Connect with us

Politica

Alegerile au trecut, perdanții au depus inutil contestații

Maria Ionescu

Publicat

la

Este deja de notorietate scandalul care a fost la Cernavodă, unde s-a cerut renumărarea voturilor. Așa cum menționam anterior, acolo s-au retrecut în evidență voturile, la cererea candidatului PSD, care a pierdut alegerile deși nu se aștepta nici o clipă la asta. Reamintim că la vot s-au prezentat 50,1% dintre alegători, respectiv 8.032 de persoane. Bătălia a fost foarte mare între candidații PNL și PSD, pe care i-au despărțit numai câteva voturi. PNL l-a avut drept candidat pe Liviu Negoiță, un politician care a ocupat funcția de consilier local, iar recent a devenit președinte al organizației locale a PNL. Reprezentantul PSD, Ștefan Pleșa, fost viceprimar al orașului, a ocupat funcția de primar interimar după arestarea edilului Hânsă. El are o carieră îndelungată de consilier și viceprimar al orașului. A mai fost viceprimar și înainte de anul 2000, timp de două mandate, așa că a fost ocupat cu primăria ani de zile. Dumincă seara, după finalizarea procesului de vot, Ștefan Pleșa anunța că a câștigat alegerile. Luni dimineața s-au constatat o serie de nereguli, iar diferența dintre cei doi era de numai câteva voturi. Așa că s-a trecut la renumărarea voturilor, proces care a fost toată ziua pe rol. De-abia pe la ora 19.30 s-a finalizat renumărarea voturilor, iar noul primar, ales cu o diferență de numai 15 voturi, este Liviu Negoiță. Dacă au văzut că se poate, și alți perdanți la diferență mică de voturi au ales să ceară renumărarea voturilor. Este vorba despre orașul Hârșova, unde primarul Tudor Nădrag, care avea o vastă experiență în conducerea primăriei, a pierdut la o diferență de numai 28 de voturi.  Câștigător aici este Viorel Ionescu, reprezentantul ALDE. Așa că, Nădrag a decis să conteste rezultatul alegerilor.  Numai că nu a făcut acest lucru imediat după ce a aflat că a pierdut, ci ieri. Tardiv, în opinia tuturor, inclusiv în cea a reprezentanților Biroului de Circumscripție, care au respins cu șase voturi din cele șapte exprimate cererea lui de renumărare.

Așa că, lucrurile sunt clare atât la Hârșova, cât și la Cernavodă, iar noii primari așteaptă să-și intre în pâine!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Elena Udrea, liberă să fugă din țară. Instanța a respins plasarea sa sub control judiciar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a respins, astăzi, cererea procurorilor DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar pentru a nu fugi din țară după ce a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare cu executare.

„Sunt aproape la fel de șocată ca la decizia de marți, nu mă așteptam”, a reacționat vineri, Elena Udrea, la Realitatea Plus.

Elena Udrea a declarat vineri, la Curtea de Apel București,  că Italia nu este o soluție pentru ea să fugă din țară în speranța că și-ar putea executa pedeapsa în libertate. Fostul ministru a plecat în Costa Rica în 2018 înainte să fie condamnată în dosarul ‘Gala Bute’.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion îl înțeapă pe Klaus Iohannis: „Ministrul Justiției nu poate interveni în dosare în curs de soluționare“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Justiției, Stelian Ion, i-a răspuns, astăzi, președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Stelian Ion l-a înțepat pe Iohannis spunând că el a fost în 10 august la protest și știe exact ceea ce s-a întâmplat. El a afirmat că ancheta referitoare la violenţele din 10 august 2018 nu s-a încheiat, iar referitor la partea clasată trebuie să se aştepte prima dată motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti, care a respins redeschiderea urmăririi penale.

„Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceaste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri.

Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală.

Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice.

Ministrul justiției nu poate interveni. Ar fi foarte grav să intervină în procesul din justiție, în dosare în curs de soluționare. Dacă există vreo așteptare a cuiva să intervin îl dezamăgesc. Ar fi foarte grav să se întâmple așa. Ne-am întoarce în timp“, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul MJ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea află azi dacă i se va interzice să plece din țară: Cui îi e frică de mine?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții de Apel București iau în discuție astăzi cererea procurorilor anticorupție de a i se interzice Elenei Udrea să plece din România, după condamnarea la 8 ani de detenție. Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel București a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani. Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanța Supremă să se pronunțe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din țară, fiind ulterior dată în urmărire internațională.

La intrarea în sala de judecată, Udrea a declarat că nu înțelege de ce se cere această interdicție în condițiile în care ea nu mai este demnitar de mult timp și nu mai are de gând să părăsească țara, pentru că este o persoană responsabilă.

„Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Sunt un om liber și vreau să îmi cresc copilul. Nu mai sunt parlamentar de cinci ani și nu mai sunt ministru de 10 ani. Cui îi e frică de Elena Udrea?“, a declarat Elena Udrea la intrarea în instanța de judecată.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: