Published
8 luni agoon
Ionuț Șerbu, primarul comunei Ciocârlia, candidează pentru un nou mandat de primar pentru a continua proiectele demarate în localitate. În cei patru ani în care s-a aflat la cârma localității a demonstrat că se poate, a demonstrat ce înseamnă administrația liberală.
A preluat frâiele localității într-o situație deloc fericită și, în doar patru ani, a realizat ceea ce predecesorul său nu a reușit în 16 ani. „Comuna noastră era într-o situație de neimaginat, o comună subdezvoltată. Avem apă, câteva străzi asfaltate și lumini pe străzi. Atât!” spunea acum patru ani, Ionuț Șerbu. „M-am hotărât să candidez pentru că noi tinerii din comună am fost dați deoparte de fosta administrație.”
Deși nu a fost un drum ușor, Ionuț Șerbu a realizat în doar patru ani ceea ce nu s-a facut în 16 ani. Primarul a bifat cele mai multe dintre proiectele cu care a intrat în competiția electorală de acum patru ani, iar, în continuare, își dorește să finalizeze lucrările aflate în derulare dar și să completeze lista cu noi proiecte dorite și așteptate de cetățenii localității.
Dacă acum patru ani comuna avea depus un singur proiect pe fonduri europene, astăzi, Ciocârlia are proiecte depuse, proiecte în derulare și proiecte finalizate.
Chiar de curând a fost inaugurată noua sală de sport. Valoarea totală a investiției ,,Sala de Sport Școlară” a fost de 10.139.270,30 lei, iar finanțarea a fost obținută prin Compania Națională de Investiții SA. Sala de sport este dimensionată pentru suprafața sportivă – joc fotbal, baschet, tenis și volei. Aceasta este construită la noile standarde europene, cu băi și grupuri sanitare complet echipate, camera specială pentru masaj, tabelă electronică multisport, și multe alte echipamente necesare pentru funcționarea săli de sport.
Primarul Ionuț Șerbu și-a îndreptat atenția asupra dezvoltării zonelor de recreere necesare copiilor din localitate și în acest sens, au fost realizate mai multe lucrări la terenurile de sport de pe raza comunei. Au fost făcute investiții la terenul de sport din satul Ciocârlia de Jos unde au fost montate gazon sintetic și porți cu plase. Parcul de lângă teren a fost igienizat, în incintă a fost montat un ansamblu de jocuri pentru copii, iar toaleta a fost dotată cu tot ceea ce este necesar. Pentru o mai bună supraveghere a copiilor, dar și pentru prevenirea infracționalității parcul beneficiază de supraveghere video. În incinta parcului, de lângă lângă terenul de sport a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru copii. O investiție asemănătoare a fost realizează în satul Ciocârlia de Sus, unde, a fost amenajat un teren de sport modern, construit de la zero, cu finanțare de la bugetul local. Nu au fost uitate nici cele două IAS-uri de pe raza comunei, unde, au fost, de asemenea, amenajate parcuri și locuri de joacă.
Proiectul realizat de administrația locală pentru dotarea unităților de învățământ din Ciocârlia a fost declarant eligibil așa că toate școlile au fost dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Acum clasele beneficiază de table interactive, sisteme de sunet, camere de vidoconferință, imprimante multifuncționale, laptop-uri sau sisteme all-in-one, laborator multidisciplinar dar au fost amenajate și un laborator de științe, un cabinet de asistență psihopedagogică și o sală de sport. Valoare totală a proiectului a fost de 847.000,15 lei. Pentru ca elevii din comună, să fie transportați în siguranță către unitatea de învățământ și mai apoi acasă, primarul Ionuț Șerbu a făcut demersuri ca localitatea să primească două microbuze electrice, prin proiectul „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța”, din cadrul PNRR, Componenta C15 – Educație, apel de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”.
Au fost realizate cu echipe din cadrul primăriei, ample lucrări de igienizare și reamenajare a spațiului verde, a fost construit un foișor și a fost amenajat un loc de joacă pentru copii. Au fost refăcute aleile de promenadă și au fost montate băncuțe și coșuri de gunoi noi.
În paralel, primarul Ionuț Șerbu s-a preocupat de întocmirea documentațiilor pentru atragerea de fonduri externe, iar reușitele nu au întârziat să apară. Comuna Ciocârlia a obținut finanțare pentru proiectul de extindere a rețelei de canalizare în comună, inclusiv extinderea stației de epurare ape uzate. Valoarea totală a proiectului finanțat prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” este de 26.190.327.71 lei, fiind una dintre cele mai mari finanțări atrase de o autoritate locală din județul Constanța.
Ionuț Șerbu a semnat și contractul de finanțare pentru proiectul de înființare a rețelei de gaze în comună. Sursa de finanțare este Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Pentru acest proiect, comuna a primit 10,5 milioane de lei. Rețeaua de distribuție gaze naturale va avea o lungime de 49.750 metri, iar numărul de gospodării care vor fi conectate este de aproximativ 1.100.
Lucrările de racordare a comunei la rețeaua de gaze vor începe din zona de la IAS Stejaru – unde se află conducta de gaze și unde va fi construită stația de transformare. Ulterior se va amplasa conducta de cinci kilometri de rețea până în satul Ciocârlia. Conductele de distribuție gaze naturale vor fi amplasate pe ambele părți ale Drumului Național 3, cât mai aproape de limitele de proprietate, cu respectarea distanțelor impuse. Cel mai probabil, lucrările vor începe la sfârșitul verii.
De la începutul acestei veri, localitatea va avea și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor. În prezent, pentru eliberarea documentelor de stare civilă – acte de identitate, certificate de naștere, certificate de deces sau acte de identitate provizorii, localnicii sunt nevoiți să se deplaseze până la Medgidia.
Iar de curând, a fost pusă piatra de temelie a noului schit din comuna Ciocârlia ce va purta numele Sfântului Mucenic Efrem al Tomisului.
Acestea sunt doar o parte dintre proiectele pe care primarul Ionuț Șerbu și echipa Primăriei Ciocârlia le-a realizat în cei patru ani de când a preluat funcția de primar. Un nou mandat în fruntea localității Ciocârlia reprezintă certitudinea că aceste proiecte vor continua și vor fi finalizate, iar alte proiecte noi vor fi realizate.
Ionuț Șerbu a demonstrat că are viziune, are determinare și ambiție, de aceea își propune să continue dezvotarea comunei Ciocârlia.
(Material preelectoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Județeană Constanța)
Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.