Connect with us

Actual

Cisterna deraiată duminică în județul Constanța, repusă astăzi pe șosea

Publicat

la

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați, în data de 12 iunie 2022, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, să intervină la o cisternă încărcată cu combustibil lichid (motorină), ieșită în afara părții carosabile. Apelul a fost primit la ora 12:33, locația precizată fiind DN 22A, intersecție cu DC 91, pe raza satului Oituz, comuna Lumina.

Pentru gestionarea situației, la caz au fost fost alocate o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2.

Primul echipaj ajuns la fața locului a constatat că nu sunt victime, cisterna încărcată cu motorină nu era avariată și nu prezenta scurgeri de carburant, iar traficul în zonă nu era blocat, aceasta aflându-se în afara părții carosabile. Autocisterna făcea parte dintr-un convoi de trei astfel de autovehicule care tranzitau teritoriul țării cu destinația Ucraina.

La eveniment a fost alocată și automacaraua din dotarea ISU Constanța cu ajutorul căreia, sprijinită de un utilaj de la Primăria Lumina, s-a încercat repunerea pe partea carosabilă a autocisternei.

Având în vedere că nu exista pericol de răsturnare a autocisternei și că aceasta nu bloca circulația, operațiunile au fost oprite la solicitarea conducătorului auto care a luat legătura cu operatorul economic. Acesta din urmă a decis să trimită două autocisterne pentru transvazarea încărcăturii și abia apoi să se reia operațiunile de repunere pe partea carosabilă.

”Până la transvazarea produsului din cisterna care se afla în afara părții carosabile, personal din cadrul inspectoratului a asigurat măsuri de supraveghere și prevenire a unor posibile poluări accidentale prin scurgeri de combustibil. Traficul în zonă nu a fost blocat, ci restricționat temporar în cursul zilei de 12.06.2022, când s-a încercat repunerea pe carosabil cu ajutorul utilajelor, dar și în data 14.06.2022, pe durata operațiunilor de transvazare a motorinei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Constanța.

Pe timpul restricționării temporare, traficul în zonă a fost dirijat de echipaje de poliție.

Autocisterna a fost repusă pe partea carosabilă astăzi, 14 iunie, la ora 12.28.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: