Connect with us

Politica

Cine va conduce județul, Dragomir sau Țuțuianu? Unul a fost desemnat în urmă cu luni de zile, altul de-abia aseară!

Maria Ionescu

Publicat

la

Ne aflăm în fața validării unui nou Consiliu Județean, lucru care se va întâmpla cel mai probabil în jurul datei de 20 iunie, potrivit declarației purtătorului de cuvînt al PSD Constanța, Mircea Dobre. Deocamdată partidele care au obținut voturile constănțenilor fac înțelegeri și poartă negocieri, cu scopul de a-și impune candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Deși pare o treabă relativ simplă, lucrurile nu stau deloc așa. Singurul lucru care se știe cu certitudine este că PSD va fi, cu siguranță, împreună cu ALDE, deoarece Dragnea a făcut mai demult înțelegere cu Tăriceanu în acest sens. În rest, sunt discuții, sunt înțelegeri, sunt condiționări, iar unde vor duce toate aceste lucruri rămâne de văzut. După cum se știe, exista de mai multă vreme o așa zisă înțelegere între principalele forțe politice ale județului, care spunea că PSD va câștiga Primăria Constanța, iar PNL va obține astfel președinția Consiliului Județean. Multă lume nu dădea nici o importanță acestor zvonuri, dar se pare că ele au avut un substrat cât se poate de real. Votanții nu au fost siguri până în ultima clipă cine va fi primarul municipiului. Unii erau siguri că va fi Făgădău, alții puneau pariuri mari că mandatul va fi obținut de Vergil Chițac. Într-un final, a fost evident pentru toată lumea că PSD a câștigat și că Făgădău va fi primarul municipiului Constanța. Conform zvonurilor prealabile, dacă PSD a obținut Primăria, PNL va câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean. Însă, după cum stau lucrurile, încă nu putem face o astfel de afirmație. Putem doar să-i prezentăm pe candidați și să vedem, scriptic, care dintre ei pare a avea mai multe șanse. Dacă va depinde de șansă o numire în această poziție cheie a județului…

Ce-a făcut, de-a lungul timpului, Dragomir?

gheorghe dragomirNu știu dacă vă doriți niște date biografice despre Gheorghe Dragomir, însă mie mi se par foarte utile în acest moment. Capricorn sadea (este născut în data de 12 ianuarie 1963), nu se dă bătut niciodată și chiar dacă pierde o bătălie, acest lucru nu înseamnă că a pierdut și lupta. El va continua să muncească pentru ceea ce și-a propus. Este născut în comuna Istria și chiar dacă a terminat facultatea la Iași – a finalizat cursurile Facultății de Științe Economice – a revenit la malul mării. Până în anul 1995 a fost director economic la Complex Histria, după care a devenit inspector de specialitate în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice. A urcat, rând pe rând, în mai multe poziții de conducere, până în anul 2000, când a devenit director general.  Din anul 2004 și până în prezent, a fost deputat de Constanța. Este căsătorit și are un băiat și o fată. Este membru al Partidului Național Liberal din luna martie a anului 1990, a fost vicepreședinte al partidului, iar din anul 2005 este președinte al Biroului Politic Județean PNL Constanța. Potrivit declarației sale de avere, Dragomir nu este nicidecum un personaj sărac. Dimpotrivă! El locuiește la Ovidiu, într-o casă de 347,93 mp, adică o vilă impresionantă, pe care o deține împreună cu soția sa. Are bijuterii din aur și argint în valoare de 8.900 de euro, dividende de la Histria Comimpex (societate care a fost înființată în anul 1997. Conform datelor oferite de Registrul Comerțului, firma are ca domeniu de activitate principal Cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cod CAEN 0111.) și venituri din alte surse de peste 100.000 de euro. În ceea ce privește veniturile obținute din salariu, deputatul a câștigat 59.948 de lei pe an, iar soția sa a avut câștiguri ceva mai mici, dar care se apropie de cele ale soțului ei: 52.246 lei. După cum vedeți, financiar se descurcă bine. Politic, nu am putea spune că nu s-a descurcat dacă îi numărăm mandatele de deputat, respectiv trei. Rămâne să vedem dacă va obține voturile majorității și va deveni președinte al Consiliului Județean.

Horia Țuțuianu a aflat de-abia aseară că este candidatul PSD

tutuianu1Ieri după amiază, la sediul PSD Constanța a avut loc o ședință în urma căreia liderii partidului și-au desemnat candidatul pentru funcția de președinte al CJ. Deşi social-democrații vehiculau inițial numele lui Cristinel Dragomir pentru această poziție, cu atât mai mult cu cât el a ocupa funcția de vicepreședinte al CJ, PSD a decis să desemneze o altă persoană pentru şefia CJC, respectiv pe Horia Marius Ţuţuianu. Deși numele său nu este foarte cunoscut printre locuitorii județului Constanța, activitatea sa a fost destul de intensă. El a fost în mandatul trecut consilier județean, așadar nu este strain de preocupările unui lider în CJ.  Țuțuianu este licenţiat în Drept la Facultatea de Drept din cadrul Univesităţii Bucureşti şi a ocupat mai multe funcţii de conducere în domeniul turismului. Deși este foarte tânăr, încă din anul 2006, și-a achiziționat două terenuri intravilane în Palazu Mare. Împreună cu soția sa, el deține două apartamente și o casă în Constanța. Țuțuianu nu are bijuterii, nici conturi bancare și nici credite. El este director general al societății Euxin SA, de unde primește lunar 110.000 lei. Dar veniturile sale includ și indemnizația de consilier județean, în valoare de 8.404 lei, cea de președinte al CA-ului la societatea Neptun-Olimp, de unde primește 20.640 lei, membru supleant în CA-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și ADI ITI Delta Dunării. Horia Țuțuianu este căsătorit și are doi copii. El este fiul lui Petre Țuțuianu, un profesionist în turism, iar mai apoi reprezentant al SIF Transilvania la Constanța. Așa se explică pasiunea lui Horia Țuțuianu pentru activitatea turistică. Este de menționat faptul că el și-a început activitatea profesională ca șef de recepție la un complex hotelier, apoi a lucrat mai multă vreme la Bicomtur SRL, firmă care se ocupă de cazare hotelieră, la Neptun Olimp și  apoi la Euxin SA. Deci putem vorbi despre o persoană serioasă și împlinită, poate cu prea multe responsabilități pe cap, dar … vom vedea cine va conduce Consiliul Județean Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Iohannis critică PSD în prag de alegeri locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD, astăzi, într-o conferință de presă susținută la la Palatul Cotroceni, în mesajul de îndemn la vot pentru alegerile locale de duminică.

„Mă bucur să constat că în ciuda condițiilor mai dificile, campania electorala a fost activă. Am remarcat proiecte electorale bune și salut efortul candidaților. Am văzut și cum unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți în timp ce bugetele locale sunt risipite și comunitățile stagnează în subdezvoltare. Aceiași politicieni se folosesc, încă, de majoritatea din Parlament pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste știind foarte bine că sunt inaplicabile în aceasta criza majora în care bugetul de stat e pus deja sub mare presiune. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să oblige generații întregi să plătească. Acest mod cinic de a face politică e de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul trebuie să impună o direcție nouă, progresivă. Avem multe modele de administrații locale de succes, după cum exemple în care administrațiile locale au eșuat lamentabil. Vă încurajez dragi romani mergeți la vot în număr cât mai mare și alegeți-i pe cai care pot face ceva pentru dezvoltarea orașului”, a declarat Klaus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD Constanța. Consultantul politic Cosmin Gușă, alături de Felix Stroe și Decebal Făgădău

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, cu începere de la ora 12.00, pe terasa unui restaurant din Constanța, s-a desfășurat o conferință de presă susținută de reprezentanții PSD Felix Stroe, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, Decebal Făgădău, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, precum și de Cosmin Gușă, consultant politic, în calitate de invitat și membru al PSD.

Conferința a fost deschisă de către Felix Stroe, care a precizat că mai sunt doar câteva zile de campanie electorală, după care duminică, 27 septembrie, ne vom prezenta la vot. I-a dat apoi cuvântul lui Cosmin Gușă, care a spus că scopul prezenței sale alături de cei doi candidați este acela de a-i susține.

”Scopul prezenţei mele astăzi, aici, este pentru a susţine candidaturile lui Felix Stroe la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa şi a lui Decebal Făgădău la funcţia de primar al municipiului Constanţa. Nu am fost destul de activ în această campanie, nu pentru că nu am vrut, ci pentru că aşa s-au aranjat treburile. Am fost însă activ în judeţul Constanta, unde m-am ocupat de campania independentului Murad la primăria Mangalia, unde trebuie să ne concentrăm să facem transferul de voturi dintr-o parte în alta. PSD înseamnă mult, ar putea să însemne şi mai mult la Mangalia. Aceste două candidaturi, la Constanţa, sunt mult mai bune faţă de ceea ce oferă cei de la PNL.”, a precizat Cosmin Gușă.

În cuvântul său, Decebal Făgădău a scos în evidență faptul că alegătorii îi cunosc atât pe el, cât și pe Felix Stroe și că PSD Constanța vine cu o echipă cunoscută.

”Deja știți totul despre noi.”, a spus Decebal Făgădău.

El a declarat că, în calitate de primar, îi invită pe constănțeni să vină la vot. A spus că vor  fi asigurate atât mănuși de unică folosință, cât și dezinfectant, astfel încât totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

”Din punctul meu de vedere, constănțenii au deja opiniile formate, iar opțiunea lor este legată de candidatura mea. Va fi o alegere pro sau anti Făgădău, ceilalți candidați au scorul sub partide. Vreau să felicit cele trei doamne intrate în cursă și, totodată, vreau să le bat obrazul candidaților care au insultat orașul. Le transmit acelor candidați că hrănesc un câine cu ură și acel câine se va înfrupta din ei”, a declarat Decebal Făgădău.

Tot el a spus că este obișnuit să lucreze împreună cu Felix Stroe și a precizat că s-au ajutat reciproc pentru a obține credite importante, de la BERD și de la Banca Mondială.

”Nu am ascuns absolut nimic sub preș.”, a precizat Făgădău.

Felix Stroe a spus că nu va pleca la București, indiferent de ofertă, ci va munci pentru constănțeni.

El a ținut să spună că, în ultima perioadă, la nivelul RAJA SA Constanța au fost semnate încă 4 contracte foarte importante, însă a preferat să nu vorbească despre ele pentru a nu se considera că a folosit acest lucru în campania sa electorală. Dar se mândrește să vorbească despre RAJA, dat fiind faptul că aceasta oferă servicii de calitate.

De asemenea, a spus că nu și-a trimis emisari la nici un primar din județul Constanța, așa cum s-a vehiculat, pentru că are o relație foarte bună cu cei mai mulți dintre ei.

”Dacă aș vrea să vorbesc cu ei, aș face-o ”tete-a-tete”, a spus Stroe.

El a precizat că își dorește să devină președinte al Consiliului Județean deoarece are experiența necesară.

De asemenea, a declarat că la nivelul RAJA a semnat contracte în valoare de peste 740 de milioane de euro.

”Banul European are un cost – cofinanțare. Să nu ne facem că nu știm această treabă pentru că sistemul public de apă nu mai era. Nu se vede ca o șosea, ca o clădire, ca o școală… Nu se vede pentru că este sub pământ. Dar era un sistem vechi, de peste 70 de ani. Dacă nu exista RAJA Constanța, nu am fi putut să dăm apă.”, a spus Stroe.  ”Să vorbim ca specialiști, nu ca bunicuțe.”, a continuat Felix Stroe.

El a mai spus că echipa PSD Constanța va aduce în județ cel puțin două miliarde de euro. De asemenea, a ținut să sublinieze importanța mediului privat și că nu este cazul să spunem că statul are contracte cu nu știu ce investitor privat.

”Să nu ne fie rușine de capitalul privat. Capitalul privat este motorul capitalismului. Mă apucă durerea de inimă instantaneu când aud că cetățeanul X, care este întreprinzător privat, are relații cu statul. Păi cu cine să aibă statul relații, cu statul? Capitalul privat trebuie încurajat. O mare parte din banii europeni vor fi pentru întreprinzătorii privați. Județul Constanța are două resurse: turismul și agricultura.”, a mai spus Felix Stroe. 

Comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Sondaj. USR-PLUS Agigea: „Cei mai mulți locuitori ai comunei doresc SCHIMBARE“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Alianței USR-PLUS Agigea a dat publicității un sondaj de opinie, din care reiese faptul că majoritatea locuitorilor din Lazu și Agigea își dorește o schimbare.

„În urmă cu opt săptămâni am realizat în toate zonele din Agigea și Lazu, un sondaj de opinie de tip “din ușa în ușa”. Sondajul a fost făcut la vremea respectivă în vederea realizării unei alianțe a partidelor de dreapta (USRPLUS, PNL și PMP) pentru Primăria Agigea. Întrucât negocierea a rămas la stadiul de discuție și din păcate nu s-a concretizat, nu am mai publicat sondajul la acel moment. Considerăm însă că este important să îl aducem la cunoștință locuitorilor din Agigea și Lazu, cu mențiunea că sondajul nu a fost realizat de către o firma specializată în statistică ci de către voluntari (nu au participat membri din niciun partid și nici locuitori din Agigea). Așa cum reiese din imagini, majoritatea locuitorilor comunei doresc SCHIMBARE, iar de departe cel mai bine clasat și cu cel mai mare potențial de creștere în răspunsurile celor chestionați este Gabriel Ciobanu, candidatul USR PLUS la Primăria Agigea. Pe 27 septembrie avem ocazia istorică de a trimite PSD acasă atât în Agigea, cât și în tot județul Constanța! Alături de noi este și Remus Negoi, candidatul alianței USRPLUS la președinția Consiliului Județean Constanța.“, se arată într-un mesaj al USR-PLUS.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: