Connect with us

Politica

Ciucă anunță decizia noului Guvern: “Vom păstra cota unică de impozitare, suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor”

Published

on

Noul Guvern va păstra cota unică de impozitare și este împotriva creșterii taxelor și impozitelor, este mesajul transmis de premierul desemnat Nicolae Ciucă, citat de jurnaliștii de la profit.ro, în discursul prin care a cerut votul de învestire al Parlamentului. Ciucă a promis măsuri concrete pentru capitalul autohton și crearea unei ”identități de brand pentru România”.

Mesajul este transmis într-un context în care, în ultima perioadă, în negocierile pentru formarea Executivului, PSD a insistat pentru renunțarea la cota unică și introducerea impozitului progresiv, generând reacții negative din partea a numeroase organizații ale oamenilor de afaceri.

Discursul premierul desemnat a trecut în revistă în fapt proiectele promise în programul de guvernare și a fost susținut în lipsa fostului premier Florin Cîțu, care tocmai a fost ales președinte al Senatului, dar personal a ales să nu se afle la prezidiul plenului reunit al Parlamentului și nici în sală, după cum au remarcat aleși de la alte partide.

”Vom păstra cota unică de impozitare și suntem împotriva creșterii taxelor și impozitelor. Rolul nostru este acela de a încuraja dezvoltarea antreprenoriatului, iar acest obiectiv nu poate fi îndeplinit prin creșterea presiunii asupra operatorilor economici deja afectați major de impactul negativ al pandemiei asupra afacerilor lor.”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!