Connect with us

Politica

Senatorul Bourceanu îi scrie ministrului Sănătății: “Știți că locuitorii din județele Constanța și Tulcea ar trebui să se îmbolnăvească programat?”

Published

on

Senatorul Septimiu Bourceanu îi scrie ministrului Sănătății. Pentru a doua oară în această săptămână. Liberalul Bourceanu îl întreabă pe Vlad Voiculescu dacă este la curent cu situația din spitalele existente în județele Constanța și Tulcea, dacă are cunoștință despre modul în care se fac internările în aceste unități medicale. Cu cifre și informații exacte, senatorul Bourceanu îi face ministrului Voiculescu radiografia dezastrului din sistemul medical existent în județele Constanța și Tulcea. Iată mesajul integral:

Domnule ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, știți că locuitorii din județele Constanța și Tulcea ar trebui să se îmbolnăvească programat și chiar și așa ar fi internați câte doi pacienți pe un pat de spital?
Hai să vă descriu:
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța are 1300 de paturi în Planul Național de Paturi, adică 1300 de paturi aflate în relație contractuală cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța are o adresabilitate regională, ceea ce înseamnă că aici se tratează pacienți și din județele limitrofe Constanței, cum ar fi județul Tulcea.
Asta înseamnă că la Spitalul Județean din Constanța apelează 763.549 locuitori, adică populația județului la care adăugăm 245.899 locuitori, adică populația județului Tulcea. În total 1.009.448 de români.
 Acestor oameni li se adaugă în perioada sezonului estival, potrivit statisticilor, 1.208.999 turiști din țară și din străinătate.
 Asta înseamnă că, dacă luăm în calcul populația Dobrogei, adică 1.009.448 locuitori, și o împărțim la cele 1.300 de paturi de spital vom observa că fiecărui pat de spital din Spitalul Județean Constanța îi revine un număr de 776,5 pacienți.
Iar în sezonul estival, potrivit aceluiași calcul, fiecărui pat de spital din Spitalul Județean Constanța îi revin 1.706,5 pacienți.
După cum vedeți, domnule Vlad Voiculescu, aceasta este presiunea la care este supus sistemul sanitar constănțean în fiecare moment.
Ceea ce am scris aici este doar un aspect al unui sistem medical subdimensionat și subfinanțat care are nevoie urgentă de un spital mare, modern și care să facă față necesităților unei regiuni de importanță strategică a României.
Având în vedere responsabilitatea legală pe care o aveți în asigurarea sănătății publice, vă aștept luni, 08 februarie 2021, ora 16:30 la Grupul Parlamentar P.N.L. din Senatul României. #septimiu Vlad Voiculescu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!