Connect with us

Politica

Cine salvează Palatul Regal din Mamaia? Senatorul Remus Negoi a cerut Ministerului Culturii să-l readucă la viață

Publicat

la

Cine poate salva Palatul Regal din Mamaia? O întrebare la care mulți au căutat răspuns, dar fără să găsească o soluție. Aflat în paragină, monumentului istoric se află în proprietatea unei firme private, SC Light System SRL. Cotidianul info-sud-est.ro nota într-un articol că privatizarea a fost făcută în 2003, când SC Mamaia SA a vândut Palatul Reginei Maria la prețul unui apartament de lux din stațiune. Un an mai târziu, scria aceeași sursă, tot prin încălcarea Legii 422/2001, terenul aferent monumentului, în suprafață de 1,5 hectare, a fost vândut de Primăria Constanța aceluiași proprietar în schimbul unui preț de batjocură: 23 euro/mp. Ulterior, pe fir a intrat Direcția Națională Anticorupție, care a constatat faptul că vânzarea terenului s-a făcut ilegal.

În urmă cu doi ani, consilierul local al PNL Adriana Câmpeanu a propus fostei conduceri a administrației publice locale să se implice într-o “regenerare culturală” în jungla urbană în care trăim. Apelul a rămas fără răspuns.

Acum, senatorul USR de Constanța Remus Negoi încearcă să pună umărul ca acest obiect să reintre în posesia administrației constănțene.

„Aşa cum am anunțat, mă implic şi mă voi implica în rezolvarea de probleme ce țin de comisiile din Senat în care activez – Comisia de Cultură şi Media şi Comisia de Comunicații și IT. Una din multele probleme este legată de Palatul Reginei Maria din Mamaia, care e într-o paragină de nedescris, “mulțumită” aşa-zişilor investitori blagosloviți de pușcăriașul Radu Mazăre. Am avut o primă discuție cu Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, pentru a găsi căi prin care ministerul să-şi exercite dreptul de preemțiune în achiziția terenului sau orice modalitate pentru a aduce la viață Palatul Regal. În timp ce așteptăm motivarea instanței, vom organiza o dezbatere cu ministrul Bogdan Gheorghiu, la care să participăm, deopotrivă, secretarii de stat din minister şi parlamentarii USR-PLUS şi PNL din Constanța. Dacă avem eforturi comune, vom vedea şi rezultate.“, a declarat Remus Negoi.

Foto: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(VIDEO) Negoi acuză: Șefii DSP-urilor vor primi sporuri salariale, nu și personalul care a interacționat cu pacienții COVID

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi a declarat că a votat cu abținere, alături de colegii săi din grupul senatorial USR, la Legea nr 228 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate pentru că acordă sporuri salariale pentru personalul de conducere al DSP-urilor. Într-o intervenție de la tribuna Senatului, Remus Negoi a criticat că parlamentarii Puterii (PSD și PNL) au prevăzut acordarea de sporuri salariale de 30% pentru personalul de conducere din Direcțiile de Sănătate Publică, dar personalul din linia întâi, cei care au contact direct cu pacienții COVID, au fost omiși.

„Actul normativ prevede sporuri pentru cei din conducerea Direcţiilor de Sănătate Pulică, în timp ce personalul din linia întâi din secţiile COVID a fost uitat. Este vorba despre cei care au interacţionat direct cu pacienţii. Ei ar trebui să primească sporurile de risc epidemiologic şi nu şefii instituţiilor.“, a spus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Raport Garda de Coastă Constanța: 178 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în România

Publicat

la data de

Scris de

Într-un raport de activitate pentru primul trimestru al anului 2022, conducerea Gărzii de Coastă Constanța transmite public, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, faptul că 178 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în România, din totalul celor 211 cereri formulate.

“În primele 3 luni ale anului 2022, la nivelul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, au fost depuse 211 solicitări de azil, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când nu au fost înregistrate cazuri. Cererile de azil au fost formulate la PTF Isaccea (209) și câte una la GN Constanța și SPF Pardina. Cei mai mulți solicitanți de azil au fost originari din Ucraina (178, reprezentând 84,4% din total), urmați de cetățenii afgani (12 – 5,7%) și sirieni (7 – 3,3%)”, transmite Instituția Prefectului județului Constanța printr-un comunicat remis, vineri, redacției.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Reuniune a Comisiei parlamentare UNESCO. Senatorul Negoi: „Contextul Covid-19 ne-a făcut să regândim strategii și politici“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a participat, în calitate vicepreședinte al Comisiei parlamentare UNESCO, alături de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, și sedretarul de stat în Ministerul Culturii, Andras Demeter, la reuniunea de lucru interministerială pe tematica UNESCO.

„Astăzi a fost o primă întâlnire, dintr-o amplă serie inițiată de Ministerul Afacerilor Externe, prin care se dorește crearea unor bune practici la nivel de informare și de urmărire a problematicilor UNESCO. Comisia parlamentară UNESCO este un partener credibil, deschis către dialog și preocupat de consolidarea relațiilor interinstituționale. Ne-am propus, prin toate acțiunile, să avem o abordare realistă și aplicată, pentru că apartenența României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură înseamnă în primul rând responsabilități. Problematicile și comunicările UNESCO s-au intensificat în ultima perioadă, iar contextul Covid-19 ne-a făcut pe noi toți să regândim strategii și politici. Consider că întâlnirea de astăzi a fost mai mult decât binevenită, pentru a putea identifica prioritățile și nevoile imediate și de a găsi căi de comunicare, reacții rapide și eficiente când apar diverse noutăți sau teme de interes.“, a declarat senatorul de Constanța Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: