Connect with us

Politica

Cîțu va fi întâmpinat la Constanța cu proteste. Elevii îi vor prezenta premierului principalele nemulțumiri

Published

on

Elevii din Constanța se pregătesc de proteste masive. Profitând de prezența premierului Florin Cîțu la Constanța, luni, 26 iulie, la alegerile Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal, membrii Asociației Elevilor din Constanța vor fi prezenți începând cu ora 17:30 pentru a protesta. Scopul protestului este solicitarea includerii de fonduri de la bugetul de stat pentru transportul gratuit al elevilor la următoarea rectificare bugetară, coordonată de prim-ministru, cât și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la situația din județ, unde legea nu a fost respectată timp de 8 luni, spun elevii.

Amintim că, recent, elevii din România, inclusiv cei din Constanța, i-au făcut PLÂNGERE PENALĂ ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, din cauza neclarităților privind decontarea transportului.

„Asociațiile de Elevi au depus o plângere penală pe numele ministrului Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu și-a respectat atribuțiile.“, spun cei de la Asociația Elevilor din Constanța.

„Suntem nemulțumiți deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor și asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual în urma adoptării unei OUG prin care se modifică și se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanței ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile și încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanță care, până la urmă, însăși ministrul a dat-o”, a declarat la Antena 3 Ariana Dudună, președinte Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Citește și:

Elevii din Constanța acuză: „Consiliul Județean ne lasă pe străzi. Vrem transport gratuit și modificarea orelor de traseu“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta