Conecteaza-te cu noi

Administratie

Chițac începe tăierea de panglici. Prima locație? Se deschide Spitalul Modular, situat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

Published

on

chitac spital

Primăria Constanța anunță că luni, 19 februarie, va fi deschis Spitalul Modular, situat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Amintim că, în luna decembrie, autoritatea locală a recepționat Spitalul Modular. Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane de euro, iar structura modulară reprezintă nucleul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, asigurând completarea serviciilor medicale pentru această unitate. Spitalul modular este funcțional, dar va deveni operațional după ce Ministerul Sănătății va aproba noua structură a SCBI, care cuprinde alte 52 de paturi și serviciile de imagistică. De asemenea, contractul SCBI cu Casa de Asigurări de Sănătate va fi adiționat cu noile servicii pentru a putea fi decontate. Primul pacient va fi primit după ce personalul va trece printr-un program de pregătire și va fi instruit să utilizeze noile instalații de ventilație.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10  sunt de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generație, cu farmacie și laborator. Pentru prima dată, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase beneficiază de un RMN și un computer tomograf. Serviciile de imagistică, vitale de multe ori desfășurării actului medical, lipsind până acum cu desăvârșire.

Primăria mai informează că, în 2024, vor fi demarate lucrările de de modernizare, reabilitare energetică, consolidare și extindere ale clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Este vorba despre o investiție de aproape 28 de milioane de lei, aproape 12 milioane de lei fiind alocate consolidării.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions