Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Cine va conduce județul, Dragomir sau Țuțuianu? Unul a fost desemnat în urmă cu luni de zile, altul de-abia aseară!

Published

on

Ne aflăm în fața validării unui nou Consiliu Județean, lucru care se va întâmpla cel mai probabil în jurul datei de 20 iunie, potrivit declarației purtătorului de cuvînt al PSD Constanța, Mircea Dobre. Deocamdată partidele care au obținut voturile constănțenilor fac înțelegeri și poartă negocieri, cu scopul de a-și impune candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Deși pare o treabă relativ simplă, lucrurile nu stau deloc așa. Singurul lucru care se știe cu certitudine este că PSD va fi, cu siguranță, împreună cu ALDE, deoarece Dragnea a făcut mai demult înțelegere cu Tăriceanu în acest sens. În rest, sunt discuții, sunt înțelegeri, sunt condiționări, iar unde vor duce toate aceste lucruri rămâne de văzut. După cum se știe, exista de mai multă vreme o așa zisă înțelegere între principalele forțe politice ale județului, care spunea că PSD va câștiga Primăria Constanța, iar PNL va obține astfel președinția Consiliului Județean. Multă lume nu dădea nici o importanță acestor zvonuri, dar se pare că ele au avut un substrat cât se poate de real. Votanții nu au fost siguri până în ultima clipă cine va fi primarul municipiului. Unii erau siguri că va fi Făgădău, alții puneau pariuri mari că mandatul va fi obținut de Vergil Chițac. Într-un final, a fost evident pentru toată lumea că PSD a câștigat și că Făgădău va fi primarul municipiului Constanța. Conform zvonurilor prealabile, dacă PSD a obținut Primăria, PNL va câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean. Însă, după cum stau lucrurile, încă nu putem face o astfel de afirmație. Putem doar să-i prezentăm pe candidați și să vedem, scriptic, care dintre ei pare a avea mai multe șanse. Dacă va depinde de șansă o numire în această poziție cheie a județului…

Ce-a făcut, de-a lungul timpului, Dragomir?

gheorghe dragomirNu știu dacă vă doriți niște date biografice despre Gheorghe Dragomir, însă mie mi se par foarte utile în acest moment. Capricorn sadea (este născut în data de 12 ianuarie 1963), nu se dă bătut niciodată și chiar dacă pierde o bătălie, acest lucru nu înseamnă că a pierdut și lupta. El va continua să muncească pentru ceea ce și-a propus. Este născut în comuna Istria și chiar dacă a terminat facultatea la Iași – a finalizat cursurile Facultății de Științe Economice – a revenit la malul mării. Până în anul 1995 a fost director economic la Complex Histria, după care a devenit inspector de specialitate în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice. A urcat, rând pe rând, în mai multe poziții de conducere, până în anul 2000, când a devenit director general.  Din anul 2004 și până în prezent, a fost deputat de Constanța. Este căsătorit și are un băiat și o fată. Este membru al Partidului Național Liberal din luna martie a anului 1990, a fost vicepreședinte al partidului, iar din anul 2005 este președinte al Biroului Politic Județean PNL Constanța. Potrivit declarației sale de avere, Dragomir nu este nicidecum un personaj sărac. Dimpotrivă! El locuiește la Ovidiu, într-o casă de 347,93 mp, adică o vilă impresionantă, pe care o deține împreună cu soția sa. Are bijuterii din aur și argint în valoare de 8.900 de euro, dividende de la Histria Comimpex (societate care a fost înființată în anul 1997. Conform datelor oferite de Registrul Comerțului, firma are ca domeniu de activitate principal Cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, cod CAEN 0111.) și venituri din alte surse de peste 100.000 de euro. În ceea ce privește veniturile obținute din salariu, deputatul a câștigat 59.948 de lei pe an, iar soția sa a avut câștiguri ceva mai mici, dar care se apropie de cele ale soțului ei: 52.246 lei. După cum vedeți, financiar se descurcă bine. Politic, nu am putea spune că nu s-a descurcat dacă îi numărăm mandatele de deputat, respectiv trei. Rămâne să vedem dacă va obține voturile majorității și va deveni președinte al Consiliului Județean.

Horia Țuțuianu a aflat de-abia aseară că este candidatul PSD

tutuianu1Ieri după amiază, la sediul PSD Constanța a avut loc o ședință în urma căreia liderii partidului și-au desemnat candidatul pentru funcția de președinte al CJ. Deşi social-democrații vehiculau inițial numele lui Cristinel Dragomir pentru această poziție, cu atât mai mult cu cât el a ocupa funcția de vicepreședinte al CJ, PSD a decis să desemneze o altă persoană pentru şefia CJC, respectiv pe Horia Marius Ţuţuianu. Deși numele său nu este foarte cunoscut printre locuitorii județului Constanța, activitatea sa a fost destul de intensă. El a fost în mandatul trecut consilier județean, așadar nu este strain de preocupările unui lider în CJ.  Țuțuianu este licenţiat în Drept la Facultatea de Drept din cadrul Univesităţii Bucureşti şi a ocupat mai multe funcţii de conducere în domeniul turismului. Deși este foarte tânăr, încă din anul 2006, și-a achiziționat două terenuri intravilane în Palazu Mare. Împreună cu soția sa, el deține două apartamente și o casă în Constanța. Țuțuianu nu are bijuterii, nici conturi bancare și nici credite. El este director general al societății Euxin SA, de unde primește lunar 110.000 lei. Dar veniturile sale includ și indemnizația de consilier județean, în valoare de 8.404 lei, cea de președinte al CA-ului la societatea Neptun-Olimp, de unde primește 20.640 lei, membru supleant în CA-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și ADI ITI Delta Dunării. Horia Țuțuianu este căsătorit și are doi copii. El este fiul lui Petre Țuțuianu, un profesionist în turism, iar mai apoi reprezentant al SIF Transilvania la Constanța. Așa se explică pasiunea lui Horia Țuțuianu pentru activitatea turistică. Este de menționat faptul că el și-a început activitatea profesională ca șef de recepție la un complex hotelier, apoi a lucrat mai multă vreme la Bicomtur SRL, firmă care se ocupă de cazare hotelieră, la Neptun Olimp și  apoi la Euxin SA. Deci putem vorbi despre o persoană serioasă și împlinită, poate cu prea multe responsabilități pe cap, dar … vom vedea cine va conduce Consiliul Județean Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions