Connect with us

Politica

Stelian Ion: „Iohannis ar putea să primească un premiu Oscar pentru modul în care a interpretat rolul de apărător al statului de drept“

Published

on

Adoptarea noilor legi ale Justiției este o palmă asupra statului de drept, consideră deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion. El a spus că președintele Klaus Iohannis ar putea să primească un premiu Oscar pentru modul în care a interpretat în anii trecuți rolul de apărător al statului de drept. A interpretat bine, ne-a păcălit pe unii dintre noi, afirmă Stelian Ion.

„Cortina a căzut acum și vedem foarte clar adevărata față a lui Klaus Iohannis, care calcă în picioare toate regulile privitoare la statul de drept. Știe că urmează ca, în câteva zile, Comisia de la Veneția să dea raportul preliminar pe legile justiției și forțează la maximum promulgând legile, imediat după ce, cu mare și suspectă viteză, CCR le-a declarat pe toate constituționale.

Este o minciună că aceste legi respectă avizele Comisiei de la Veneția.

În primul rând, Comisia de la Veneția încă nu s-a pronunțat asupra lor. Apoi, nici măcar avizele mai vechi ale Comisiei de la Veneția, care nu se referă la legile votate acum, nu sunt respectate. Două exemple: în legătură cu așa zisa-desființare a Secției speciale, Comisia de la Veneția a spus foarte clar că este greșit că se ia din competența DNA în ce privește infracțiunile de corupție săvârșite de magistrați. Acest aviz mai vechi al Comisiei de la Veneția nu este respectat în noile legi ale justiției. Mai există un aviz al Comisiei, care se referă la puterea procurorilor de rang înalt de a infirma toate actele procurorilor din subordine. Nici acest aviz mai vechi nu este respectat. Sunt minciuni propagate de la cel mai înalt nivel pentru a crea impresia că legile justiției sunt în regulă.

Justiția este acaparată de mediul politic. Ăsta a fost de la început scopul lui Klaus Iohannis. Le putem numi legile Iohannis, pentru că viziunea aceasta asupra justiției a fost impregnată de Klaus lohannis, iar executantul său, Cătălin Predoiu, nu a făcut decât să pună în aplicare acest plan.“, mai spune Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta