Connect with us

Politica

Comisia Europeană cere Consiliului aprobarea imediată a aderării României la Schengen

Published

on

Colegiul Comisarilor din cadrul Comisiei Europene a aprobat, miercuri, raportul privind aderarea României la Schengen, iar comisarul European Ylva Johansson a anunțat că România, Bulgaria și Croația sunt pregătite și trebuie să adere.

”România, Bulgaria și Croația sunt pregătite pentru aderarea la spațiul Schengen (…) Comisia Europeană invită toate țările membre să ia act de această realitate”, a spus comisarul european citat de realitatea.net.

Raportul conține recomandări pozitive, fiind precizată contribuția pe care o poate aduce România spațiului Schengen.

După adoptarea raportului, acesta va fi pus la dispoziția grupului de lucru Schengen de pe lângă Consiliul European, până la reuniunea în forma Justiție și Afaceri Interne, la începutul lunii decembrie, potrvit Realitatea Plus.

“Este o confirmare încă o dată că România este pregătită din punct de vedere tehnic să adere la Spațiul Schengen, dar este în același timp și un mesaj foarte puternic politic. Așa cum se va arăta în această comunicare, România îndeplinește condițiile necesare, dar în același timp aderarea României reprezintă și un plus pentru securitatea Spațiului Schengen”, a afirmat miercuri și ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!