Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Cisterna deraiată duminică în județul Constanța, repusă astăzi pe șosea

Published

on

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați, în data de 12 iunie 2022, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, să intervină la o cisternă încărcată cu combustibil lichid (motorină), ieșită în afara părții carosabile. Apelul a fost primit la ora 12:33, locația precizată fiind DN 22A, intersecție cu DC 91, pe raza satului Oituz, comuna Lumina.

Pentru gestionarea situației, la caz au fost fost alocate o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2.

Primul echipaj ajuns la fața locului a constatat că nu sunt victime, cisterna încărcată cu motorină nu era avariată și nu prezenta scurgeri de carburant, iar traficul în zonă nu era blocat, aceasta aflându-se în afara părții carosabile. Autocisterna făcea parte dintr-un convoi de trei astfel de autovehicule care tranzitau teritoriul țării cu destinația Ucraina.

La eveniment a fost alocată și automacaraua din dotarea ISU Constanța cu ajutorul căreia, sprijinită de un utilaj de la Primăria Lumina, s-a încercat repunerea pe partea carosabilă a autocisternei.

Având în vedere că nu exista pericol de răsturnare a autocisternei și că aceasta nu bloca circulația, operațiunile au fost oprite la solicitarea conducătorului auto care a luat legătura cu operatorul economic. Acesta din urmă a decis să trimită două autocisterne pentru transvazarea încărcăturii și abia apoi să se reia operațiunile de repunere pe partea carosabilă.

”Până la transvazarea produsului din cisterna care se afla în afara părții carosabile, personal din cadrul inspectoratului a asigurat măsuri de supraveghere și prevenire a unor posibile poluări accidentale prin scurgeri de combustibil. Traficul în zonă nu a fost blocat, ci restricționat temporar în cursul zilei de 12.06.2022, când s-a încercat repunerea pe carosabil cu ajutorul utilajelor, dar și în data 14.06.2022, pe durata operațiunilor de transvazare a motorinei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Constanța.

Pe timpul restricționării temporare, traficul în zonă a fost dirijat de echipaje de poliție.

Autocisterna a fost repusă pe partea carosabilă astăzi, 14 iunie, la ora 12.28.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions