Connect with us

Politica

Ciucă vrea să reducă cheltuielile bugetare cu 5 miliarde de lei

Published

on

sedinta de Guvern Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi că suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei, având în vedere că pe primul trimestru s-a înregistrat un deficit de 4,5 miliarde de lei, venituri neîncasate la buget, iar măsurile cuprinse în actul normativ sunt măsuri de ‘chibzuială, de cumpătare a cheltuirii banului public’.

„Am discutat cu ministrul Finanţelor chiar ieri, a venit cu o propunere. Ordonanţa este în transparenţă publică. Suma pe care ne-a prezentat-o domnul ministru este de aproximativ 5 miliarde. Măsurile pe care le-am adăugat au fost cele legate de asigurarea lanţului scurt de aprovizionare între fermieri şi retaileri sau alţi operatori care asigură livrarea către populaţie a produselor alimentare. Am considerat că producătorii români trebuie să fie sprijiniţi în acest fel şi să eliminăm intermediarii de pe lanţul dintre fermieri şi vânzare şi în felul acesta să existe şi o gestionare a preţului produselor alimentare. Şi, de asemenea, am luat o decizie – care mi se pare foarte corectă – de reducere cu 50% a posturilor de consilieri la nivelul demnitarilor publici”, a mai declarat Ciucă.

Premierul a subliniat că suma rezultată ca urmare a propunerilor de reducere a cheltuielilor bugetare este şi cea avută în vedere de guvernanţi la momentul începerii discuţiilor pe acest subiect.

Sursa: agerpres.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta