Connect with us

Politica

Ciolacu, despre situația politică actuală: “Nu există altă soluţie decât alegeri anticipate”

Published

on

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, la începutul sesiunii parlamentare, PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, fără a ţine cont de “mascarada aia de congres”, şi că deja a început discuţiile pentru susţinerea acestei moţiuni cu formaţiunea AUR. Ciolacu a susţinut că din punctul său de vedere ar trebui să se formeze alte majorităţi în Parlament şi în acest sens să fie organizate alegeri anticipate.

“O să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să nu ţinem cont de absolut nimic, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă cu nivelul de trai al românilor şi să depunem, la începutul sesiunii parlamentare, moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, joi seara.

Întrebat ce şanse are moţiunea de cenzură, Ciolacu a precizat că a început discuţiile pentru susţinerea acesteia cu colegii din opoziţie.

“În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în opoziţie ca şi formaţiune politică, AUR şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. Şi vom începe toate discuţiile în Parlament. Spre ce ne îndreptăm, românii nu pot să suporte. Cred că e cazul ca parlamentarii să facă un act patriotic şi să voteze demiterea acestui guvern, a afirmat Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, care este soluţia, Ciolacu a vorbit despre un guvern minoritar, dar şi de alegerile anticipate.

“În primul rând trebuie să cadă guvernul. Categoric. Noi am fost la Cotroceni, după ce am câştigat alegerile parlamentare cu aproape 5 procente diferenţă faţă de al doilea competitor, şi am propus un prim ministru din partea PSD, în persoana domnului Alexandru Rafila şi am înaintat preşedintelui să facem un guvern de uniune naţională, ştiind că urmează din nou pandemia, o criză sanitară, dar şi o criză economică şi un moment dificil pentru toţi românii. Preşedintele României ne-a sfidat şi pe noi, a sfidat şi spiritul Constituţiei şi a strâns pierzătorii ca să îşi creioneze Guvernul său. Nu e prima oară când face acest lucru. Nu există în acest moment decât crearea unei alte majorităţi. PSD nu va face un guvern cu PNL sau cu USR PLUS. Este de noaptea minţii să credeţi că vom intra într-un guvern cu domnul Cîţu sau cu domnul Oros. Se poate creiona o altă majoritate politică. Există şi posibilitatea unui guvern minoritar, dar din punctul meu de vedere nu există altă soluţie decât alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!