Connect with us

Actual

Companiile de stat gem de directori cu salarii uriașe! Azi, despre CNAIR!

Publicat

la

V-ați întrebat vreodată de ce nu merge treaba bine în România, deși suntem o țară considerată bogată? Și dacă da, ați găsit vreun răspuns satisfăcător? Unul dintre ele ar putea fi (din foarte multele existente!)  numărul mare de directori angajați la companiile de stat. Nu stau să număr multitudinea de companii existente în țara noastră pentru că, dacă le-aș ști pe toate, m-aș cruci. Dar am să vă dau un exemplu care poate fi concludent pentru a vă da seama de ce nu avem bani în visteria națională. Azi am intrat pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii  Rutiere pentru a verifica situația la zi a drumurilor și podurilor din județ. Însă m-a împins naiba să verific și numărul directorilor care există la această companie. Și am aflat, dar m-a cutremurat adevărul. Pe lista directorilor de la CNAIR am găsit, țineți-vă bine, următoarele: un director general, trei directori generali adjuncți, 14 directori de direcții și 6 consilieri ai directorului general.  Și asta nu este tot. Respectiva companie are opt direcții regionale. Credeți că acestea sunt conduse de către vreun șef de secție? Nici să nu vă gândiți! Fiecare dintre ele are câte o echipă formată din trei directori regionali. Că trebuie să fie unul regional, unul de mentenanță și altul financiar-contabil! Și asta tot nu e tot! Fiecare direcție are în subordine mai multe secții, conduse la rândul lor de către șefi de secție! Vreți să facem un calcul pentru a vedea unde se duc banii românilor (Și, repet, e vorba despre o singură companie de stat!)? Deci sunt 14 la București, câte trei la fiecare direcție regională (și sunt opt!). plus șefii de secții. În total fac 94! Bine, salariile diferă de la director la director, ca să nu mai vorbim despre șefii de secție, care câștigă mult mai puțin. Nu am stat să verific toate salariile deoarece era mult prea greu, sunt mulți angajați și salariile lor nu sunt foarte ușor de găsit. Am avut însă surpriza să-l găsesc pe fostul director general, Cătălin Homor, și să-i verific lui declarația de avere. Vreți să știți cum arată? Ei bine, la data de 8 februarie a.c.  a completat-o și a declarat că are un salariu de 285.249 lei/an, bijuterii în valoare de 9.000 de euro și trei mașini, respectiv un Opel, un Renault și o Mazda! Viață grea, așa-i? Voi, cititorii de rând, aveți un astfel de salariu? V-ați dori? Cum l-am putea avea? Sunt doar niște întrebări care nu-și vor primi răspuns, probabil!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Doi inspectori ai ANAF Constanța, reținuți pentru luare de mită

Publicat

la data de

Scris de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 octombrie 2021, a inculpaților:

B. MIHAI și A. STERE, inspectori în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 18 octombrie 2021, inculpații B. Mihai și A. Stere, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză).
Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.
În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

”Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al DNA Constanța.

Foto: Iustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu la mănăstirea din Agigea. Din fericire, nu sunt victime

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, militarii de la ISU Constanța au fost solicitați să intervină la mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii”, din zona Dedeman, Agigea.

Mănăstirea aparține Mitropoliei Slătioara, sediul Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi.

Din primele informații, arde acoperișul unei clădiri care are scop de cazare. Nu au fost înregistrate victime.

Cladirea este cu etaj, respectiv P+2+mansardă cu o suprafață de aproximativ 400 mp.

La fața locului au fost alocate 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 2 echipaje SMURD, o cisternă cu apă.

În sprijin se deplasează echipaje de stingere din județele Ialomița și Călărași.

Știre în curs de actualizare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Percheziții în satul Sinoe. Vezi ce au confiscat polițiștii

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 19 octombrie, polițișii Secției 5 Rurală Cogealac au desfășurat o acțiune în localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazu.

În urma unor informații operativ-investigative, polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a doi bărbați, de 19, respectiv 30 de ani, ambii din satul Sinoe, comuna Mihai Viteazu.

Au fost identificate și ridicate, în vederea indisponibilizării, 35 de plase monofilament, în lungime totală de 1.400 de metri și 165 de kilograme de pește proaspăt, din specia caras, despre care există suspiciunea că ar fi fost braconat în Complexul Lagunar Razelm-Sinoie.

”În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, potrivit O.U.G. 23/2008, pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: