Connect with us

Administratie

Consilierii PNL acuză fosta administrație Făgădău că a dat un aviz de oportunitate pentru ridicarea unui complex de lux în zona Casei Căsătoriilor

Tatian Iorga

Publicat

la

Elaborarea Planului Urbanistic Zonal – reglementare teren strada Mihai Eminescu FN – zona Casa Căsătoriilor prin care se propune ridicarea unor blocuri a aprins spiritele în mediul online. Omenii sunt revoltați de faptul că în zona Casei Căsătoriilor ar putea apărea noi blocuri și au cerut autorităților să ia atitudine. După ce consilierii USR au dat un semnal că se vor opune acestui PUZ, a venit și rândul aleșilor PNL să aibă reacție față de această situație. Într-o postare pe Facebook, consilierii PNL spun că nu vor vota și nu vor accepta ridicarea niciunei construcții fără respectarea cadrului legal. Aleșii PNL acuză vechea administrație a Constanței de faptul că ea este cea care „a pregătit terenul pentru ridicarea acestor blocuri“. Mai mult, consilierii PNL îi acuză pe Făgădău și compania că ar fi dat aviz de oportunitate în iulie 2020 pentru acest PUZ.

„De ceva timp, în mediul on-line, circulă informații potrivit cărora, în următorii ani, o parte din faleza de la Plaja Modern va dispărea! Cu siguranță, aceasta ar fi fost soarta terenului dacă Făgădău mai era primar. Din fericire, în 27 septembrie 2020, prin votul lor, constănțenii au împiedicat acest lucru! Acum, primarul Vergil Chițac și consilierii locali liberali, nu vor vota și nu vor accepta ridicarea niciunei construcții fără respectarea cadrului legal. Constănțenii au sesizat anul trecut, anumite ,,mișcări”, aparent nevinovate, care nu aveau, la acea vreme, o logică….și nici nu au primit vreo explicație de la administrația locală de atunci. Cu toții am putut vedea cum taluzul este defrișat sistematic, cum Primăria Constanța amenajează pe plaja Modern o șosea care se termină brusc după numai 336 de metri și, mai ales, am văzut neputincioși cum porțiuni care trebuiau să fie ,,Domeniul Statului”, au fost vândute. Abia acum, din fericire la timp, adevărul iese la iveală! Toate acele lucrări erau bine gândite și aveau o finalitate dezastruoasă pentru orașul nostru. După ce practic ,,a terminat” stațiunea Mamaia, administrația PSD Mazăre-Făgădău, se apucase să distrugă și orașul. Practic, scopul era ca pe faleză, pe o suprafață de aproximativ 7 hectare, să fie amenajat un complex de lux. Constănțenii trebuie să aibă încredere că noi nu vom permite niciun abuz și, mai ales nu vom vota niciun PUZ sau PUD în detrimentul Constanței și al constănțenilor! Însă, administrația locală are obligația să respecte toți pașii legali. De aceea, Primăria Constanța analizează solicitarea fiecărui cetățean, proprietar de teren. Din acest motiv, Comisia Tehnica de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a făcut public Anunţul de intenţie privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal – reglementare teren strada Mihai Eminescu FN – zona Casa Căsătoriilor, conform unui aviz de oportunitate din luna iulie 2020. Constănțenii trebuie să aibă încredere că lucrurile au intrat pe făgașul normal! Consiliul local nu mai are majoritate PSD, iar proiectele nu se mai votează pe bandă rulantă, ca atunci. Deja avem exemplul altor solicitări care au fost respinse pentru că erau neconforme. Fiecare solicitare este analizată temeinic și trece prin toate etapele legale.

Aprobarea sau respingerea acestui PUZ, pentru care fosta administrație a dat aviz de oportunitate în iulie 2020, este atributul exclusiv al Consiliului local. Direcția urbanism îi va analiza legalitatea și oportunitatea, iar apoi va înainta consilierilor locali informațiile necesare luării unei decizii, iar răspunsul final va fi legal și în interesul comunității. Neîncrederea constănțenilor este întemeiată, după ce, ani de zile, au asistat la atâtea și atâtea abuzuri și ilegalități, după ce s-a construit prea mult, haotic și în funcție de interesele personale ale unor grupuri. Pe noi, consilierii locali liberali, situația actuală ne face să ne aplecăm cu mai multă atenție asupra fiecărei solicitări, pentru ca decizia finală să fie corectă, legală și pentru Constanța.“, spun consilierii PNL.

Sursa foto: USR

Comments

comments

Administratie

Noua conducere a Prefecturii Constanța a depus jurământul

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În sala  de ședințe a Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc, astăzi, în sistem de videoconferință, ceremonia de depunere a jurământului de către Silviu-Iulian Coșa în funcția publică de prefect al județului Constanța. Astfel, Coșa este reconfirmat în funcție și poate să se înscrie în PNL, formațiune căreia i-a revenit postul de prefect în negocierile din coaliție. Tot astăzi, au depus jurământul și Secyl Suliman (UDTTMR) în funcția publică de subprefect și Mihai Vîlcu (USR-PLUS) în funcția publică de subprefect.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac a luat apucăturile lui Făgădău: desenează parcări între blocurile din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În lipsa unei strategii privind construirea parcărilor etajate, actuala conducere a administrației locale continuă politica de a „desena pe asfalt“. Astfel, Primăria Constanța informează că echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de reconfigurare a amplasamentului situat pe aleea Nalbei, între blocurile L107 și L111. Terenul a fost excavat și este stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră, fiind astfel pregătit pentru asfaltare. În prezent, se reamenajează porțiunea carosabilă care a fost eliberată de garaje și se construiesc noi locuri de parcare. Ceilalți proprietari au fost somați să desființeze construcțiile cu caracter provizoriu, în vederea regenerării urbane a zonei. În cazul în care deținătorii nu se vor conforma măsurilor privind demolarea, desființarea garajelor va fi făcută de către autoritatea publică locală, pe cheltuiala contravenienților.

„Pe strada Badea Cârțan, spațiul public urban este redistribuit pentru a răspunde nevoilor pietonilor, dar și a riveranilor care vor beneficia de condiții civilizate pentru a-și parca autoturismele. Suprafața carosabilă este excavată și se decopertează asfaltul deteriorat pe aleile care asigură accesul în spațiul destinat parcării autovehiculelor. Pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări.“, notează Primăria.

Amintim că primarul Constanței a promis în campania electorală construirea mai multor parcări etajate. Acum edilul o dă la întors și spune că acestea sunt mult prea costisitoare, iar procesul este de lungă durată.

„În ceea ce privește construcția primei parcări. Din momentul în care o gândești și ai și banii necesari, respectând toate procedurile, de la notă conceptuală, la studiu fezabilitate, proiect tehnic și licitație, durează 400 de zile până când începi construcția. Asta este legislația“, a declarat, ieri, Vergil Chițac.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Animal Society efectuează, în premieră, primul recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La nivelul municipiului Constanța urmează să aibă loc, în perioada 9 – 10 martie, recensământul câinilor fără stăpân, pentru ca Animal Society, autoritățile locale și societatea civilă să aibă o imagine reală a problemei.

„Cu ajutorul unei aplicații mobile, câinii sunt fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile ce vor fi obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care noi, Animal Society, împreună cu autoritățile şi locuitorii orașului urmează să îl stabilim și să îl implementăm. Mulțumim echipei de voluntari care se alătură echipei noastre pentru a facilita derularea acestui recensământ! Totodată, amintim constănțenilor că în orașul lor este în derulare proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun. Acesta se va desfășura în trei etape, pe parcursul anului 2021. Prima etapă, campania de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună pe care o derulăm la sediul Biobaza, se va încheia pe 12 martie” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

„Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun presupune desfășurarea unor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, recensământul acestora, efectuat în premieră de Animal Society, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.“, spun cei de la Animal Society.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: