Connect with us

Actual

Președintele Franței, Emmanuel Macron, ajunge diseară la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Published

on

În această seară, Emmanuel Macron, președintele Franței, este aşteptat la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu cei aproximativ 500 de militari francezi detașați în țara noastră.

Macron, care va fi însoțit de miniştrii de externe, Catherine Colonna, şi apărării, Sébastien Lecornu, va ajunge în jurul orei 19.00 la baza Mihail Kogălniceanu. El va fi întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, apoi va discuta cu forţele misiunii Aigle, lansată în cadrul întăririi de către NATO a „poziţiei sale de descurajare şi defensive pe flancul său estic al Europei”.

Potrivit Agerpres, naţiune-cadru în această operaţiune, Franţa desfăşoară 500 de militari, dintre care 350 din armata terestră, din diferite unităţi. Aceştia formează Batalionul “vârf de lance” (“Spearhead Battalion”) împreună cu 300 de soldaţi belgieni care vor fi înlocuiţi de olandezi în lunile următoare.

Miercuri dimineaţă, la baza NATO va ajunge și preşedintele României, Klaus Iohannis, după care Emmanuel Macron va exprima “un mesaj foarte clar al angajamentului nostru faţă de aliaţii din NATO şi partenerii europeni”, potrivit preşedinţiei franceze care insistă asupra “investiţiei foarte semnificative” pe care îl reprezintă. Franţa a instalat recent acolo un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.

Această misiune va continua să crească în putere cu un total de 1.000 de militari şi întăriri cu tancuri Leclerc până la sfârşitul anului.

Sursa: AGERPRES

Foto: Ilustrativ

Comments

comments