Connect with us

Politica

Ciolacu vrea impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate

Published

on

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va avea loc o discuție cu mediul de afaceri pentru a impune taxa de solidaritate, dar și o suprataxare a marilor averi. Ciolacu arată că multe firme au făcut ”profituri nesimțite” în timpul pandemiei, dar și ca urmare a războiului.

„Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție #taxadesolidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate.

Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!“, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta