Connect with us

Politica

„Chițac va transforma Constanța într-o capitală europeană a golfului“. Vezi cine a făcut declarația

Publicat

la

Plecat la Târgul Internațional de la Salonic, Grecia, Vergil Chițac va transforma Constanța într-o capitală europeană a golfului, comentează cu ironie senatorul de Constanța al PSD, Felix Stroe, după ce președintele Klaus Iohannis le-a recomandat românilor să practice golful, pentru că „nu e exclusivist“.

„Inspirat de generoasele îndemnuri ale președintelui său (al nostru?), primarul Chițac ar fi promis în cercuri înguste, ba chiar strâmte, că va transforma Constanța într-o capitală europeană a golfului, ce va fi cunoscută în toată lumea ca „Pianul pe Sus”. Astfel, Parcul Tăbăcăriei va rivaliza cu celebrele resorturi bulgărești Tracian Cliffs și Lighthouse Golf & Spa, chiar dacă municipalitea n-a reușit să pună mâna pe balta aia fetidă și s-o ia din domeniul public al statului… În privința numărului de găuri, ultimul cuvânt îl va avea administratorul orașului, doammna Felicia.

În schimb, parcul arheologic de lângă primărie va fi transformat în teren de minigolf, pentru acest lucru fiind deja achiziționate din import 200 de cârtițe. Cu excepția zilelor de weekend, când acolo se vor face ca până acum burgeri, muzică tare și mizerie.

În fine, bulevardul Tomis se va închide în continuare, periodic, pentru a găzdui mult gustatele de către români concursuri One Shot Golf, mai pe românește „Dă-o-n gaură din prima!”. Pentru originalitate, loviturile vor fi date din intersecția bulevardelor Ferdinand cu Tomis și câștigă cel care nimerește din prima statuia Lupoaicei, de la Tribunal… De anul viitor, pentru dificultate, se va trage de la Capitol, Mamaia colț cu Tomis. Tot în Lupoaică.“, a declarat Stroe.

Comments

comments

Politica

Țigările și alcoolul se scumpesc drastic

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul face modificări în Codul Fiscal, iar începând cu anul viitor va crește acciza la alcool și tutun, ceea ce va însemna o creștere substanțială a prețului țigărilor și alcoolului.

Un nou calendar de accize pentru perioada 2023-2026, construit astfel:

– accizele se indexează cu indicele preturilor de consum, cu excepția accizelor pentru combustibil exclusiv pentru anul 2023, care rămân neschimbate, sub condiția ca din paritatea cursului euro-leu să nu ajunga sub acciza minima stabilita prin Directivă, informează Profit.ro.

– Accizele la alcool se majoreaza cu 20%

– accizele la țigarete se modifica cu o crestere lineara de 31 lei pe an, iar la tutun incalzit are loc o schimbare mai amplă, respectiv o creștere graduală a ponderii accizei la tutun încalzit in acciza la tigarete care ajunge la 50% în anul 2024. Accizele la tutun astfel majorate pot intra în vigoare din 2022, avand acordul industriei în acest sens si tinând cont de faptul că în anul 2022 nu s-a operat nici o majorare a acestor accize.

80% din acest preţ final al țigărilor reprezintă accize, TVA şi alte taxe plătite statului de producători.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tinerii aflați la prima încadrare în muncă, scutiți de la plata impozitului pe venit timp de un an

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a adoptat în ședința de astăzi, în calitate de cameră decizională, proiectul intitulat „Legea tineretului”. Printre alte reglementări, legea conține și două scutiri importante de impozit pentru tineri. Este vorba despre un amendament depus de deputatul UDMR Kolcsar Karoly prin care tinerii care se află la prima încadrare în muncă sunt scutiți de la plata impozitului pe venit, pentru o perioadă de 1 an.  Un alt amendament prevede că se „acordă facilități fiscale, eliminarea de taxe de înființare și scutirea de impozit pe venit pentru un an de zile pentru cazul în care societățile comerciale sunt înființate de tineri, care au cel puțin studiile obligatorii finalizate”.

Proiectul de lege va merge la promulgare la președintele Iohannis. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

OFICIAL – Guvernul a adoptat Ordonanța prin care se va compensa prețul la combustibil cu 50 de bani

Publicat

la data de

Scris de

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că s-a adoptat OUG prin care se va compensa prețul la combustibil cu 50 de bani, informează stiripesurse.ro.

”Guvernul a aprobat OUG privind susținerea reducerii prețului la benzină și motorină”, a anunțat Dan Cărbunaru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explica că 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat, iar 25 de bani vor reprezenta o cheltuială deductibilă de către operatori. El a spus că Ordonanța intră în vigoare în această noapte și se va vedea care companii vor aplica această măsură.

„În cadrul în care vor fi aplicate creșteri de prețuri nejustificate, vor fi încadrate la categoria de prețuri speculative și vor fi aplicate sancțiuni.“, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministrul Energiei a spus, pe de altă parte, că benzinarii din România nu vor fi obligați să reducă prețul  la pompă pentru consumatori.

„Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare benevolă. Nu e obligatorie. Eu din ce cunosc în  piață sunt convins că benzinăriile din piață vor aplica această reducere de 50 de bani“, a declarat Virgil Popescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: