Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Mai sunt 10 zile în care cetățenii pot depune proiecte prin platforma „Tu decizi pentru Constanța“

Published

on

Viceprimarul Florin Cocargeanu îi informează pe cetățeni că mai sunt 10 zile în care pot depune proiecte pentru comunitate în cadrul primului proces de bugetare participativă din istora orașului, „Tu decizi pentru Constanța.“

„Vă încurajez să intrați pe platforma online dedicată tudecizi.primaria-constanta.ro. De asemenea, vă stau personal la dispoziție pentru audiențe la biroul din cadrul Primăriei Constanța, camera 214, în zilele de 10, 11 și 12 octombrie, între orele 13.00 și 14.00, unde vă invit să discutăm ideile de proiecte pe care le aveți și cum pot fi acestea integrate în programul de bugetare participativă.“, spune Cocargeanu. 

Cum puteți depune un proiect

Pentru a putea trimite propuneri de proiecte și pentru a vota, trebuie să vă creați un cont de utilizator site-ul menționat mai sus și să vă identificați cu un cont unic de email. De asemenea, proiectele pot fi depuse și în format tipărit la registratura Primăriei municipiului Constanța.

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere de proiect pentru fiecare din domeniile stabilite în regulament. Pot propune și/sau vota proiecte pentru oraș cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Constanța și au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani, precum și asociațiile și fundațiile cu sediul social în municipiul Constanța.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii:

▪️ mobilitate

▪️ accesibilitate și siguranța circulației

▪️amenajare spații verzi și locuri de joacă

▪️amenajare spații publice;

cultură

▪️ protecția mediului/protecția animalelor

▪️ digitalizare

▪️ sport

▪️ social

▪️ educație și sănătate

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA.

O comisie de evaluare și monitorizare, din care vor face parte reprezentanți cu putere de decizie din cadrul aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate Consiliului Local al municipiului Constanța, reprezentanți ai Consiliului Local al municipiului Constanța și reprezentanți ai societății civile va stabili eligibilitatea proiectelor.

Proiectul de bugetare participativă este o inițiativă a consilierilor USR și este aplicată în premieră la Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions