Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Cocargeanu îi răspunde lui Chițac: „Îl invit să folosească calea legală: să inițieze un proiect pentru revocarea mea“

Published

on

chitac cocargeanu

Viceprimarul Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, îi răspunde primarului Vergil Chițac după ce acesta din urmă i-a cerut demisia. Cocargeanu, care este și președintele Organizației Municipale Constanța a USR, îi transmite primarului că, dacă nu îl mai vrea în Primăria Constanța, îl invită să folosească calea legală: să inițieze un proiect de hotărâre pentru revocarea sa din funcția de viceprimar. El este convins că, având în vedere frăția PNL cu PSD, are deja voturile necesare pentru acest demers. Dar înainte de asta, îi propune primarului PNL să vină și cu următoarea explicație în fața constănțenilor: de ce a ales un concubinaj cu PSD, imoral și total dezavantajos pentru Constanța, în detrimentul unei alianțe sincere și transparente cu USR.

„Având în vedere declarațiile recente ce au fost lansate în spațiul public de domnul primar PNL Vergil Chițac, prin care îmi solicită demisia și motivează decizia de retragere a atribuțiilor, sunt nevoit să vin cu o serie de precizări importante. Dacă domnul Chițac nu mă mai vrea în Primăria Constanța, îl invit să folosească calea legală: să inițieze un proiect de hotărâre pentru revocarea mea din funcția de viceprimar. Sunt convins că, având în vedere frăția PNL cu PSD, are deja voturile necesare pentru acest demers. Dar înainte de asta, îi propun domnului primar PNL să vină și cu următoarea explicație în fața constănțenilor: de ce a ales un concubinaj cu PSD, imoral și total dezavantajos pentru orașul nostru, în detrimentul unei alianțe sincere și transparente cu USR?

Într-o încercare aberantă de a se justifica, domnul Vergil Chițac susține că decizia sa de a-mi retrage atribuțiile se încadrează în protocolul politic pe care PNL îl are cu USR. Ca această afirmație să fie adevărată, ar fi trebuit ca domnul primar să îmi ofere exact atribuțiile prevăzute în protocol, lucru pe care nu l-a făcut, cu adevărat, niciodată! Cu alte cuvinte, protocolul pe care domnul primar îl folosește acum ca pretext pentru demersul său abuziv, a fost încălcat încă de la bun început. Îi reamintesc domnului Chițac că acel acord pentru guvernarea locală a fost semnat atât de USR și PNL, cât și de către domnia sa, iar funcția de viceprimar mi-a fost atribuită cu votul consilierilor PNL. Așadar, insist ca domnul Chițac să propună, în baza unui motiv bine întemeiat, revocarea mea din funcție, iar consilierii locali PNL să o voteze, denunțând astfel protocolul. Dacă nu, domnul primar ar trebui să țină cont de dorința colegilor săi și să nu lase goală de conținut o funcție doar din orgoliu personal și pentru că, în calitate de consilier local, nu am votat cum a dorit domnia sa.

De asemenea, în același context, domnul Vergil Chițac a mai declarat că „viceprimarul trebuie să facă politica primarului“. O afirmație ce demască o înțelegere extrem de slabă a modului în care funcționează o administrație publică, precum și o lipsă acută a principiilor democratice și morale. Viceprimarul, la fel ca și primarul, trebuie să facă „politica“ cetățenilor, a oamenilor care i-au votat și care le-au acordat încredere pentru a le reprezenta interesele.

În doi ani de guvernare locală, domnul primar Vergil Chițac nu s-a așezat nici măcar o singură dată la discuții cu USR Constanța pe seama proiectelor introduse pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local. Știu că îl deranjează foarte tare faptul că atât eu, cât și colegii mei, intervenim permanent și atragem atenția public cu privire la derapajele și abuzurile administrative pe care le comite cu o frecvență devastatoare pentru municipiul nostru, însă domnul Chițac se încăpățânează să accepte faptul că USR Constanța face „politica“ cetățenilor, nu politica sa, a PNL sau a PSD – partid față de care manifestă o foarte mare deschidere și dialog.

Domnul Chițac ar trebui să înțeleagă că USR nu va gira niciodată alianța pe sub masă dintre PNL și PSD și, indiferent de funcțiile pe care le ocupăm în administrația locală, nu vom face compromisuri de dragul acestora. Constănțenii NU ASTA au votat.“, a spus Florin Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions