Connect with us

Societate

Cine va asigura paza si protecția platformelor Oil Terminal?

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, compania Oil Terminal posta un anunț potrivit căruia dorește să achiziționeze servicii de pază și protecție. Concret, adresau o invitație pentru participarea la atribuirea unui contract de achiziție privind serviciile de pază și protecție pentru Oil Terminal SA Constanța, pentru secția Platformă Nord, secția Platformă Sud și Secția Platformă Port.  Potrivit anunțului, depunerea ofertelor se va face până cel târziu în data de 31 iulie, ora 10.00. Oferta trebuie prezentată obligatoriu în limba română, iar criteriile speciale de calificare sunt conform Fișei de date. Suntem convinși că firmele de pază doritoare a încheia un contract cu Oil Terminal știu exact despre ce documente este vorba.  La fel este și cu descrierea contractiului – conform Caietului de sarcini.  Data maximă până la care se va comunica rezultatul procedurii este 31.08.2017. În urmă cu câțiva ani, compania încheia un contract de asigurarea securității și integrității obiectivelor secțiilor Platformă Sud și Platformă Port, contra sumelor de 1.600.000 de lei, respectiv 1.100.000 de lei cu o firmă din Tulcea. Deci tarifele despre care vorbim sunt colosale, iar doritori ar trebui să fie numeroși. Rămâne de văzut dacă va fi, din nou, o singură firmă participantă, cum s-a mai întâmplat și ce sume vor fi atribuite câștigătoarei. Reamintim faptul că Oil Terminal ocupă o poziţie strategicã în Zona Mãrii Negre fiind cel mai mare operator pe mare, specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea import/exportului şi tranzitului. Oil Terminal Constanţa reprezintã unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei. Avantajele amplasãrii care-i conferã şi poziţia strategicã sunt: – terminal la Marea Neagrã; – acces la cãile de comunicaţie rutiere şi ferate; – existenţa a trei mari depozite dotate cu rezervoare în care produsele petroliere sunt vehiculate având o capacitate totalã de depozitare de 1.700.000 m.c.; – capacitãţi de încãrcare/descãrcare a produselor petroliere şi chimice la rampele CF având o lungime totalã de 30 km; – conducte de transport pentru încãrcare/descãrcare produse petroliere şi chimice.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Elevii din învățământul primar intră în vacanță! Traseele școlare vor fi suspendate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie 2020, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. În acest interval, traseele școlare care circulă în municipiul Constanța, respectiv E1, E2 și E3, sunt suspendate.

”Pentru că se apropie prima dintre vacanțele de care se bucură cei mici, le urăm ,,Vacanță plăcută!” și le dorim să-și încarce bateriile pentru a reveni cu forțe noi la școală.”, precizează Biroul de presă al companiei de transport în comun.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

MIRA, noul proprietar al parcului eolian de la Fântânele – Cogealac

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”). Activele constau în 7 companii, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac. CEZ rămâne activ în România, dezvoltându-și portofoliul de servicii energetice. Documentele tranzacției au fost semnate ieri. Încheierea tranzacției va fi supusă aprobării Autorității Europene Antitrust și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării din România.

Vânzarea activelor CEZ din România către fondurile administrate de MIRA a fost aprobată de Consiliul CEZ Group la doar 13 luni de la demararea procesului de vânzare. CEZ Group și MIRA au ajuns la un acord de vânzare care privește toate cele 3 segmente de afaceri incluse în tranzacție: distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă. Cele 7 companii vizate de tranzacție sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România. CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură din lume și este parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piață. MIRA este un investitor pe termen lung cu o experiență vastă în administrarea infrastructurii esențiale de electricitate la nivel mondial. În prezent, portofoliul său de investiții cuprinde 12.4 GW de capacități de energie regenerabilă și rețele de distribuție a energiei electrice în Australia, Austria, Finlanda, Spania și Statele Unite ale Americii.

Interesul față de activele CEZ a fost unul ridicat. În ciuda dificultăților aduse de COVID-19, CEZ și Société Générale au păstrat un nivel ridicat de competitivitate în această tranzacție. MIRA a înaintat cea mai atractivă ofertă, așa cum o confirmă opinii independente de specialitate.

Tranzacția trebuie să fie aprobată de Directoratul European General pentru Concurență și de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Société Générale (împreună cu grupul de companii Komerční banka și BRD – Groupe Société Générale) a fost Consilierul Financiar Exclusiv al CEZ Group pe parcursul acestui proces. Transferul activelor din România face parte din noua strategie a Grupului CEZ de a își retrage activele selectate din anumite țări. Urmând strategia aprobată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, CEZ Group este în proces de vânzare a activelor sale și în Bulgaria și Polonia.

Grupul CEZ în România este reprezentat prin nouă companii – Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, CEZ ESCO România, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development şi TMK Hydroenergy Power.
Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA.
După procesul de separare a activităţilor (unbundling) încheiat cu succes în anul 2007, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.
CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienţi casnici şi industriali care depăşeşte 1,4 milioane de clienţi.
Grupul CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântânele, Cogealac şi Grădina. Parcul Eolian a însemnat o investiţie de  1,1 miliarde Euro şi conține 240 de turbine eoliene cu o putere totală instalată de 600 MW. Întreaga capacitate a Parcurilor Eoliene CEZ a fost pusă în funcţiune la sfârşitul anului 2012.
Totodată, începând cu 2011, Grupul CEZ în România deţine în portofoliul său sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 şi Breazova) şi amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug şi Secu. Grupul CEZ a investit în reabilitarea complexului de hidrocentrale de la Reşiţa în scopul creşterii eficienţei, capacitatea de producţie ridicându-se de la 18MW la circa 22 MW după finalizarea procesului de modernizare.
Începând cu 2018, CEZ ESCO România oferă soluții de eficiență energetică în sectorul privat. Compania oferă servicii complete, de la consultanță la proiectare, de la management de proiect, la implementare proiectelor energetice complexe (soluții de încălzire, de răcire și/ sau alimentare cu energie).

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Concurs la CMSN pentru ocuparea unui post de referent. Toate cele 5 candidaturi, respinse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, la sediul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului de referent de specialitate din cadrul Biroului Achiziții.

După susținerea și notarea probei scrise, comisia de concurs a respins toate cele cinci candidaturi. Iată ce rezultate au fost obținute: – Olimpia C. – 2,5 puncte, Mariana G. – 3,2 puncte, Constantina L. – 0,5 puncte. Alexandra Orina P. – 11,41 puncte și Stela S. – 11.66 puncte.

Potrivit prevederilor legale, sunt declarați admiși la proba scrisă candidații care au obținut minimum 50 de puncte.

Comisia de concurs a fost formată din Cristache Florina, președinte, Iordache Elena și Stănculescu Diana, membrii, precum și din Ibraim Seila, secretar.

Precizăm că pentru ocuparea acestei funcții și-au depus inițial candidatura nu mai puțin de 9 persoane. În urma selecției dosarelor depuse, comisia de concurs a admis 5 și a respins alte 4 candidaturi. Au fost respinse cele în care nu se face dovada vechimii în muncă, a studiilor universitare sau lipsește cazierul judiciar.

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: