Connect with us

Politica

Circ politic fără precedent! PSD Ovidiu a rămas fără supleanți pentru Consiliul local

Maria Ionescu

Publicat

la

La Ovidiu a fost o întreagă harababură cu consilierii locali – când nu și-au mai putut exercita mandatul, când erau excluși, când considerau că, deși se află pe listele de supleanți,  pot pleca din țară în căutarea unei vieți mai bune. Cert este că în toată această tevatură, PSD Ovidiu a rămas fără persoane abilitate să ocupe această poziție. Dar să o luăm cu începutul.

Primarul în exercițiu. George Scupra a vrut să își ducă mandatul până la capăt, iar apoi să se retragă din PSD și să candideze din partea Partidului Național Liberal. În urma discuțiilor purtate cu liderii PSD, primarul a fost dat afară din partid și, firește, s-a înscris în PNL. Cum era aproape normal,  imediat au fost dați afară din PSD și cinci consilieri locali, care susțineau proiectele primarului.

Cinci consilieri, afară din PSD

La mijlocul lunii februarie, primarul din Ovidiu, George Scupra, a rămas fără 5 consilieri, cărora le-au încetat mandatele! „Având în vedere sesizarea Organizaţiei Judeţene Constanţa a PSD, înregistrată la Instituţia Prefectului judeţului Constanţa prin care a fost comunicată pierderea calităţii de membrii ai partidului a Mirelei Tacciu, Dan Radu Florin, Dobrinaş Ionuţ-Alexandru, Vasile Marian şi Darie Nelu, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, a emis Ordinele nr. 96, 97, 98, 99, 100/2016 prin care se constată încetarea de drept a mandatelor consilierilor locali menţionaţi, din cadrul Consiliului Local al Oraşului Ovidiu”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. Ca urmare a pierderii calităţii de membrii ai partidului politic pe a cărui listă au fost aleşi, locurile de consilieri locali se declară vacante.

Așadar, după ce au fost excluși din PSD, și cei 5 consilieri s-au înscris în PNL, structura organizatiei PSD Ovidiu a ajuns … varză! PNL are de-acum o echipă extrem de puternică. Dar cum rămâne cu PSD Ovidiu?

În luna ianuarie, prin intermediul unui document semnat de secretarul executiv Cristinel Dragomir, PSD a  solicitat Consiliului Local Ovidiu să valideze în funcţia de consilier local următorii supleanţi din lista de candidaţi ai partidului: Gheorghe Diţă, Traian Niţu, Romică Maican, Alexandrina Deliu şi Petru Oleniuc.

Surprize-surprize, la Ovidiu

Numai că, legea prevede că “supleanții vor ocupa locurile devenite vacante în ordinea în care sunt înscriși în liste”. Iar unul dintre cei propuși de PSD Constanța, Gheorghe Diță, s-a aflat pe poziția a 3-a a listelor de candidați la alegerile locale din anul 2012, motiv pentru care nu putea fi nominalizat!  Și chiar dacă acest lucru ar fi fost legal, organizația PSD Constanța a trimis în luna iunie 2012 către primăria orașului Ovidiu o adresă prin care informa că Diță Gheorghe nu mai are calitatea de membru al Partidului Social Democrat!  Secretarul primăriei Ovidiu, Mihaela Petrachi, a declarat că “Lista de candidați pentru Consiliul local al orașului Ovidiu, jud. Constanța Circumscripția Electorală nr.11, la Alegerile locale din 10 iunie 2012 a PSD la poziția 3, Diță Gheorghe nefiind validat de la ședința de constituire din 2012 și, în consecință, pierzându-și calitatea de supleant valid prin depășirea numărului de ordine respectiv, conform prevederilor legale.” Așadar, și Diță iese din calcule!

 Supleanții s-au epuizat!

Bine, veți spune, PSD are liste de consilieri din care poate să aleagă supleanți pentru primăria Ovidiu! Ei, nu-i chiar așa! Ne-au ajuns în mână niște informații foarte neplăcute pentru liderii PSD. Am intrat în posesia a 4 declarații transmise de către Alexandrina Deliu, Rodica Gune, Nicolae Scupra și Petru Olenic către PSD Constanța, în care se spune fără ocoliș: „prin prezenta vă aduc la cunoștință că îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Social Democrat, renunțând totodată la calitatea de membru supleant pe lista de candidați  ai PSD din anul 2012 și la dreptul de a fi validat în funcția de consilier local al orașului Ovidiu.”

Și atunci ne întrebăm: cum își mai completează PSD lista de consilieri valizi, apți să ia decizii în cadrul Consiliului local Ovidiu? Asta-i întrebarea!

PSD nu iși bate capul

In încercarea de a afla și opinia PSD Constanta fată de acest incident, l-am contactat pe purtătorul de cuvânt, deputatul Mircea Dobre.  Dar se pare că PSD nu își mai completează lista de consilieri. “Important este să nu se blocheze activitatea administratiei publice locale. Nu ne batem capul cu așa ceva, iar pană la alegerile locale mai este o lună și jumătate. Dacă lucrurile decurg normal, asta este”, a declarat Mircea Dobre.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul candidatului Costel Aurelian Dumitrașcu (PMP) pentru alegătorii din orașul Năvodari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După o campanie susținută cu proiecte numai bune de pus în aplicare, pentru care au existat argumente și soluții, Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari, vine în fața locuitorilor și le cere votul pentru ca promovarea să se concretizeze în proiecte de care să beneficieze toată lumea.

Dumitrașcu susține că este determinat să câștige compertiția pentru fotoliul de primar al orașului Năvodari și că schimbarea este necesară, că o echipă de tineri care a reușit să capete experiență administrativă poate să coordoneze activitatea în următorii 4 ani. Mai mult, Costel Dumitrașcu crede într-un Năvodari smart, ecologic și modern, un oraș al tuturor posibilităților.

Iată și mesajul complet:

Spre sfârșit de campanie electorală, sunt tot mai determinat și mai convins că pot aduce schimbarea în Primăria orașului nostru. Pe perioada mandatului meu de consilier local am dobândit experiența necesară în administrație, am fost atent la nevoile oamenilor, am ascultat, am dezbătut și AM INSISTAT, atât cât s-a putut, să promovăm proiecte concrete pentru comunitate.

ÎMI DORESC ca Năvodariul să devină mai inteligent, mai ecologic, mai sigur și modern, de aceea îmi asum o agendă concretă de proiecte și inițiative care să susțină progresul și inovația. VREAU să fiu vocea fiecăruia și a comunității în ansamblu, să luptăm împreună pentru interesele orașului nostru. VISEZ la un oraș al tuturor posibilităților pentru copiii noștri, un oraș al siguranței pentru bunicii noștri, antreprenori, tineri, angajați. Orașul să fie aerisit, fără mașini pe trotuare, fără blocuri construite ilegal, fără investiții inutile.

Cu toții cunoaștem aceste lipsuri, însă vreau să vă demonstrez că POT să aduc schimbarea. Pentru că eu cred în spiritul de echipă, vă invit să fiți alături de mine, din 27 Septembrie, cel puțin în următorii 4 ani.

Costel Aurelian Dumitrașcu, candidatul PMP penru funcția de primar al orașului Năvodari este poziția 4 pe buletinele de vot.

Alegerile locale se desfășoară duminică, 27 septembrie.

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(FOTO+VIDEO) PRO România propune construirea unui nou aeroport în județ. Medgidia, aleasă ca locație

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În contextul actual, în urma dezvoltării zonei turistice de litoral a Mării Negre, coroborat cu direcția geopolitică strategică a Aeroportului Mihail Kogălniceanu, echipa PRO România propune pentru județul Constanta, care are cea mai mare capacitate de cazare turistică din Romania, un aeroport internațional nou, atât pentru traficul de călători, cât și pentru transport tip comercial-cargo. Candidatul PRO România la Consiliul Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a prezentat proiectul viitorului aeroport care ar trebui să fie construit pe teritoriul municipiului Medgidia. Cei de la PRO România spun că, pentru a susține o dezvoltare este necesar să fii conectat la nivel internațional. Valoarea estimată a proiectului este de 325 de milioane de euro.

Aeroportul va avea o suprafață de 250 de hectare, cu o pistă de aterizare/decolare în lungime de 3,5 kilometri. Capacitatea operațională va fi de 24 de mișcări aeronave/oră. Va avea 50 de locuri de parcare pentru aeronave, 22 de porți de îmbarcare (10 pentru îmbarcare la burduf, 12 pentru îmbarcare cu autobuzul). Va avea o parcare de 4.400 de locuri. Capacitate la vârf va fi de 900 de pasageri la sosiri și tot de 900 la plecări. Este estimat un trafic de două milioane de pasageri pe an.

„Pentru a susține o dezvoltare este necesar să fii conectat la nivel internațional. Prin această conexiune se asigură un flux de turiști străini și de ce nu și români care vin sau pleacă cu scopuri turistice sau pentru realizarea afacerilor. Studiile au arătat că zonele bine conectate se dezvoltă mai puternic, acest lucru conducând la creșterea nivelului de trai al populației din zonă. Amplasamentul propus este în apropierea orașului Medgidia, având legătură directă cu Autostrada soarelui, și de asemenea având legătură directă atât cu transportul fluvial (Canalul Dunăre-Marea Neagră) cât și cu transportul feroviar. Pe lângă standardele și dotările contemporane clădirea va fi una “verde” și va prezenta surse alternative de energie, precum panouri fotovoltaice integrate pe acoperiș, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente care includ sisteme de umbrire menite să reducă consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. Conform programului de relansare al actualului Guvern – Planul național de investiții și relansare economică, în conținutul anexei nr. 5, secțiunea proiecte de modernizare a infrastructurii aeroportuare, sunt prevăzuți în total pentru Județul Constanța 299,9 mil €. Solicităm Guvernului României alocarea acestor fondurilor către viitorul Aeroport Internațional Medgidia.“, a spus Filipescu.

Aeroportul este compus dintr-un ansamblu de terenuri, clădiri și instalații care deservesc traficului aerian. Aeroportul va cuprinde:

Aerodrom

Turn de control

Clădire administrativă

Terminal pasageri SOSIRI

Terminal pasageri PLECĂRI

Clădire VIP

Clădire pentru URGENȚE

Hangare

Cargo

Parcare administrație

Parcare SOSIRI

Parcare PLECĂRI

Parcare Cargo

Parcare VIP

Tot Răzvan Filipescu a prezentat și un alt proiect, care presupune realizarea unui drum expres de la Negru Vodă până la Galați și care să lege localitățile Medgidia, Măcin și Brăila.

La prezentarea proiectelor au fost prezenți candidatul PRO România la Primăria Medgidia, Dumitru Moinescu, fostul comisar european, Corina Crețu, președintele partidului, Victor Ponta, dar și liderii locali. Mircea Dobre a declarat că împreună cu echipa PRO România Constanța am realizat un studiu preliminar pentru strămutarea traficului aerian de pasageri de la Mihail Kogălniceanu la Medgidia. Explicația este foarte simplă, spune Dobre. Toate variantele care au fost propuse până în prezent sunt sortite eșecului și nu vor face decât o mare gaură în buget, pentru că baza militară de la Mihail Kogălniceanu se va extinde, în următoarea perioadă, astfel încât orice nouă investiție în acel aeroport se va face degeaba, pentru o perioadă foarte scurtă de timp. De asemenea, ideea de a transforma aerodromul de la Tuzla în aeroport este păguboasă – necesită eforturi uriașe, cu investiții enorme, pentru un proiect care nu va putea să corespundă, la final, normelor internaționale pentru traficul aerian de pasageri, mai afirmă candidatul PRO România la Primăria Constanța.

„Niciun partid politic nu a venit cu soluții concrete și proiecte, așa cum am venit noi de la începutul acestui an. Din calitatea mea de fost ministru al Turismului, vă spun că este necesar realizarea acestui aeroport, pentru că trebuie să creștem traficul pasagerilor pe tot ce înseamnă zona turistică a județului Constanța. Gândiți-vă că avem 11 stațiuni de interes național și aproximativ 30% din locurile de cazare de pe teritoriul României. NU avem cum altfel să dezvoltăm turismul în județul Constanța decât prin realizarea acestui aeroport, de o importanță foarte mare pentru tot ceea ce înseamnă regiunea Dobrogei, pentru că acest aeroport va deservi inclusiv județul Tulcea.“, a afirmat Mircea Dobre.

Corina Crețu a declarat, la rândul ei, că se mândrește cu echipa PRO România de Constanța, care a demonstrat că are viziune și a venit în fața cetățenilor cu proiecte concrete.

„Am fost comisar european până în 2019 și din regiunea Dobrogea au fost depuse foarte puține proiecte. De aceea, proiectele prezentate de PRO România din județul Constanța poate primi ușor bani de la UE.“, a declarat Corina Crețu.

Victor Ponta a declarat, la rândul său, că, la Constanța, PRO România e singurul partid care a vorbit de proiecte de dezvoltare a județului.

„Nu știu dacă vom avea succes la aceste alegeri locale, dar măcar faceți ce trebuie. La alegeri locale se vorbește despre cum trebuie să dezvolți comunitatea locală. Numai că, după cum se poate observa, începând cu București, unde dezbaterea a ajuns la nivelul de „panarame“, interlopi, campania electorală a luat o altă întorsătură. E cea mai stupidă campanie electorală, pentru că nu se vorbește despre ce ar trebui să se vorbească, despre oraș, comună șamd. Totul e despre unii care spun „să moară PSD“, dar să moară ducându-se la ei la PNL, ceilalți (PSD) măresc toate pensiile și salariile pentru că nu mai sunt la guvernare. Acum e pe înjurături nu pe ce vrei să faci. Nu vreau să participăm la concursul de înjurături, vreau să vorbim despre lucruri cum ar trebui să se dezvolte comunitățile.“, a declarat Ponta.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD): ”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Campania electorală este deja pe ultima sută de metri. Tudor Nădrag, candidat din partea PSD la funcția de primar al orașului Hârșova, precum și echipa sa au adresat un îndemn foarte important tuturor alegătorilor.

”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă!”, a precizat Tudor Nădrag.

De-a lungul campaniei, el și echipa sa s-au întâlnit cu foarte mulți dintre alegători. Toți le-au spus că iubesc Hârșova dar sunt foarte conștienți de faptul că orașul lor este sărac și că are nevoie de foarte multe lucruri pentru a se dezvolta. Mulți au spus că au copiii plecați la muncă în străinătate și că și-ar dori ca aceștia să se întoarcă acasă.

Pentru asta este nevoie de schimbare! O schimbare pe care Tudor Nădrag împreună cu echipa sa de consilieri sunt capabili să o realizeze.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte. Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid. Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare.”, a declarat Tudor Nădrag.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: