Connect with us

Societate

Clădirea Cazinoului din Constanța se prăbușește peste contestațiile depuse la licitația pentru restaurare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Cazinoul se prăbușește de la o zi la alta, iar contestațiile lovesc dur peste ceea ce a mai rămas din clădirea simbol a României, Cazinoul din Constanța. După mai bine de 40 de ani de la ultima reparație executată la clădirea Cazinoului situat pe faleza din municipiul Constanța, chiar în bătaia valurilor, și după 11 ani de când a fost abandonat și lăsat în paragină, dar și după trei licitații organizate pentru restaurare – toate anulate, își mai pierde o speranță. A patra licitație organizată în vederea restaurării și reabilitării clădirii realizată în stil Art Nuveau, nu are nicio șansă să fie redată prea curând circuitului public. Un consorțiu, care a pierdut a patra licitație, a depus contestație exact în ultima azi când mai avea dreptul să o facă.

Vineri, 13 septembrie, în ultima zi pentru depunerea contestațiilor, un consorțiu, având ca lider de asociere SC Eldiclau SRL, a contestat a patra licitație, câștigată în luna iulie de o asociere de firme condusă de Aedificia Carpaţi SA.

Vestea a venit ca un șoc pentru autoritățile din Constanța care își puseseră speranță că iarna aceasta Cazinoul nu va mai trece prin chinul prăbușirii sigure de la o zi la alta. De altfel, primarul Decebal Făgădău a susținut că era deja pregătit să participe, împreună cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și cu cei ai constructorului, la semnarea ordinului de începere a lucrărilor de restaurare.

„Din ce știu, consorțiul care a depus contestația are prețul mai mare decât consorțiul câștigător. Iar consorțiul câștigător are o experiență mai mare decât consorțiul care a făcut această contestație”, spune primarul Decebal Făgădău citat de jurnaliștii de la evz.ro.

De altfel, potrivit aceleiași surse, edilul își dorește ca soluționarea contestației să fie rapidă.

“De îndată ce va  primi și Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) această solicitare, colegii mei de la Compania Națională de Investiții au pregătit deja întreaga documentație. Cu alte cuvinte, astăzi, luni, ei au deja toată documentația pregătită pentru a o trimite la CNSC, iar acolo vedem ce vor face cei din comisia care va judeca contestația”, mai spune primarul Constanței, conform evz.ro.

Amintim că durata estimativă pentru realizarea proiectului era de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție).

“Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de peste 111.500.000 de lei, anunța ministrul dezvoltării, Daniel Suciu, în dat de 8 mai, după aprobarea sumei în ședința Executivului.

Citiți și:

O asociere de patru firme va reabilita Cazinoul din Constanța

 

Comments

comments

Societate

Duminică noaptea trecem la ora de iarnă. Vezi cum vor circula trenurile CFR Călători

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CFR Călători informează că, începând din 27 octombrie 2019, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4:00 devenind ora 3:00, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar, postat pe pagina oficială.

Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

”În noaptea 26/27 octombrie 2019, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie”, au arătat reprezentanţii companiei.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 27 octombrie 2019, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR le recomandă pasagerilor să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren corespunzătoare rangului de tren şi zonei kilometrice şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Mâine începe FITIC 2019. Vezi programul festivalului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2019 ediţia a IV-a se derulează în intervalul 24 – 27 octombrie 2019 în mai multe locaţii din Constanţa: Teatrul de Stat, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” și Tomis Hub.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Intrarea este liberă la toate evenimentele, în limita locurilor disponibile.

Program FITIC 2019

Joi, 24 octombrie 2019

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“

16.00 Întoarcerea de acasă – cu Alina Mișoc

Teatrul de Stat

18.00 Și n-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți – IMPROTECA

20.30 Libretto Solitudine – JAMAIS VU

Vineri, 25 octombrie 2019

Tomis Hub

10.00 Ateliere de creație liceeni

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“

14.30 – O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții – TRUPA PROTHA

16.30 – Probleme la 17 ani – TRUPA SHAKESPEARE

18.30 – Cine credem noi că suntem – TRUPA PRAF DE STELE

20.00 – Master class liceeni

Teatrul de Stat

15.00 – Supermarket – ÎN CULISE

18.00 – Necăsătoria – TEATRUL DE ARTĂ

21.00 – O relație deschisă – TEATRUL DE ARTĂ

Sâmbătă, 26 octombrie 2019

Tomis Hub

9.30 Ateliere de creație liceeni

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“

13.00 – Treapta a noua – TRUPA VICTORY OF ART

15.00- Exploziv – TRUPA MIRCEA ALBULESCU

17.00 – Douăzeci – TRUPA ACTING UP

18.30 – Strip-tease – TRUPA AICI

21.00 – Absinth – U.N.A.T.C. BUCUREȘTI

Teatrul de Stat

15.00 – Poveste din patria noastră – TEATRUL ARTE DELL’ANIMA

18.00 – Iona – TEATRUL DRAMATURGILOR ROMÂNI (OFF)

21.00 – Ursul – TEATRUL DE STAT CONSTANȚA (OFF)

Duminică, 27 octombrie 2019

Teatrul de Stat

16.30 Coșmarului lui Puck – TRUPA AICI (OFF)

18.00 GALA DE PREMIERE FITIC 2019

19.30 Bonsoir monsieur – cu Irina Movilă și Marius Bodochi (OFF)

Proiect: Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța 2019

Valoarea Totală a Proiectului: 278.300 lei

Asociația ART SOCIETY CENTER Proiect de Interes General

e-mail: artsocietycenter@gmail.com Finanțat din Fonduri Nerambursabile

www.fitic.ro www.primariaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Sâmbătă puteți dona sânge, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța anunță că sâmbătă, 26.10 a.c., între orele 9.00 și 13.00 persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în timpul săptămânii sunt așteptate la sediul de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85 din Constanța.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția oamenilor sănătoși, dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul.

”Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră libera, devenind donator de sânge.

În paralel, se  va  desfășura  și  acțiune  de  informare  și  recrutare  de  donatori  de  celule  stem, cu  înscriere  în Registrul  Național  al  Donatorilor  Voluntari  de  Celule  Stem.”, precizează directorul CRTS Constanța, dr. Alina Mirella Dobrotă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: