Conecteaza-te cu noi

Politica

Stelian Ion îi cere URGENT demisia lui Cătălin Predoiu după ce a anunțat o sentință de achitare într-un dosar în care instanța nu s-a pronunțat

Published

on

Deputatul Stelian Ion a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că îi cere urgent demisia ministrului Justiției, Cătălin Predoiu pentru că este inadmisibil ce s-a întâmplat.

„Predoiu a arătat clar în interviul pe care l-a dat acum câteva zile că are cunoștință de soluții care urmează să fie date într-un dosar penal, cel al soțului fostei șefe DIICOT. Este inadmisibil că se întâmplă acest lucru. Nu are cum să știe un ministru pe căi legale ce soluție urmează să fie pronunțată într-un dosar; ministru Predoiu anticipează o achitare în acel dosar. Se purta și vorbea de parcă ar fi fost achitat domnul Hosu, așa încât, într-un stat democratic, consecința imediată este de demisie sau revocarea din funcție. Practici de genul acesta, l-am văzut pe Bode proferând amenințări de la tribuna Parlamentului la adresa unor opozanți politici, arătând că are cunoștință de dosare penale, la fel arătând că are control asupra acelui serviciu secret din Ministerul Afacerilor Interne, le credeam demult apuse de pe vremea de când a apus steaua lui Adrian Năstase. Dar se pare că a revenit această practică și este foarte grav.

În același interviu, domnul Predoiu a spus foarte clar că ar putea procurorii să mai tergiverseze o perioadă soluționarea dosarului pornit de SIJ care o vizează pe Laura Codruța Kovesi. Este inadmisibil acest lucru. S-au dat deja mai multe decizii ale Înaltei Curți care îi obligă pe procurori să finalizeze acel dosar. Nu s-au respectat acele termene, iar în continuare ministrul trimite mesaje că procurorii ar mai putea o perioadă să treneze soluționarea celor dosare. De ce? Ca să aibă niște pârghii de presiune față de Parchetul European, probabil așa își imaginează în mintea lor și Iohannis și Predoiu. În niciun caz nu le va merge, dar faptul că se gândesc și pun problema așa este extrem de grav.“, a spus Stelian Ion.

Amintim că, potrivit presshub.ro, ministrul Cătălin Predoiu a declarat într-un interviu acordat Europa FM că soțul Giorgianei Hosu, fosta șefă a DIICOT, a fost achitat definitiv. Numai că, procesul în care este judecat Dan Hossu nu s-a terminat.Ulterior, Cătălin Predoiu a revenit cu un comunicat de presă în care își cere scuze și că nu a verificat în prealabil informația pe care o avea din surse neoficiale.

Advertisement

„În data de 18.01.2023, în cadrul emisiunii „Piața Victoriei”, difuzată de postul „Europa FM”, am făcut o afirmație eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public. În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soțul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale. Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului. Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informații eronate, culpa îmi aparține în întregime pentru că nu am verificat informația parvenită din surse neoficiale. Bineînțeles, doresc să reafirm principiul independenței justiției, pe care l-am respectat în toată activitatea mea.“, a spus Predoiu în comunicat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions