Connect with us

Administratie

Comuna Mihai Viteazu va avea o substație de ambulanță

Publicat

la

Comuna Mihai Viteazu va avea o substație de ambulanță care să deservească localitățile din apropiere. Înființarea unui punct de lucru în localitatea Mihai Viteazu al Serviciului de Ambulanță Județean este necesar pentru a reduce tipul de răspuns în zonă, a declarat primarul comunei Gheorghe Grameni. Ediul a afirmat că autoritatea locală se va preocupa de amenajarea și dotarea stației, iar serviciul medical și mașinile ar urma să fie asigurate de SAJ. Stația de ambulanță va fi amenajată în incinta fostului Centrul de Informare Turistică și construite două garaje pentru parcarea autospecialelor de intervenție.

Licitația pentru executarea lucrărilor de amenajare a stației de la Mihai Viteazu a fost câștigată de ELI & DEN TRADING SRL, o firmă din Constanța care a avut în 2021 o cifră de afaceri de 10.048.324 de lei și un profit de 794.209 lei. Societatea cu 88 de angajați în 2021 este deținută de Ana-Maria Denisov, iar administratorul firmei este Liviu Denisov.

„Execuția lucrărilor în cadrul proiectului de investiții: ”Substație de ambulanță -Serviciul de ambulanță Constanța în comuna Mihai Viteazu, strada Năvodari”.

Destinația actuala a clădirii este de Centru de Informare Turistică și se dorește realizarea unei Substații de ambulanță prin extinderea corpului C1 și construire hala cu funcțiunea de garaj auto, clădirile rezultate având un regim de înălțime parter.

Cap. 4.1-Constructii si instalatii – 804.006,27 lei fără TVA

Cap. 4.3-Utilaje, echipamente tehnologice si funcționale care necesita montaj – 39.550,00 lei fără TVA

Cap. 4.5-Dotari 67.450,00 lei fără TVA.

Valoarea estimata fără TVA: 911.006,27 lei.

Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu va cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute în valoare de 91.100,63 lei fără TVA precizată în bugetul proiectului (devizul general), acestea putând fi accesate, după caz, în funcție de necesități, oricând in timpul derulării contractului prin modificarea contractului, în condițiile prevăzute la art. 221 din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice.“, se arată în anunțul de atribuire a contractului publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Valoarea totală a contractului este de 910.413 de lei fără TVA sau 1.083.391 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: