Connect with us

Administratie

Chițac, un primar care se vrea de 10, înconjurat de repetenți. Horia Constantinescu, fii bărbat și pleacă!

Publicat

la

În campania electorală, Vergil Chițac le-a promis constănțenilor că le va face un oraș de nota 10. Fanii săi, câți or fi fost cu toții, și-au înrămat pozele de pe Facebook cu sloganul: ”Vergil Chițac – administrație de nota 10”. Într-un videoclip de campanie, actualul primar apărea jucând tenis de câmp, cu un tricou inscripționat cu 10. Iar în urmă cu doar câteva luni, pentru că ideea îl bântuie în continuare, s-a insinuat într-o poză de grup alături de Gică Hagi și de alte persoane, fluturând – de parcă ar fi întins pe sârmă, la uscat – un tricou galben, inscripționat cu 10. În preajma ”Regelui”, numărul 10 chiar făcea sens.

Chițac a manipulat intens simbolul notei 10, pentru a induce publicului ideea că promovează competența, profesionalismul, meritocrația. În realitate, primarul navetist al Constanței s-a înconjurat de tot felul de incompetenți cu note proaste. Și, după impresia pe care a făcut-o până acum, nici el nu este prea departe.

Încă de la începutul mandatului, Chițac i-a adus în Primărie pe Cristinel Dragomir și Horia Constantinescu, doi foști PSD-iști cândva aciuați pe lângă Nicușor Constantinescu și Adrian Năstase. Dragomir picase, în 2018, un examen de igienă organizat de Primăria Constanța, cu nota 2 și 18 sutimi.  Dar omul de nota 2 a fost bun pentru administrația de 10 promisă de Chițac.

Nu cu mult timp înainte de a fi cooptat în echipa de la Primărie, Horia Constantinescu se lăudase, el însuși, cu gurița lui, într-un interviu spumos acordat publicației Info Sud-Est, că a fost cam toată viața un golan, că a dat cu pumnul, că a făcut bani din camătă, că și-a mutat averea în Panama. Aceste detalii întunecate, ca multe altele de largă notorietate, din biografia lui Horia C. n-au contat deloc în ochii primarului de zece, care l-a primit cu brațele larg deschise în echipa sa. Chițac a insistat că Horia C. se bucură de toată încrederea sa, chiar și atunci când partenerii săi de guvernare locală, de la USR, au cerut demisia omului său. Practic, alianța de guvernare locală s-a cam destrămat la Constanța din cauza relației dintre Vergil Chițac și Horia Constantinescu.

Pe bună dreptate USR-iștii erau supărați pe derapajele verbale ale lui Horia Constantinescu, după ce acesta, slobod de gură, i-a făcut nesimțiți pe antreprenorii care au refuzat să sponsorizeze Primăria, i-a făcut gunoaie de oameni pe unii care aruncaseră deșeuri pe lângă un tomberon și mai avea puțin să-i facă sărăntoci pe șoferii care cârcoteau pe tema taxelor de parcare. Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian (promovată administrator public fără concurs) l-au ajutat pe Chițac să schimbe paradigma. Dacă înainte cetățenii aveau pretenții de la Primărie, să strângă gunoaiele, să tundă iarba, să îngrijească domeniul public, dintr-o dată foaia s-a întors, iar birocrații au pus biciul pe locuitori să facă toate aceste lucruri, pe cheltuiala lor. Dintr-o dată, s-a creat percepția că populația nu este destul de bună pentru aceste genii de nota 10.

Cât de buni, de geniali, de profesioniști și plini de merite sunt oamenii lui Chițac s-a văzut și din știrea publicată astăzi de toată presa locală, anume că Horia Constantinescu n-a fost capabil să obțină decât un amărât de 6 la examenul pentru ocuparea funcției de director general în Primărie. Ăsta e nivelul de performanță și profesionalism! Moralistul care dădea lecții de administrație publică s-a dovedit subțire rău de tot. Fii bărbat, Horia Constantinescu, și dă-ți demisia! Orașul ăsta chiar are nevoie de profesioniști și de oameni de bun simț, care să nu cheltuie banii publici pe stele de Hollywood și ceasuri stradale, ci pe lucruri cu adevărat necesare. Dă-ți demisia cu gândul împăcat că, după tine, ar putea veni unul capabil să ia măcar un 7. Iar dacă va veni – Doamne ajută! – un personaj de 10, îți vom recunoaște meritul de a te fi retras la timp. Adio!

Comments

comments

Administratie

Constănțeni, pregătiți-vă să rămâneți fără căldură în iarna aceasta. Chițac: „Vor fi probleme. Tot sistemul este vechi de 70 de ani“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat într-o emisiune la Digi 24 că locuitorii municipiului pe care îl conduce trebuie să se aștepte la întreruperi la căldură, pentru că rețeaua e veche și în unele locuri țevile sunt precum „foița de țigară“. El afirmă că s-au făcut cârpeli, pe ici, pe colo, la rețeaua de distribuție, dar în ceea ce privește rețeaua de transport a agentului termic care pleacă de la CET nu a putut interveni pentru că are proiecte europene în așteptare, prin care vor fi înlocuite toate conductele. Pe de altă parte, Vergil Chițac a dat vina pe prețul mare la gigacalorie, care este cel mai mare din țară, tot pe vechimea rețelei, care înregistrează pierderi uriașe.

„Avem probleme pentru că prețul cel mai mare la gigacalorie din România este la Constanța, 1.034 de lei și este un preț real. Prețul este așa mare pentru că și producția este foarte scumpă, ca și tariful de distribuție și tariful de transport. De ce? Pentru tot sistemul este vechi. Toată rețeaua este veche de 70 de ani. Noi nu am început în furnizăm energie termică pentru că nu au fost îndeplinite condițiile de lege ca trei nopți consecutiv să avem temperaturi mai jos de 10 grade. Însă, eu anticipez că vom avea probleme pentru că, atunci când va trebui să încărcăm sistemul pentru producția de căldură și temperatura agentului termic va trebui să crească, plus presiunea, conductele acestea vechi vor ceda. Probabil, așa cum a fost și iarna trecută, pentru perioade scurte când vom interveni, pe anumite porțiuni va trebui să întrerupem agentul termic.“, a afirmat Chițac.

Întrebat de moderatoare dacă Primăria a profitat de sezonul cald și a făcut lucrări de înlocuire a conductelor, primarul Constanței a spus că s-au făcut, cât s-a putut, pe partea de distribuție, însă pe partea de transport, care merg de la CET până punctele termice, autoritatea locală are două proiecte europene aflate în evaluare.

„Eu nu anticipez o îmbunătățire semnificativă (a furnizării agentului termic, n.r.) decât în iarna următoare, 2022 – 2023. Dacă mergem bine, vom reuși să schimbăm o parte din tubulatură anul viitor. Repet, mă aștept să avem probleme iarna asta pentru că am fost iarna trecută pe teren și am văzut că țevile sunt groase cât foița de țigară“, a declarat Chițac la Digi 24.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ce propune PRO România în locul Galeriilor Soveja

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța, prin RAEDPP, intenționează să demoleze Galeriile Soveja. De aceea, RAEDPP îi întreabă pe cetățeni, prin intermediul unui chestionar online, care ar fi cea mai bună investiție în locul acestui spațiu. PRO România propune, în schimb, ca în locul acestor spații să fie amenajat un parc, locuri de joacă, spații pietonale și o parcare subterană de peste 600 de locuri. Este un proiect prezentat anul trecut, în campania electorală de fostul deputat Mircea Dobre, după ce fosta conducere a RAEDPP anunțase că vrea să ridice un supermarket sau hypermarket.

„Primăria Constanta a pus in dezbatere publica viitorul zonei Galeriilor Soveja. Noi, PRO România Constanța, rugăm pe aceasta cale autoritățile locale, să analizeze proiectul propus de peste un an de zile, un proiect care creste calitatea vieții locuitorilor din zona, în care am prevăzut:

– amenajare parc cu zone de relaxare, spațiu de joacă pentru copii, țarc pentru câini, toalete publice.

– parcări și fluidizare trafic prin lărgire strada Ștefăniță Vodă.

Pe aceasta cale, îi rugam pe constănțenii care au susținut și mai susțin acest proiect să completeze chestionarul postat pe https://raedpp-constanta.ro, Secțiunea Consultare Publica. Durează 15 secunde, eu l-am completat.“, a spus liderul PRO România, filiala Constanța, Răzvan Filipescu.

Proiect Zona Galeriilor Soveja – Ștefăniță Vodă

Pe o suprafață de teren care însumează un lot de 2.975 mp și unul de 9.407 mp, adică 12.382 mp, PRO România propune proiecte care să atingă mai multe obiective:

Obiectivul 1 – fluidizarea circulației:

  • Lărgirea străzii Ștefăniță Vodă, la câte 2 benzi pe sens: intersecție cu Stradă Soveja – proiect pentru care este necesară o suprafață de 668 mp de teren;
  • Amenajarea locului de întoarcere a autobuzului – stație cap de linie și realizarea de locuri de parcare la sol, unele necesare funcționarii Bisericii (terenul aferent Bisericii este de 1.755 mp);

Obiectivul 2️ – PARC/spațiu verde amenajat 5.396 mp;

Obiectivul 3️ – Alei pietonale și zone de relaxare și petrecere a timpului în aer liber: 2.182 mp;

Obiectivul 4️ – Circulație și alei carosabile: 1.300mp;

Obiectivul 5️ – Loc de joacă pentru copii: 400 mp;

Obiectivul 6️ – Fantana/Ochi de apă: 236 mp;

Obiectivul 7️ – Țarc amenajat pentru câini 🐕: 375 mp;

Obiectivul 8️ – locuri de parcare. Se propune o parcare publică subterană, formată din 2 corpuri, generând un total de 664 locuri de parcare, dispuse pe 2 subsoluri astfel:

C1 supraf. Constr. 2.000 mp – 90 LOCURI DE PARCARE PE NIVEL – REZULTĂ 180 LP; Scd = 4.000 mp

C2 supraf. Constr. 6.275 mp – 242 LOCURI DE PARCARE PE NIVEL – REZULTĂ 484 LP; Scd = 12.550 mp

Parcarea subterană, daca e dificil de realizat vezi țevi etc, se poate face pe o suprafață mai mică sau măcar un corp sau doar la sol, în jurul parcului, notează cei de la PRO România.

Obiectivul 9️ – Stand fructe, legume, apa – 50 mp;

Obiectivul 10 – Grup sanitar pentru public: 20mp.

Citește și:

RAEDPP face noi pași pentru desființarea Galeriilor Soveja. Oare ce va apărea în loc?

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

PMP Năvodari: „SC Termica Distribuție are năravuri vechi“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii PMP Năvodari acuză SC Termica Distribuție de lipsă de transparență în privința comunicării problemelor cu care se confruntă. Mai exact, societatea care se ocupă cu distribuția apei calde și a agentului termic în Năvodari nu a anunțat Consiliul Local al orașului, unicul acționar al SC Termica Distribuție, de preavizele emise de UT Midia (producătorul de agent termic) că v-a sista furnizarea apei calde.
„Este de neacceptat faptul că această societate, subordonată Consiliului Local Năvodari, nu a considerat că este importantă înștiințarea de îndată a consilierilor pentru a prezenta situația critică în care a ajuns serviciul de distribuție a agentului termic. De asemenea, precizăm că dacă în acest sezon rece nu se va furniza agent termic sau se va întrerupe furnizarea acestuia, având în vedere comunicarea defectuoasă dintre societatea de distribuție Termica și producătorul U.T. Midia (CET, n.r.), dar și lipsa de transparență față de noi și de năvodăreni, consilierii PMP Năvodari nu vor mai susține conducerea societății Termica.“, notează conducerea PMP Năvodari.

În 5 octombrie, CET Midia a sistat apa caldă către populație. După îndelungi discuții, CET Midia a reluat furnizarea apei calde. Consilierii PMP Năvodari au aflat cu surprindere, din discuțiile cu cei de la UT Midia, că SC Termica primise mai multe preavize de întrerupere a livrării de energie termică, dar niciunul din acestea nu a ajuns și la cunoștința Consiliului Local, acționarul unic al SC Termica Distribuție.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: