Connect with us

Politica

Ciolacu sfidează Comisia Europeană: „Nu pot să le cer românilor să stingă lumina“

Published

on

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, la Costinești, nu poate să le ceară românilor să stingă lumina și a reamintit faptul că a trăit perioada comunistă când oamenii au fost forțați să ia asemenea măsuri.

„Eu speram ca aceste măsuri la nivelul UE să fi fost luate acum peste 6 luni. Este bine totuși că se încearcă să se găsească o formulă unitară. România în acest moment produce energie cât consumă. Am văzut din prognoze: 5% e un procent mai mic de consum. Asta înseamnă că nu trebuie să importăm. Am avut și șansa și neșansa să trăiesc în comunism. Nu pot să le cer românilor să stingă lumina. Am văzut ce am trăit în perioada când oamenii au fost forțați”, a spus Ciolacu.

Discuțiile au venit în contextul în care Comisia Europeană a stabilit un pachet de cinci măsuri în domeniul energiei, printre acestea numărându-se economisirea inteligentă a electricității, adică economisirea energiei la orele de vârf.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește și:

Comisia Europeană a anunțat cinci măsuri urgente în criza energiei: Plafonarea prețului la gazul rusesc, ținta principală

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta