Connect with us

Politica

Felix Stroe: „Ne facem griji degeaba. Mai bine jucăm golf. Rezervele și proviziile de iarnă pot să mai aștepte“

Publicat

la

Invitația adresată românilor de către președintelui Klaus Iohannis de a începe să practice golful, pentru că „nu e exclusivist“, a stârnit un val de reacții. Pe lângă reacțiile virulente, au fost și mulți internauți care au glumit pe seama declarației șefului statului. Unul dintre comentat cu ironie declarația șefului statului este senatorul de Constanța al PSD, Felix Stroe.

„Recunosc că weekendul ăsta n-am avut timp să merg să joc golf, așa cum m-a îndemnat președintele țării. Am fost totuși prin piețele-agroalimentare, unde prețurile au explodat și aici… Oamenii nu se înghesuie, ca în alți ani, să-și cumpere legume, pentru conserve. La mare căutare însă sunt crosele de golf putter, wedges și hybrids, care se vând la legături de câte șase, cu geanta separat. Mingile de golf sunt accesibile, cofraje de câte zece.

Am fost și în câteva centre de vaccinare. Goale, în ciuda ofertei, care spune că la o doză de vaccin, primești gratis o oră de acces la minigolf.

Apoi m-am relaxat în fața televizorului, cum o fac doar în weekend. L-am văzut pe președintele Iohannis copleșit de grijile țării, îmbrăcat într-un costum de golf alb, impecabil, pe un teren proaspăt tuns, la Pianu de Jos. Mi-a insuflat așa o energie, pe care am mai simțit-o doar la Pianu de Sus… Mi-am dat seama că nu există de fapt nicio criză politică sau economică în România, nicio pandemie, nicio criză a enegiei, nici scumpirea carburanților, niciun stres.

Îmi făceam griji degeaba. NE facem griji degeaba. Mai bine ne cumpărăm cele necesare și jucăm golf. Rezervele si proviziile de iarnă pot să mai aștepte, ca și facturile la gaze și curent. Chill out, men…“, a declarat Stroe.

Sursa foto: facebook.com/felixstroe.ro

Comments

comments

Politica

Iohannis vrea o prezență crescută a trupelor NATO în România: „Nu e cazul ca vreun cetățean să se teamă de ceea ce va urma“

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după ședința CSAT, că în cadrul ședinței au fost aprobate mai multe măsuri în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Rusia. Printre acestea se numără creșterea prezenței aliate pe teritoriul României, ca o măsură de siguranță și revizuirea în regim de urgență a proiectelor privind siguranța națională. Iohannis a spus că „nu e cazul ca vreun cetățean român să se teamă de ceea ce va urma“.

„Am examinat măsurile privind dezvoltarea capacității de răspuns la noile provocări de securitate. Am făcut o analaiză completă a situației din regiune, inclusiv din punct de vedere militar. România are 600 de kilometri de frontieră cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice. Actuala criză nu este doar despre Ucraina, este vorba despre securitatea spațiului euro-atlantic. Este nevoie de unitate și solidaritate în NATO. Avem un dialog permanent în cadrul OSCE și UE. Criza afectează securitatea și stabilitatea internaționale. Aceste demersuri ale Rusiei reliefiează folosirea forței împotriva Ucrainei, cu toate consecințele. Ne preocupă folosrea tacticilor hibride care complică capacitatea de reacție. Am analizat atacurile cibernetice, până la utilizarea energiei pentru a atinge ținte, sau până la folosirea propagandei. România a susținut și continuă să susțină abordarea actuală. Am fost activi implicați în negocieri. Dialogul diplomatic trebuie să aibă un rol primordial în detensionarea situației”, a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat că România se pregătește și să primească refugiați.

“Am decis în CSAT să continăm măsurile de creștere a prezenței SUA CSAT va gestiona eventualele intrări de refugiați. Vor fi urgentate proiectele de lege referitoare la securitatea națională. Șeful Statului Major vine cu un plan pentru continuarea colaborării cu NATO. România, ca membru NATO, se bucură în prezent de toate garanțiile de securitate și nu e cazul ca vreun cetățean al României să se teamă. Îi asigur pe români că luăm toate măsurile ca populația să fie protejată”, a spus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Legea care prevedea ca în cazul infracțiunilor minore audierile să se realizeze online, respinsă de CCR

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, astăzi, legea inițiată de parlamentari ai PNL, care propunea ca în cazul infracțiunilor minore, audierile să se realizeze online. De asemenea, legea propunea ca un om care a comis o infracțiune, de exemplu, pe litoral și el locuiește în Cluj, să fie audiat online pentru a nu se mai deplasa la fiecare termen.

”A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea pentru completarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.”, arată judecătorii CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Firmele din HoReCa ar putea fi scutite de o parte din impozit. Mircea – Titus Dobre: „Măsura este incompletă“

Publicat

la data de

Scris de

Guvernul ar putea institui scutirea de la impozit, pentru o perioadă de 180 de zile, a contribuabililor care desfășoară activități în domeniul HoReCa, au declarat surse guvernamentale pentru stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, măsura este luată în calcul pentru că starea de alertă o să fie prelungită, iar restricțiile afectează desfășurarea activității companiilor care oferă servicii în hoteluri, baruri, restaurante.

Scutirea de impozit specific, analizată la Guvern, este gândită pentru persoanele juridice române care desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 – “Hoteluri și alte facilități de cazare similare”, 5520 – “Facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, 5530 – “Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere”, 5590 – “Alte servicii de cazare”, 5610 – “Restaurante”, 5621 – “Activități de alimentație (catering) pentru evenimente”, 5629 – “Alte servicii de alimentație n.c.a.”, 5630 – “Baruri și alte activități de servire a băuturilor”.

Propunerea a fost comentată pentru Ordinea.ro de fostul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre, actualul președinte al UGIR Constanța.

„Aceasta măsura ar fi trebuit completată prin scutirea impozitelor asupra bunurilor mobile, imobile, dar și pentru obligațiile de plată privind angajații.“, a spus fostul ministru al Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: