Societate

Cine sunt bugetarii care NU își vor primi salariile înainte de Paşte. Șeful Finanțelor, acuzații grave!

apr. 04, 2018 Mihaela Tîrpan

Doar o parte dintre bugetari vor primi salariile înainte de Paşte, potrivit ordinului semnat de ministrul Finanţelor şi publicat în Monitorul Oficial, printre aceştia neregăsindu-se angajaţii din învăţământ sau cei ai Ministerului Afacerilor Interne. Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, că “mulţi nu şi-au manifestat interesul” pentru plata salariilor înaintea sărbătorilor, precizând că lista publicată deja nu mai poate fi modificată.

Ministrul Finanţelor a semnat ordinul privind stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii martie 2018, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit news.ro, vor primi salariile joi, 5 aprilie, ultima zi lucrătoare înaintea vacanţei de Paşte, angajaţii a 35 de instituţii. Printre categoriile care nu vor primi banii înaintea sărbătorilor se află cadrele didactice sau angajaţii Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit ordinului ministrului Finanţelor, instituţiile pentru care vor fi virate salariile în 5 aprilie sunt: Curtea de Conturi, Consiliul Concurenţei, Secretariatul General al Guvernului, ministerele Finanţelor, Justiţiei, Tineretului, Mediului, Transporturilor, Sănătăţii, Comunicaţiilor, Economiei, Energiei, Turismului, Mediului de Afaceri, Apelor şi Pădurilor, pentru Relaţia cu parlamentului, Consultării Publice şi pentru Românii de pretudindeni. De asemenea, pe lista instituţiilor ai căror angajaţi vor primi salariile înainte de Paşte se mai află Ministerul Public, SRI, SPP, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, CNCD, Agerpres, Institutul Cultural Român, CSM, AEP, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter personal, Autorittea pentru Administratrea Activelor Statului, Autoritatea naţională pentru Restituirea proprietăţilor, Academia Oamenilor de Ştiinţă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, ANI, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Ministrul Finanţelor a declarat, miercuri, că ministerul a creat cadrul legal în baza căruia salariile să poată fi date înainte de Paşte, dar că “mulţi nu şi-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta, de la caz la caz”.

“Am discutat cu fiecare instituţie în parte şi cine a optat va lua salariul. Ministerul de Finanţe doar a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paşte acest salariu. Mulţi nu şi-au manifestat interesul şi decizia a fost alta, de la caz la caz. Noi, ca minister de Finanţe, am asigurat cadrul legal pentru ca cine doreşte să poată să acorde salariul înainte de Paşte. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paşte au contactat directorul general al Direcţiei Regionale al Finanţelor , iar acest lucru s-a întâmplat şi la nivel local.” , a declarat Teodorovici, la Antena 3.

El a precizat că în această plată intră doar salariile, nu şi indemnizaţiile!

 

Comments

comments