Connect with us

Administratie

Chițac promite va pune capăt construcțiilor haotice și supraetajării unor blocuri. A cerut anularea unei autorizații în Tomis Plus

Publicat

la

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a declarat că administrația condusă de el va pune capăt construcțiilor haotice și supraetajării unor blocuri, „acea practică des folosită de vechea administrație“. Chițac spune că multe PUZ-uri și PUD-uri au primit aviz negativ de la Direcția urbanism, iar consilierii au luat act și au votat împotrivă în ședințele Consiliului local. În acest sens, edilul Constanței a spus că a luat act de reclamația unor cetățeni din cartierul Tomis Plus, cu privire la o autorizație aprobată de fostul primar asupra căreia planau suspiciuni de nelegalitate. În urma unui control, Chițac a afirmat că a inițiat în calitate de primar anularea acestei autorizații în justiție chiar la începutul acestei săptămâni, înainte să expire termenul de 1 an în care putea fi atacată.

“Dragi constănțeni, vă înțeleg preocuparea pentru ce, unde și cum se construiește în orașul nostru. Vă înțeleg, pentru că și pe mine mă preocupă același lucru. Totodată eu sunt și responsabil în a respecta legea. Pentru că orice demers în folosul comunității, dacă nu e făcut cu temei legal, va fi sortit eșecului. De când am preluat administrarea Constanței și avem un nou arhitect șef, a fost respinsă eliberarea autorizațiilor de construire neconforme. Ne-am opus supraetajării unor blocuri, acea practică des folosită de vechea administrație. Multe PUZ-uri și PUD-uri au primit aviz negativ de la Direcția urbanism, iar consilierii au luat act și au votat împotrivă în ședințele Consiliului local. Lucruri pe care vechea administrație le aproba pe bandă rulantă acum sunt analizate temeinic, conform legii și interesului comunității.

Eu, personal, am luat act de reclamația unor cetățeni din cartierul Tomis Plus, cu privire la o autorizație aprobată de fostul primar asupra căreia planau suspiciuni de nelegalitate. Am dispus un control intern și am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții să facă verificări. Urmare a celor descoperite, am inițiat în calitate de primar anularea acestei autorizații în justiție chiar la începutul acestei săptămâni, înainte să expire termenul de 1 an în care putea fi atacată. Sunt primul primar al Constanței care merge în instanță să-și apere cetățenii. În ce privește subiectul imobiliar de actualitate, vă asigur că atâta vreme cât eu conduc aparatul administrativ al primăriei, scopul este unul singur: apărarea interesului public, al Constanței și al nostru, al tuturor. Toți investitorii care inițiază proiecte benefice atât lor cât și comunității, vor avea tot sprijinul meu. Restul vor trebui să și le reevalueze. Aprobarea sau respingerea acestui PUZ, pentru care fosta administrație a dat aviz de oportunitate în iulie 2020, este atributul exclusiv al Consiliului local. Însă Direcția urbanism aflată sub conducerea mea își va face datoria, îi va analiza legalitatea și oportunitatea, iar apoi va înainta consilierilor locali informațiile necesare luării unei decizii. Suntem aici pentru ca lucrurile sa intre pe făgașul normal, cel al legalității și al egalității tuturor în fața legii, în fața autorităților. Aveți încredere!”, a declarat Chițac.

Comments

comments

Administratie

Eterna poveste a cablurilor de pe stâlpi/copaci. Administrația Chițac spune că vrea să rezolve problema

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța reia vechea problemă a cablurilor atârnate pe stâlpi. Promisiuni că aceste cabluri vor dispărea avem de pe vremea fostului primar Decebal Făgădău. Nu s-a rezolvat. Acum, administrația Chițac vine și ea și ne spune că o să facă și o să dreagă și ea. În acest sens, Primăria ne anunță că reprezentanții ei și operatorii rețelelor de comunicații au avut o primă întâlnire pe acest an pentru a stabili măsurile ce trebuie luate pentru a rezolva problema atât de neplăcută și care trenează de mulți ani a cablurilor atârnate și a colacilor de sârmă agățați pe stâlpi.

„În afara unui aspect neplăcut și dezordonat, aceste cabluri reprezintă un pericol pentru siguranța cetățenilor. Operatorii rețelelor de comunicații trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să  acționeze în următoarele direcții:

– înlăturarea de urgență a surplusurilor de cablu de pe stâlpii de iluminat

– eliberarea urgentă de sarcini a stâlpilor metalici și a celor din fibră pentru a preveni eventualele situații nedorite generate de prăbușirea acestora pe carosabil sau pe partea pietonală

-în intervalul 21.02.2022 – 15.03.2022 trebuie finalizată acțiunea de etichetare și cosmetizare a rețelelor din cartierul Faleză Nord.

De asemenea, un aspect important despre care s-a discutat în cadrul ședinței desfășurate la Primăria Constanța, a fost scurtarea timpilor de intervenție pentru deficiențele care periclitează siguranța circulației auto și pietonale – max 1-3 ore , respectiv 72 de ore pentru cele referitoare la cabluri și cutii de distribuție poziționate necorespunzător pe stâlpii de iluminat și clădiri.“, spune Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va preda la Ministerul Dezvoltării două terenuri pentru construirea de creșe

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac a convocat Consiliul Local al municipiului, în ședință extraordinară, cu convocare de îndată, miercuri, 19 ianuarie 2022, de ora 10.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

  1. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „CNI” – S.A. a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect TIP „Construire creșă mică, str. Tineretului nr. 23, loc. Palazu Mare, municipiul Constanța”;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2 și nr. 5

  1. Proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „CNI” – S.A. a amplasamentului şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii Proiect TIP „Construire creșă mică, Bd. Aurel Vlaicu, zona Târg Săptămânal, Vama, municipiul Constanța”.

iniţiator: primar Vergil Chițac

– avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2 și nr. 5

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Fix ce lipsea Constanței: un grup de lucru pentru… rezolvarea blocajelor din trafic. Autor: viceprimarul Rusu

Publicat

la data de

Scris de

Cum rezolvăm problema blocajelor din traficul rutier? Facem o comisie, un grup de lucru care să vină cu soluții. Pare o copie fidelă a metodei de lucru din Parlament unde problemele se învârt în jurul cozii. Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu a anunțat că, pentru găsirea de alternative în vederea fluidizării traficului din Municipiul Constanța, a constituit un grup de lucru, format din „experți în sistematizare rutieră, prin intermediul căruia s-au generat soluții concrete pentru implementarea de măsuri care să răspundă nevoilor cetățenilor.“

„Vom utiliza toate resursele pentru a integra infrastructura rutieră și sistemele de organizare a circulației pentru o mai bună gestionare a fluxurilor de trafic. În zona Delfinariu reproiectarea fluxurilor se realizează pe baza situației reale și se va desfășura în doua etape:

Prima etapă de reorganizare a elementelor de trafic folosind resursele existente a fost implementată prin reconfigurarea accesului la McDrive (situat la intersecția B-dului Mamaia cu Str. Soveja). Următoarea etapă constă în resistematizarea străzii Soveja (intersecție cu B-dul Mamaia), unde se analizează amenajarea unei benzi suplimentare pentru fluidizarea intersecției de la Delfinariu. Prin reconfigurare sistemului de circulație rutieră, vor rezulta două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte  către str. Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe B-dul Mamaia. De asemenea, spațiul urban va fi redistribuit pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja/Zorelelor și Pescărie prin amenajarea unor zone dedicate tuturor participanților la trafic (bicicliști, pietoni, etc). Pe tronsonul menționat anterior, se va analiza inclusiv crearea de noi locuri de parcare.

Intervențiile punctuale din intersecții sunt coroborate și analizate în paralel cu elementele de smart city care ne vor permite analiza în timp real și sincronizarea mult mai eficientă a traficului din Constanța.“, spune Rusu.

Sursa foto: facebook.com/IonutRusuPNLConstanta

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: