Connect with us

Politica

Senatorul de Constanța Remus Negoi a prezentat raportul activității pentru ultimele șase luni de activitate. Vezi ce inițiative a avut

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a prezentat raportul activității de parlamentar pentru ultimele șase luni de activitate, perioadă în care a fost inițiator sau cosemnatar la mai multe proiecte de legi şi a susţinut prin vot inițiativele formațiunii din care face parte.

„În ultimele 6 luni, am participat la şedinţele de plen din Senat, unde am susţinut declaraţii politice, am adresat interpelări şi am avut intervenţii cu privire la legile aflate în dezbatere.

Am fost iniţiator sau cosemnatar la mai multe proiecte de legi şi am susţinut prin vot iniţiativele USR. 

Printre acestea se numărără:

– Inițiativă proprie pentru reducerea duratei publicității din timpul emisiunilor TV pentru copii;

– Inițiativă legislativă proprie pentru modificarea și completarea Legii publicității stradale;

–  Inițiativă proprie de modificare a legii privind transparența decizională în administrația publică;

– Iniţiativă legislativă proprie de modificare a OG2/2001 privind regimul contravenţiilor;

– Inițiativă proprie de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății pentru ca deciziile CNAS și ale Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate să fie luate împreună cu reprezentanți ai Asociațiilor de Pacienți și ai Colegiilor Medicilor, Medicilor Stomatologi și Farmaciștilor;

– Legea USR care crește de 7 ori suma alocată sportului pentru copii și juniori;

– Proiect de lege prin care torţionarii comunişti să nu mai beneficieze de pensie specială;

– Legea privind acordarea voucherelor pentru control oftalmologic şi achiziţionare ochelari de vedere pentru elevi.

În ultima sesiune parlamentară am susţinut 3 declaraţii politice şi  am avut 15 interpelări şi intervenţii pe diferite teme, cum ar fi:

▪️ situația clădirii Bar Orient din Mamaia;

▪️ situaţia reabilitării Cetăţii Histria din judeţul Constanţa;

▪️ legea USR care permite accesul copiilor în curţile şcolilor;

▪️ Ilie Floroiu, un campion uitat de statul român;

▪️ legea care prevede acordarea de bonusuri cadrelor medicale participante la acţiuni împotriva COVID 19;

▪️ situaţia UMC, aflată la acea dată în pericol de desfiinţare;

▪️ sediile și spațiile pentru locuit aferente reprezentanțelor și filialelor Institutului Cultural Român;

▪️ prorogarea efectelor legii 154/2021;

▪️ lipsa medicamentelor pentru copii;

▪️ situația veniturilor și cheltuielilor CNAIR referitoare la podurile Cernavodă-Fetești și Giurgeni-Vadu Oii.

Consider că politica se face în dialog direct cu cetățenii și alături de cetățeni şi, de aceea, încerc permanent să aduc mesajul lor pe scena politică. Sunt mereu în legătură cu locuitorii din judeţul Constanţa. În ultimele 6 luni am efectuat mai multe vizite în teritoriu:

– Am fost pe plaja Corbu, aflată într-o arie naturală protejată, unde un dezvoltator imobiliar ridica un aşa zi „Sat pescăresc”, în realitate un complex imobiliar de proporţii. Am sesizat autorităţile competente şi lucrările au fost în cele din urmă oprite.

– Am efectuat  o vizită cu consilierii locali Cristiana Popescu şi Mihai Ochiuleţ în cartierul Palazu Mare unde dezastrul urbanistic este în floare.

– Am sesizat Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate cu privire la faptul că în cartierul Palazu Mare din Constanța o parte din malul lacului Siutghiol este îngrădită,  iar canalele din zonă au fost exploatate, fiind astfel încălcată legea privind ariile protejate.

– Am mers cu senatorul Radu Mihail şi consilierul județean Semiran Abdurefi pe faleza principală din Mangalia unde, la 20 de metri de luciul apei, se ridică, fără autorizații, 2 construcții.

– Am mers la Agigea pentru a vedea la faţa locului cum se desfăşoară în realitate transportul elevilor către liceu.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei parlamentare reunite pentru relația cu UNESCO mă implic în protejarea obiectivelor culturale şi a monumentelor istorice.

Am fost la Cetatea Histria, cel mai vizitat sit arheologic din Dobrogea, aflat pe lista Patrimoniului Cultural European din anul 2007 şi voi face tot posibilul pentru ca acecst obiectiv să poată fi pus mai bine în valoare.

Am depus o solicitare de clasare a clădirii Bar Orient din staţiunea Mamaia. În urma demersurilor pe care le-am făcut, alături de senatorul Stelian Ion, a fost aprobat proiectul de hotărâre inițiat de grupul consilierilor locali ai USR care prevede includerea imobilului Complex Bar Orient în categoria monumentelor istorice.“, spune senatorul Remus Negoi.

Raportul complet de activitate aici:

https://www.remusnegoi.ro/wp-content/uploads/2023/01/Raport-de-activitate-iulie-decembrie-2022-1-1.pdf?fbclid=IwAR3p-HAewiAjFzJHEIcY2_CPmF63DL0nN8DvcFBjxPobllLnbi4KD3UE8Dc

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta