Connect with us

Societate

CNAIR montează parapeți pe DN39, la intrare în municipiul Mangalia

Published

on

Echipele de lucru ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere montează, în aceste zile, parapeți separatori pe DN39, la intrare în municipiul Mangalia.

Inițiativa aparține conducerii Organizației USR Mangalia care, la finalul anului trecut, a cerut CNAIR să se implice, astfel ecitându-se producerea de tragedii rutiere în această zonă.

“După propunerea transmisă către CNAIR, se instalează separatoarele de drum din dreptul benzinăriei Petrom (Neptun), aflată la intrarea în Mangalia. La sfârșitul anului trecut, USR Mangalia a transmis o adresă oficială Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin care propuneam instalarea de parapeți separatori pe DN39 ca o soluție pentru reducerea numărului de accidente și de victime din acea zonă. În răspunsul primit, CNAIR ne-a transmis faptul că vor include propunerea noastră în proiectele bugetate pentru anul 2021. La fix un an de la trimiterea propunerii, iată că cei de la CNAIR se țin de cuvânt și instalează în aceste zile separatoarele de drum în zona solicitată de noi. Conform statisticilor europene, Romania este țara cu cea mai mare rată a accidentelor mortale din UE. Aproape 10% din numărul total de victimele ale accidentelor rutiere din întreaga Uniune Europeană se înreagistrează în țara noastră. Pe litoral, un loc cunoscut pentru nenumăratele accidente rutiere grave, soldate cu multe victime de-a lungul anilor, este zona “Bariera Neptun” din Mangalia, descrisă mai sus. Instalarea acestor separatoare de drum ridică siguranța rutieră în cea mai periculoasă zonă de pe ruta Mangalia – Constanța și va ajuta la evitarea accidentelor grave din zonă si la salvarea multor vieți omenești. Le mulțumim celor din CNAIR pentru buna colaborare!”, este mesajul USR Mangalia postat pe pagina oficială de Facebook.

Atașăm și documentele:

foto: Facebook / USR Mangalia

Comments

comments