Connect with us

Politica

Circ politic fără precedent! PSD Ovidiu a rămas fără supleanți pentru Consiliul local

Maria Ionescu

Publicat

la

La Ovidiu a fost o întreagă harababură cu consilierii locali – când nu și-au mai putut exercita mandatul, când erau excluși, când considerau că, deși se află pe listele de supleanți,  pot pleca din țară în căutarea unei vieți mai bune. Cert este că în toată această tevatură, PSD Ovidiu a rămas fără persoane abilitate să ocupe această poziție. Dar să o luăm cu începutul.

Primarul în exercițiu. George Scupra a vrut să își ducă mandatul până la capăt, iar apoi să se retragă din PSD și să candideze din partea Partidului Național Liberal. În urma discuțiilor purtate cu liderii PSD, primarul a fost dat afară din partid și, firește, s-a înscris în PNL. Cum era aproape normal,  imediat au fost dați afară din PSD și cinci consilieri locali, care susțineau proiectele primarului.

Cinci consilieri, afară din PSD

La mijlocul lunii februarie, primarul din Ovidiu, George Scupra, a rămas fără 5 consilieri, cărora le-au încetat mandatele! „Având în vedere sesizarea Organizaţiei Judeţene Constanţa a PSD, înregistrată la Instituţia Prefectului judeţului Constanţa prin care a fost comunicată pierderea calităţii de membrii ai partidului a Mirelei Tacciu, Dan Radu Florin, Dobrinaş Ionuţ-Alexandru, Vasile Marian şi Darie Nelu, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, a emis Ordinele nr. 96, 97, 98, 99, 100/2016 prin care se constată încetarea de drept a mandatelor consilierilor locali menţionaţi, din cadrul Consiliului Local al Oraşului Ovidiu”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. Ca urmare a pierderii calităţii de membrii ai partidului politic pe a cărui listă au fost aleşi, locurile de consilieri locali se declară vacante.

Așadar, după ce au fost excluși din PSD, și cei 5 consilieri s-au înscris în PNL, structura organizatiei PSD Ovidiu a ajuns … varză! PNL are de-acum o echipă extrem de puternică. Dar cum rămâne cu PSD Ovidiu?

În luna ianuarie, prin intermediul unui document semnat de secretarul executiv Cristinel Dragomir, PSD a  solicitat Consiliului Local Ovidiu să valideze în funcţia de consilier local următorii supleanţi din lista de candidaţi ai partidului: Gheorghe Diţă, Traian Niţu, Romică Maican, Alexandrina Deliu şi Petru Oleniuc.

Surprize-surprize, la Ovidiu

Numai că, legea prevede că “supleanții vor ocupa locurile devenite vacante în ordinea în care sunt înscriși în liste”. Iar unul dintre cei propuși de PSD Constanța, Gheorghe Diță, s-a aflat pe poziția a 3-a a listelor de candidați la alegerile locale din anul 2012, motiv pentru care nu putea fi nominalizat!  Și chiar dacă acest lucru ar fi fost legal, organizația PSD Constanța a trimis în luna iunie 2012 către primăria orașului Ovidiu o adresă prin care informa că Diță Gheorghe nu mai are calitatea de membru al Partidului Social Democrat!  Secretarul primăriei Ovidiu, Mihaela Petrachi, a declarat că “Lista de candidați pentru Consiliul local al orașului Ovidiu, jud. Constanța Circumscripția Electorală nr.11, la Alegerile locale din 10 iunie 2012 a PSD la poziția 3, Diță Gheorghe nefiind validat de la ședința de constituire din 2012 și, în consecință, pierzându-și calitatea de supleant valid prin depășirea numărului de ordine respectiv, conform prevederilor legale.” Așadar, și Diță iese din calcule!

 Supleanții s-au epuizat!

Bine, veți spune, PSD are liste de consilieri din care poate să aleagă supleanți pentru primăria Ovidiu! Ei, nu-i chiar așa! Ne-au ajuns în mână niște informații foarte neplăcute pentru liderii PSD. Am intrat în posesia a 4 declarații transmise de către Alexandrina Deliu, Rodica Gune, Nicolae Scupra și Petru Olenic către PSD Constanța, în care se spune fără ocoliș: „prin prezenta vă aduc la cunoștință că îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Social Democrat, renunțând totodată la calitatea de membru supleant pe lista de candidați  ai PSD din anul 2012 și la dreptul de a fi validat în funcția de consilier local al orașului Ovidiu.”

Și atunci ne întrebăm: cum își mai completează PSD lista de consilieri valizi, apți să ia decizii în cadrul Consiliului local Ovidiu? Asta-i întrebarea!

PSD nu iși bate capul

In încercarea de a afla și opinia PSD Constanta fată de acest incident, l-am contactat pe purtătorul de cuvânt, deputatul Mircea Dobre.  Dar se pare că PSD nu își mai completează lista de consilieri. “Important este să nu se blocheze activitatea administratiei publice locale. Nu ne batem capul cu așa ceva, iar pană la alegerile locale mai este o lună și jumătate. Dacă lucrurile decurg normal, asta este”, a declarat Mircea Dobre.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: