Connect with us

Politica

Garnitura de civilişti ai lui Chiţac

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de astăzi, la sediul PNL Constanţa s-a desfăşurat o conferinţă de presă, prilej cu care liderul Vergil Chiţac a prezentat reprezentanţilor mass-media o echipă de persoane publice importante care au decis să intre în rândurile oamenilor politici.  Este vorba despre profesorul universitar Ana Rodica Stăiculescu, senior arhitectul Nadja Iancu, Adelina Toncean, muzicianul Remus Munteanu, şeful mecanic maritim Teodor Popa, inginerul Stere Hira, specialistul IT Cătălin Anghel, doctorul în științe militare și informații Andrian Mihei şi Pânzaru Marius, medic.  Aparent, vorbim despre nişte oameni importanţi, care ocupă poziţii înalte în societate şi care, chipurile, nu au mai făcut parte din vreun partid politic. Că sunt  printre ei şi persoane care chiar au candidat pentru diferite poziţii politice sau care au ocupat funcţii de deputaţi, parcă este mai puţin important. Pentru cine nu ştie, trebuie să spunem că Andrian Sirojea Mihei este un om cu o vastă experienţă pofesională (dacă veţi avea curizitatea să îi citiţi CV-ul, veţi fi foarte impresionaţi de realizările sale). În intervalul 2004-2008, el a fost deputat în Parlamentul României, din partea aceluiaşi partid în care a fost introdus astăzi. Ce-i drept, în ultima perorioadă a făcut o pauză din viaţa politică şi s-a axat mai mult pe viaţa sa profesională. Dar, nu uităm că este politician cu vechi state de plată. Pe aceiaşi listă l-am întâlnit şi pe Cătălin Anghel. Băiat bun, spun cei care îl cunosc personal. Dar, care a mai făcut politică pentru destul de multă vreme şi nu a fost membru al PNL. El a făcut parte din Alianţa ARD şi a fost chiar candidat al acestei formaţiuni politice. A părăsit scena politică în urmă cu doi ani, iar acum revine şi poate chiar va candida pentru o funcţie de consilier local. De fapt, în cadrul conferinţei de presă, a fost singurul care nu a exclus  o eventuală candidatură. “Acum este momentul în care revin pe scena politică, deoarece am întâlnit acea echipă capabilă să aducă schimbarea pozitivă în Constanța.” Cât priveşte alte nume prezentate în cursul acestei zile, nu o putem omite pe Adelina Toncean, care nu a făcut politică până acum, dar care este cunoscută în rândul afaceriştilor constănţeni deoarece a fost direct implicată în proiectul Chevron, în calitate de reprezentant în Dobrogea al acestui colos. Ea mai este cunoscută şi pentru că s-a implicat în salvarea unor copii abandonaţi în spitel, cu afecţiuni grave.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: