Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Chițac promite că va face în Constanța un sistem de irigații performant: „Cisternele și bidoanele cu apă vor fi doar o amintire!“

Published

on

Primăria Constanța ne informează că municipiul dispune în prezent de un sistem de irigații spații verzi subdimensionat, degradat și care necesită pe lângă reabilitare și o extindere a rețelelor existente. De aceea, alde Chițac și compania ne promit, prin intermediul unui comunicat de presă, că „această situație se va schimba în cel mai scurt timp, pentru că reabilitarea și extinderea sistemului de irigații a intrat în linie dreaptă.“

Conducerea autorității locale menționează că a fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții: „Reabiltare și extindere sistem de irigații în municipiul Constanța”- etapa DALI, inclusiv documentații pentru obținere avize, expertiză tehnică, studii de teren.

Valoarea contractului este de 430.000 lei fără TVA (511.700 de lei cu TVA), iar durata contractului este de 365 de zile.

„Unele spații din Constanța sunt cu adevărat verzi, în timp ce altele sunt pământii, triste, în ciuda eforturilor angajaților municipalității de a le îngriji. Diferența o face apa. Zonele care beneficiază de irigații rezistă oricăror condiții meteo, pe când celelalte sunt arse de soarele dogoritor. Dacă până acum, Constanța a fost deficitară la capitolul irigații, acest lucru se va schimba. Tot mai multe zone din oraș vor beneficia de sisteme moderne de irigat. Sunt vizate pentru reabilitare, extindere și modernizare sistemele de irigații din următoarele parcuri: Viitorului, Tineretului, Arheologic, Cazino, Tomis II, Poarta 6, Dragoslave. În timp ce în parcurile Tăbăcărie, Far și Rotterdam se va amenaja pentru prima dată un sistem de irigații. 

Pentru parcul Tăbăcărie, se va folosi apă din lacul Tăbăcărie, iar pentru celelalte se va utiliza apă provenită de la stația de epurare Constanța Nord.

Instalațiile proiectate vor respecta principiul eficienței energetice și al consumului economic de apă, fiind concretizate prin utilizarea unor sisteme automatizate. Reglarea programelor se va face în funcție de factorii de mediu înregistrați de senzori, se vor primi mesaje de alertă în timp real cu privire la avariile înregistrate și se va reduce consumul de apă, energie electrică și combustibil. Cisternele și bidoanele cu care se cară apă trebuie să devină doar o amintire!“, spune Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions