Conecteaza-te cu noi

Societate

CNFIS a declarat câștigătoare cele șase proiecte depuse de Universitatea Ovidius

Published

on

Cele șase proiecte depuse de Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) în competiția de finanțare prin Fondul de Dezvoltare Instituțională – FDI 2021, destinat universităților de stat, cu o valoare totală de 1.965.800 lei, au fost declarate câștigătoare de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), informează rectorul, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, valoarea finanțată de Ministerul Educației pentru proiectele de dezvoltare instituțională aprobate, în cele șase domenii strategice, este de 1.679.000 lei, în timp ce suma cofinanțată de UOC este de 286.800 lei.

Proiectele vizează creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii, internaționalizarea învățământului superior, dezvoltarea infrastructurii de susținere a activităților didactice universitare, susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești, îmbunătățirea calității activității didactice, respectarea deontologiei și eticii academice, precum și dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare.

Astfel, proiectele pe care UOC le va desfășura în următoarele opt luni sunt: Dezvoltarea instrumentelor de acțiune ale UOC pentru sporirea accesului la educație și corelarea ofertei educaționale cu piața muncii; Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea Ovidius din Constanța – educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional; Bază de practică pentru o viață activă și sănătoasă a studenților din Universitatea Ovidius în contextul pandemiei generate de virusul SARS-COV-2; Consolidarea și extinderea activităților Societății Antreprenoriale Studențești Ovidius Innovation Center; Performanță și calitate academică în UOC. Crearea și dezvoltarea Platformei electronice pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice; Cercetare și Inovare Biomedicală în Universitatea Ovidius din Constanța.

Advertisement

„Toate aceste proiecte au o substanțială componentă interdisciplinară, colaborativă și reunesc cadre didactice universitare și cercetători din toate domeniile fundamentale”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

FDI urmărește susţinerea proiectelor de dezvoltare instituțională de la nivelul universităţilor de stat din România, finanțate din bugetul Ministerului Educației, în vederea creşterii capacităţii instituţionale şi îmbunătăţirii calităţii sistemului naţional de învățământ superior.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions