Conecteaza-te cu noi

Administratie

Cocargeanu: „Pe Chițac l-a lovit brusc transparența. În apropierea campaniei electorale, a decis ca ședințele de CLM să se desfășoare cu prezență fizică“

Published

on

chitac cocargeanu

Pe primarul Constanței, Vergil Chițac, l-a lovit, brusc, deschiderea față de cetățeni, presă și aleși locali. Dacă în cei patru ani de mandat actualul primar al Constanței a evitat pe cât a putut de mult comunicarea directă, acum, cu numai trei luni înaintea alegerilor locale, Chițac a lăsat deoparte masca de lider suprem, care nu trebuie să dea socoteală nimănui. În acest sens, Chițac a lansat o campanie pe canalele de socializare, iar acum a luat decizia să facă ședințele de Consiliu Local în fizic.

Printre cei care critică dur atitudinea duplicitară a primarului se numără și liderul consilierilor locali ai USR, Florin Cocargeanu, care spune că, în apropierea campaniei electorale, primarul Vergil Chițac a decis ca ședințele de Consiliu Local să se desfășoare cu prezență fizică.

„Deși încă de la sfârșitul pandemiei am insistat ca ședințele să nu se mai desfășoare online, domnul primar a refuzat, invocând tot felul de motive. Aparent, aceste motive au dispărut brusc odată cu apropierea alegerilor.

În luna aprilie a anului trecut, alături de colegii din USR, am depus un proiect de hotărâre prin care am cerut modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local, astfel încât ședințele să se desfășoare cu prezența fizică a consilierilor locali, a reprezentanților presei și a tuturor cetățenilor interesați să participe.

Advertisement

Pentru că timp de patru ani a preferat să administreze orașul ascunzându-se în birou, domnul primar a refuzat să introducă proiectul pe ordinea de zi.

Totodată, motivele invocate de diferitele direcții din cadrul Primăriei Constanța sunt aberante și demonstrează lipsă de transparență. Direcția de Informatizare ne-a transmis că sala Remus Opreanu nu este administrată de către Primăria Constanța și că nu este potrivită pentru ședințele fizice, deși a fost folosită ani la rând pentru organizarea acestora.

Mai mult decât atât, unul dintre argumentele prezentate este acela că “organizarea ședințelor într-un mediu virtual reduce semnificativ costurile asociate cu dotarea și echiparea corespunzătoare a sălii de ședință”, însă costurile nu au reprezentat o problemă atunci când sala de ședințe a domnului primar a fost echipată pentru ședințele cu directorii din primărie.

Organizarea ședințelor în format online este un mod ireverențios de a face administrație publică, iar primarul Vergil Chițac trebuie să înțeleagă că locuitorii orașului merită să fie implicați și luați în considerare.“, a declarat Florin Cocargeanu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions