiciliază în comuna noastră și fac naveta către locul de muncă din Constanța. Aceștia sunt primii afecați de măsura dispusă de reprezentanții UAT Constanța cu privire la reducerea limitei de viteză. Înțelegem desigur raționamentul și faptul că s-a dorit reducerea accidentelor sau prevenirea lor. Apelăm însă la înțelegerea dvs pentru a găsi o cale de mijloc.

În concret, de când s-au montat parapeții despărțitori pe DE 81 (actual BD IC Brătianu) numărul accidentelor s-a redus cu 90%, fapt ce se poate confirma de către reprezentanții IPJ. Problemele au rămas doar pe porțiunea de drum situată între Petrom (ieșire din Constanța) și zona intrării pe autostradă. Pe această porțiune de drum, există desigur restricții de viteză impuse de apropierea de sensurile giratorii  existente, dar tot s-au întâmplat accidente.

Pentru porțiunea de drum cuprinsă între autostradă și cartierul Crețoiu, vă rugăm să ne sprijiniți să acordăm un răspuns favorabil celor peste 1.000 de persoane, cetățeni navetiști, care ni s-au adresat pentru sprijin. Desigur, înțelegem că solicitarea noastră ne depășește limita teritorială și lăsăm la latitudinea dvs modul de soluționare și evaluarea solicitării noastre“, se arată în adresa semnată de primarul Florin Mitroi și contrasemnată de administratorul Ionela Costache.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions