Connect with us

Administratie

Chițac, un primar care se vrea de 10, înconjurat de repetenți. Horia Constantinescu, fii bărbat și pleacă!

Publicat

la

În campania electorală, Vergil Chițac le-a promis constănțenilor că le va face un oraș de nota 10. Fanii săi, câți or fi fost cu toții, și-au înrămat pozele de pe Facebook cu sloganul: ”Vergil Chițac – administrație de nota 10”. Într-un videoclip de campanie, actualul primar apărea jucând tenis de câmp, cu un tricou inscripționat cu 10. Iar în urmă cu doar câteva luni, pentru că ideea îl bântuie în continuare, s-a insinuat într-o poză de grup alături de Gică Hagi și de alte persoane, fluturând – de parcă ar fi întins pe sârmă, la uscat – un tricou galben, inscripționat cu 10. În preajma ”Regelui”, numărul 10 chiar făcea sens.

Chițac a manipulat intens simbolul notei 10, pentru a induce publicului ideea că promovează competența, profesionalismul, meritocrația. În realitate, primarul navetist al Constanței s-a înconjurat de tot felul de incompetenți cu note proaste. Și, după impresia pe care a făcut-o până acum, nici el nu este prea departe.

Încă de la începutul mandatului, Chițac i-a adus în Primărie pe Cristinel Dragomir și Horia Constantinescu, doi foști PSD-iști cândva aciuați pe lângă Nicușor Constantinescu și Adrian Năstase. Dragomir picase, în 2018, un examen de igienă organizat de Primăria Constanța, cu nota 2 și 18 sutimi.  Dar omul de nota 2 a fost bun pentru administrația de 10 promisă de Chițac.

Nu cu mult timp înainte de a fi cooptat în echipa de la Primărie, Horia Constantinescu se lăudase, el însuși, cu gurița lui, într-un interviu spumos acordat publicației Info Sud-Est, că a fost cam toată viața un golan, că a dat cu pumnul, că a făcut bani din camătă, că și-a mutat averea în Panama. Aceste detalii întunecate, ca multe altele de largă notorietate, din biografia lui Horia C. n-au contat deloc în ochii primarului de zece, care l-a primit cu brațele larg deschise în echipa sa. Chițac a insistat că Horia C. se bucură de toată încrederea sa, chiar și atunci când partenerii săi de guvernare locală, de la USR, au cerut demisia omului său. Practic, alianța de guvernare locală s-a cam destrămat la Constanța din cauza relației dintre Vergil Chițac și Horia Constantinescu.

Pe bună dreptate USR-iștii erau supărați pe derapajele verbale ale lui Horia Constantinescu, după ce acesta, slobod de gură, i-a făcut nesimțiți pe antreprenorii care au refuzat să sponsorizeze Primăria, i-a făcut gunoaie de oameni pe unii care aruncaseră deșeuri pe lângă un tomberon și mai avea puțin să-i facă sărăntoci pe șoferii care cârcoteau pe tema taxelor de parcare. Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian (promovată administrator public fără concurs) l-au ajutat pe Chițac să schimbe paradigma. Dacă înainte cetățenii aveau pretenții de la Primărie, să strângă gunoaiele, să tundă iarba, să îngrijească domeniul public, dintr-o dată foaia s-a întors, iar birocrații au pus biciul pe locuitori să facă toate aceste lucruri, pe cheltuiala lor. Dintr-o dată, s-a creat percepția că populația nu este destul de bună pentru aceste genii de nota 10.

Cât de buni, de geniali, de profesioniști și plini de merite sunt oamenii lui Chițac s-a văzut și din știrea publicată astăzi de toată presa locală, anume că Horia Constantinescu n-a fost capabil să obțină decât un amărât de 6 la examenul pentru ocuparea funcției de director general în Primărie. Ăsta e nivelul de performanță și profesionalism! Moralistul care dădea lecții de administrație publică s-a dovedit subțire rău de tot. Fii bărbat, Horia Constantinescu, și dă-ți demisia! Orașul ăsta chiar are nevoie de profesioniști și de oameni de bun simț, care să nu cheltuie banii publici pe stele de Hollywood și ceasuri stradale, ci pe lucruri cu adevărat necesare. Dă-ți demisia cu gândul împăcat că, după tine, ar putea veni unul capabil să ia măcar un 7. Iar dacă va veni – Doamne ajută! – un personaj de 10, îți vom recunoaște meritul de a te fi retras la timp. Adio!

Comments

comments

Administratie

Lumina. Lucrări de eficientizare energetică la trei școli și Căminul Cultural din comună

Publicat

la data de

Scris de

Trei școli și Căminul Cultural din comuna Lumina au intrat într-un program de eficientizare energetică. În afara căminului cultural din Lumina în acest proiect mai sunt incluse Școala Gimnazială nr. 2 Oituz, Școala Veche Lumina și Școala Gimnazială nr. 1 Lumina. Lucrările la Căminul Cultural includ anveloparea clădirii și schimbarea tâmplăriei. În plus, prin intermediul altui proiect derulat de autoritățile locale, concomitent cu cel de eficientizare energetică a clădirii Căminului Cultural, instituția va fi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea activității în condiții cât mai bune: costume populare, instrumente muzicale, instalație de lumini și sonorizare interioară, o nouă scenă, dar și mobilier nou.

Programul de eficientizare energetică este derulat de Primăria Lumina prin Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”). Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”. Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 213.571 euro, din care: 85% – 181.000 euro – valoarea eligibilă nerambursabilă din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, 15% – 32.571 euro – valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului constă în implementarea unui set integrat de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice şi reducerii emisiilor de CO2 la nivelul a patru clădiri publice din raza unităţii administrativ teritoriale a comunei Lumina, şi alinierea la standardele şi cerinţele de performanţă energetică europene.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de un număr de 932 de elevi, 73 de cadre didactice şi 12 persoane din structura administrativă din cadrul:

Căminului Cultural Lumina;

Şcolii Gimnaziale nr. 2 Oituz;

Şcolii Vechi Lumina;

Şcolii Gimnaziale nr. 1 Lumina.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

Reducerea consumului de energie cu 313,69 MW/an;

Scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră (tone echivalent CO2), cu 84,64 t/an; reducerea cu 14.568 de euro a costurilor aferente cheltuielilor cu energia electrică.

Principalele măsuri de eficientizare energetică implementate în cadrul proiectului sunt: anveloparea clădirilor; înlocuirea tâmplăriilor; termoizolarea planşeelor; instalarea de centrale termice murale în condensaţie. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 30 de luni.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Năvodari. Lucrările de asfaltare a podului de la Ecluză, finalizate în acest weekend

Publicat

la data de

Scris de

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat că a fost continuată asfaltarea Podului peste Canal

„Azi-noapte am asfaltat prima jumătate a  Podului peste Canal, inclusiv cu aplicarea stratului de uzură! La noapte, vom finaliza și cealaltă jumătate. În perioada următoare vom schimba rosturile de dilatație distruse, vom trasa benzile de circulație și vom monta un nou parapet rutier și pietonal!“, a declarat Florin Chelaru.

Amintim că, podul de peste ecluza de la Năvodari este modernizat și lărgit. Valoarea totală a investiției este de 5,2 milioane lei. Realizarea proiectului are în vedere execuția unor ample lucrări de reabilitare a structurii podului, lărgirea carosabilului la 3 benzi și asfaltarea întregii suprafețe carosabile rezultată după operațiunile de lărgire. Astfel, proiectul prevede lărgirea căii de rulare la 9,10 m (trei benzi de circulație) și reabilitarea celor două trotuare cu o lățime de 1,60 m. Se vor executa lucrări de frezare, de betonare a structurii (beton de pantă), de execuție a unei noi hidroizolații, de turnare a trei noi straturi de asfalt 4 cm MAS 16, 4 cm BAP 16 și 3 cm BA 8. Mai mult decât atât, se va reabilita drumul în zona rampelor de acces, precum și suprafața sensului giratoriu prevăzută de acest proiect. Trotuarele se vor prevede cu pavele de 10 cm, precedată de refacerea structurii acestora ciment.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța: „Zona de acces către plaja Modern se transformă într-un spațiu atractiv și sigur“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța se laudă într-un comunicat cu faptul că pavele moderne îmbracă suprafața pietonală care asigură accesul către plaja Modern.

„Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân. Infrastructura este refăcută complet pentru a îmbunătăți condițiile de trafic pietonal. Placarea cu pavele prezintă o serie de avantaje. Materialele sunt ușor de montat și conferă rezistență la diferențele de temperatură, precum și la uzură. Zona pietonală este delimitată cu borduri. Treptele vor fi consolidate prin montarea de cofraje de metal. Armătura va fi acoperită cu un strat de beton și vor placa cu metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Zona va fi reamenajată pentru ca atât constănțenii, cât și turiștii să poată petrece timpul liber în mod civilizat.“, se arată în comunicatul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: