Connect with us

Politica

IMPORTANT! Acestea sunt documentele de care aveți nevoie pentru recalcularea pensiei

Published

on

În repetate rânduri, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a asigurat că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pensiilor românilor. Astfel, pensionarii trebuie să știe că, după realizarea oricărui stagiu de cotizare, după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, pot solicita recalcularea drepturilor de pensie.

În ce condiții poate fi recalculată pensia:

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), drepturile de pensie pentru limită de vârstă se recalculează în următoarele situaţii:

  • prin adăugarea stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia;
  • prin valorificarea stagiilor de cotizare realizate după pensionare;
  • în situaţia în care de depun documente suplimentare (care nu există la dosarul de pensie), dar care influențează cuantumul drepturilor de pensie.

Ce acte vă sunt necesare pentru recalcularea pensiei

– o cerere– cuponul de pensie
– carnetul de muncă în original și copie, cu perioada solicitată– cartea/buletinul de identitate în original și copie.

Pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) se găsește formularul pentru cererea de recalculare a pensiei, care poate fi descărcat, printat și completat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!