Connect with us

Administratie

Chițac, un primar care se vrea de 10, înconjurat de repetenți. Horia Constantinescu, fii bărbat și pleacă!

Publicat

la

În campania electorală, Vergil Chițac le-a promis constănțenilor că le va face un oraș de nota 10. Fanii săi, câți or fi fost cu toții, și-au înrămat pozele de pe Facebook cu sloganul: ”Vergil Chițac – administrație de nota 10”. Într-un videoclip de campanie, actualul primar apărea jucând tenis de câmp, cu un tricou inscripționat cu 10. Iar în urmă cu doar câteva luni, pentru că ideea îl bântuie în continuare, s-a insinuat într-o poză de grup alături de Gică Hagi și de alte persoane, fluturând – de parcă ar fi întins pe sârmă, la uscat – un tricou galben, inscripționat cu 10. În preajma ”Regelui”, numărul 10 chiar făcea sens.

Chițac a manipulat intens simbolul notei 10, pentru a induce publicului ideea că promovează competența, profesionalismul, meritocrația. În realitate, primarul navetist al Constanței s-a înconjurat de tot felul de incompetenți cu note proaste. Și, după impresia pe care a făcut-o până acum, nici el nu este prea departe.

Încă de la începutul mandatului, Chițac i-a adus în Primărie pe Cristinel Dragomir și Horia Constantinescu, doi foști PSD-iști cândva aciuați pe lângă Nicușor Constantinescu și Adrian Năstase. Dragomir picase, în 2018, un examen de igienă organizat de Primăria Constanța, cu nota 2 și 18 sutimi.  Dar omul de nota 2 a fost bun pentru administrația de 10 promisă de Chițac.

Nu cu mult timp înainte de a fi cooptat în echipa de la Primărie, Horia Constantinescu se lăudase, el însuși, cu gurița lui, într-un interviu spumos acordat publicației Info Sud-Est, că a fost cam toată viața un golan, că a dat cu pumnul, că a făcut bani din camătă, că și-a mutat averea în Panama. Aceste detalii întunecate, ca multe altele de largă notorietate, din biografia lui Horia C. n-au contat deloc în ochii primarului de zece, care l-a primit cu brațele larg deschise în echipa sa. Chițac a insistat că Horia C. se bucură de toată încrederea sa, chiar și atunci când partenerii săi de guvernare locală, de la USR, au cerut demisia omului său. Practic, alianța de guvernare locală s-a cam destrămat la Constanța din cauza relației dintre Vergil Chițac și Horia Constantinescu.

Pe bună dreptate USR-iștii erau supărați pe derapajele verbale ale lui Horia Constantinescu, după ce acesta, slobod de gură, i-a făcut nesimțiți pe antreprenorii care au refuzat să sponsorizeze Primăria, i-a făcut gunoaie de oameni pe unii care aruncaseră deșeuri pe lângă un tomberon și mai avea puțin să-i facă sărăntoci pe șoferii care cârcoteau pe tema taxelor de parcare. Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian (promovată administrator public fără concurs) l-au ajutat pe Chițac să schimbe paradigma. Dacă înainte cetățenii aveau pretenții de la Primărie, să strângă gunoaiele, să tundă iarba, să îngrijească domeniul public, dintr-o dată foaia s-a întors, iar birocrații au pus biciul pe locuitori să facă toate aceste lucruri, pe cheltuiala lor. Dintr-o dată, s-a creat percepția că populația nu este destul de bună pentru aceste genii de nota 10.

Cât de buni, de geniali, de profesioniști și plini de merite sunt oamenii lui Chițac s-a văzut și din știrea publicată astăzi de toată presa locală, anume că Horia Constantinescu n-a fost capabil să obțină decât un amărât de 6 la examenul pentru ocuparea funcției de director general în Primărie. Ăsta e nivelul de performanță și profesionalism! Moralistul care dădea lecții de administrație publică s-a dovedit subțire rău de tot. Fii bărbat, Horia Constantinescu, și dă-ți demisia! Orașul ăsta chiar are nevoie de profesioniști și de oameni de bun simț, care să nu cheltuie banii publici pe stele de Hollywood și ceasuri stradale, ci pe lucruri cu adevărat necesare. Dă-ți demisia cu gândul împăcat că, după tine, ar putea veni unul capabil să ia măcar un 7. Iar dacă va veni – Doamne ajută! – un personaj de 10, îți vom recunoaște meritul de a te fi retras la timp. Adio!

Comments

comments

Administratie

Noi promisiuni de la Chițac: 125 de stații și 41 de autobuze electrice noi

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe Facebook că Primăria a demarat procedura de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz și că autoritatea locală va cumpăra 41 de autobuze electrice noi.

„Dragii mei, vreau să vă dau o veste bună. Am demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. Ofertele pot fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care va avea loc deschiderea lor. Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect și cu achiziționarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puțin de practicile păguboase și de interesele din trecut și facem încă un pas spre normalitate.

Vă anunț că noile stații vor fi construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislația, reglementările și standardele de calitate ale Uniunii Europene. Acestea vor fi dotate cu panouri de afișaj moderne și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp. De asemenea, din punct de vedere estetic, acestea se vor integra climatului și peisajului urban al orașului nostru. Durata contractului va fi de maximum 12 luni de la data semnării acestuia de ambele părți, furnizorul având obligația de a livra și monta cel puțin 20 de stații în primele 60 de zile.

Dragi prieteni, sistemul de transport public trebuie modernizat în întregime astfel încât să devină eficient, iar mobilitatea și confortul călătorilor să se ridice la cele mai înalte exigențe. În acest fel, vom încuraja din ce în ce mai multă lume să folosească autobuzul în detrimentul mașinii. Vă reamintesc că am contractat și o flotă de 41 de autobuze electrice (20 de autobuze cu o lungime de 12 metri și 21 de autobuze de 10 m), Constanța făcând astfel primii pași spre un transport public prietenos cu mediul. Primul autobuz electric va ajunge în Constanța în luna decembrie pentru a fi testat pe traseu.

Cu astfel de pași mărunți reparăm Constanța. Situații de genul acesteia cu stațiile de autobuz care nu au aparținut orașului și care frizează orice urmă de logică și de bun simț încă întâlnim la tot pasul. Este moștenirea cu care trebuie să ne luptăm și pe care o îndreptăm muncind cu perseverență, pricepere și cu bună-credință.“, a scris Chițac pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. O arteră importantă din cartierul KM 4-5 intră de săptămâna viitoare în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Pe strada Liliacului, continuă procesul de modernizare a tramei stradale pe tronsonul delimitat de strada Progresului și strada Pandurului. Se reabilitează infrastructura trotuarelor prin montare de borduri moderne iar de săptămâna viitoare se va interveni și asupra zonei carosabile. Luni, 27 septembrie, marți, 28 septembrie și miercuri, 29 septembrie se va decoperta asfaltul existent, motiv pentru care traficul rutier va fi restricționat parțial, în intervalul orar 08:00-16:00. După finalizarea lucrărilor de frezare, carosabilul va fi îmbrăcat în asfalt.

„Conducătorii auto care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil pentru a evita ridicarea autovehiculelor. De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se reabilitează trama stradală.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pas important pentru demiterea primarului din Agigea. USR-PLUS a depus la Prefectură semnăturile pentru referendum

Publicat

la data de

Scris de

Echipa locală USR PLUS Agigea a strâns numărul de semnături necesare și a inițiat procedura de organizare a referendumului local pentru demiterea primarului PSD Maricel Cristian Cîrjaliu. După mai multe luni de eforturi, au fost strânse 2 000 de semnături, depășind astfel numărul de 1 800 de semnături necesare pentru declanșarea acestei proceduri.

Astăzi, USR PLUS Agigea și USR PLUS Constanța au înregistrat la Prefectura Constanța semnăturile strânse și au solicitat organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului PSD. Cererea de înregistrarea a fost însoțită de motivele demiterii și de semnăturile necesare, conform O.U.G. 57/2019, art. 162.

„Ne-am consultat cu cetățenii și am ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administrația publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. După mai mult de 6 luni, am reușit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să-l depășim, și astăzi înregistrăm cererea, însoțită de motive, pentru ca procedura să fie demarată de instituția prefectului”, a declarat consilierul local USR PLUS Gabriel Ciobanu, principalul inițiator al acestui demers.

Prezentă la acest eveniment, Anca Dragu, președintele Senatului României, a afirmat că inițierea acestui referendum dovedește că voința cetățenilor contează: „Cetățenii din Agigea au nevoie de un primar care să le apere interesele, nu de unul care se ocupă de afacerile sale personale, cum este cazul actualului primar PSD. Am toată convingerea că această procedură va fi finalizată cu succes și că vom vedea în scurt timp o altă față a localității Agigea.”

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, a declarat că abuzurile de la Agigea trebuie să înceteze, iar localitatea trebuie redată locuitorilor săi: „Suntem foarte atenți la ceea ce se întâmplă. Autoritățile trebuie să respecte procedurile legale, va trebui declanșat acest referendum, avem așteptarea unei prezențe masive la vot a locuitorilor, pentru ca aceștia să-și redobândească localitatea. Vom sprijini acest demers democratic prin toate mijloacele legale.”

„Primarul PSD Maricel Cristian Cîrjaliu n-a mai convocat Consiliul Local al comunei Agigea de la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, deși legea prevede că trebuie convocată cel puțin o ședință pe lună, fiind nemulțumit că a fost votat viceprimar un consilier local USR PLUS, Gabriel Ciobanu, în detrimentul unui consilier PSD. În mod discreționar, deoarece nu a reușit să-și formeze o majoritate în Consiliu Local, primarul PSD a refuzat să emită Hotărârile de Consiliu Local privind alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, fără de care CL nu poate funcționa. Primarul refuză de asemenea să răspundă la solicitările transmise în baza Legii 544.

Consilierii locali USR PLUS s-au adresat inițial Prefecturii Constanța, care le-a dat dreptate, reținând că s-a respectat procedura pentru alegerea viceprimarului și constituirea comisiilor de specialitate, însă primarul a ignorat răspunsul prefectului.

Primarul PSD Cristian Maricel Cîrjaliu este la al patrulea mandat la conducerea comunei, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro. La alegerile locale de anul trecut, Cîrjaliu a câștigat alegerile cu doar 31 de voturi în plus față de candidatul USR PLUS, Gabriel Ciobanu, un tânăr economist de 33 de ani care a intrat în politică din dorința de a schimba în bine viața comunității în care trăiește“ spun cei de la USR.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: