Connect with us

Actual

Cocargeanu îl acuză pe Chițac că vrea să ridice o parcare etajată pe locul unei foste creșe: „O decizie aberantă“

Published

on

chitac cocargeanu

Viceprimarul USR al municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, a atras atenția într-o postare pe Facebook asupra unei minciuni a primarului Vergil Chițac, dar și a unei decizii neinspirate, în opinia sa. Cocrgeanu a menționat pe pagina sa de Facebook faptul că, în 2021, primarul Vergil Chiţac promitea că va reabilita Creşa nr. 6 de pe Aleea Topolog – clădire în prezent abandonată şi insalubră și aceasta va avea o capacitate de 200 de locuri şi că va fi prima creşă din oraş cu o grupă de sugari! Mai mult de atât, Cocargeanu spun că nu doar că primarul nu-şi respectă cuvântul dat, însă pentru terenul pe care primarul Chiţac promitea că va reabilita creşa a fost emis un certificat de urbanism ce prevede construirea unei parcări supraetajate.

„În 2021, primarul Vergil Chiţac promitea că va reabilita Creşa nr. 6 de pe Aleea Topolog – clădire în prezent abandonată şi insalubră. Chiar spunea că aceasta va avea o capacitate de 200 de locuri şi că va fi prima creşă din oraş cu o grupă de sugari!

În 2022, DGAS primise bani pentru realizarea unei expertize tehnice, însă creşele au fost transferate în subordinea Primăriei Constanţa şi nu a mai fost iniţiată nicio procedură. Anul acesta, până să-mi fie retrase atribuţiile, am propus o nouă linie bugetară pentru acea expertiză. Însă domnului Chiţac nu i-a mai păsat de propunerea mea, mai ales că sunt membru USR. Dacă eram de la PSD sau PNL, probabil, lucrurile ar fi stat altfel.

Mai mult de atât, nu doar că primarul nu-şi respectă cuvântul dat, însă pentru terenul pe care primarul Chiţac promitea că va reabilita creşa a fost emis un certificat de urbanism ce prevede construirea unei parcări supraetajate. De ce? Pentru că acolo vrea primarul să direcţioneze o parte din autoturismele ce nu vor mai avea unde să staţioneze după ce va elimina 600 de locuri de parcare de pe Bulevardul I.C. Brătianu!

O decizie aberantă, luată fără a se ţine cont că la doar câţiva metri de creşă se află Grădiniţa Nr. 10 şi că o parcare, mai ales una supraetajată, înseamnă renunțarea la câteva sute de mp de spațiu verde plus noxe emise zilnic în acel perimetru. Absolut halucinant este şi faptul că în zonă există deja un teren numai bun pentru construirea unei parcări supraetajate, care nu este lipit de grădiniţă (vezi grafica din postare) şi care nu ar necesita excluderea reabilitării creşei.

Să presupunem că fosta clădire are un grad mult prea ridicat de deteriorare încât nu mai poate fi reabilitată, însă pe terenul respectiv se poate construi o creşă sau un nou corp pentru grădiniţă, mai ales că lipsa locurilor din unităţile preşcolare este o problemă tot mai pregnantă. Totul este să se dorească acest lucru – aşa cum se întâmplă la Braşov, spre exemplu, unde primarul USR Alen Coliban construieşte de la zero o nouă grădiniță!

Din păcate, acea „Românie educată“ a PNL-ului este pentru primarul Vergil Chiţac doar un slogan, o altă minciună de campanie. Atunci când alegi să faci o parcare în locul unei instituţii de învăţământ arăţi că, de fapt, educaţia nu a fost şi nu va fi nicicând pe lista ta de priorităţi. Constănţenii NU ASTA au votat!“, spune Cocargeanu.

cresa

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta