Conecteaza-te cu noi

Actual

UE se pregătește de o pandemie de variola maimuței: cumpără peste 100.000 de vaccinuri

Published

on

UE va cumpăra 110.000 de vaccinuri împotriva variolei maimuțelor, iar primele livrări vor fi făcute la sfârșitul lunii iunie, anunță Reuters.

Uniunea Europeană semnează marți un acord cu un producător pentru furnizarea a aproximativ 110.000 de doze de vaccinuri împotriva variolei maimuței. Primele doze vor fi livrate la sfârșitul lunii iunie, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, informează Mediafax.

În timpul unei reuniuni a miniștrilor sănătății din UE, care a avut loc marți la Luxemburg, Kyriakides a anunțat că vaccinurile vor fi cumpărate cu fonduri europene și apoi vor fi livrate statelor UE.

Oficialii Comisiei au spus că numele producătorului de vaccinuri va fi dezvăluit în scurt timp.

Advertisement

Recent, Autoritatea de reglementare a medicamentelor din blocul comunitar a anunțat că se află în discuții cu firma daneză de biotehnologie Bavarian Nordic (BAVA.CO) cu privire la extinderea utilizării vaccinului Imvanex. Acesta este utilizat pentru variolă și ar putea fi folosit și pentru variola maimuței.

Unele state UE, printre care Germania și Spania, au făcut propriile comenzi de vaccinuri împotriva variolei maimuței.

Conform comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, UE a înregistrat 900 de cazuri de variolă a maimuței.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions