Conecteaza-te cu noi

Societate

Comemorare la Centrul de Scafandri Constanța.

Published

on

Eroii Căpitan (post-mortem) Liviu Antim, aspirant (post-mortem) Florin Claudiu Cișmașu, aspirant (post-mortem) Cătălin Rădoi, aspirant (post-mortem) Băduț Papuc, aspirant (post-mortem) Cosmin Furtună, aspirant (post-mortem) Marius Cătălin Chioveanu, aspirant (post-mortem) Constantin Vlăduț Sărman și aspirant (post-mortem) Cozmin Florescu au fost comemorați în această dimineață, cu începere de la ora 10.00, la sediul Centrului 39 Scafandri.

Instituția din Constanța a organizat o ceremonie militară și religioasă pentru a cinsti memoria celor doisprezece militari din Forțele Navale Române și Forțele Aeriene Române, care au fost implicați în tragicul accident produs în anul 2010, pe Aerodromul de la Tuzla.

Iată cum s-a întâmplat nenorocirea: La data de 5 iulie 2010, în aeronava Antonov 2 se aflau opt scafandri constănţeni şi patru piloţi buzoieni, care efectuau împreună zboruri de antrenament.   Avionul Antonov 2, în care se pregăteau de ultimul exerciţiu, s-a înclinat brusc pe partea dreaptă, la altitudinea de 150 metri. A aterizat forţat pe pistă, a luat foc, apoi a explodat, carbonizând militarii prinşi înăuntru ca într-un sicriu ermetic. Doar doi militari au supravieţuit: un scafandru şi un pilot.   Conform anchetatorilor, „Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că accidentul aviatic din data de 5 iulie 2010, când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbuşit pe Aerodromul Tuzla, judeţul Constanţa, s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice (cedări de material), defecţiuni care nu puteau fi prevăzute”.

Foto: Mediafax

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions