Politica

Comuna Saraiu va avea prima sală de sport! Obiectivul va fi finanțat prin Compania Națională de Investiții

Aug 11, 2017 Mihaela Tîrpan

Comuna Saraiu din județul Constanța se află în plină dezvoltare, iar primarul Dorinela Irimia face toate eforturile legale și administrative date de funcția pe care o deține pentru a obține finanțare pentru proiectele ce vin în sprijinul locuitorilor.

După ce zilele trecute am prezentat patru dintre proiectele pe care administrația locală din Saraiu le-a pregătit și pentru care a obținut finanțare, astăzi, primarul se mai mândrește cu un pas important realizat în vederea implementării unui alt proiect ce vine în sprijinul educației. A fost semnat protocolul dintre predarea de către UAT Saraiu către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene, prin Compania Națională de Investiții, în calitate de primitor, în baza HCL 24/12.04.2017, a amplasamentului, în suprafață de 900 mpdin totalul de 7.118mp înscriși în cartea funciară, în scopul realizării obiectivului de inevstiții „Sală de educație fizică școlară din comuna Saraiu, județul Constanța”.

Conform informațiilor oficiale, terenul se află situat pe strada Nicolae Maraloi nr. 2, în comuna Saraiu, în prezent terenul de 900 mp fiind încadrat în categoria „curți construcții”.

Primarul Dorinela Irimia a declarat pentru ziarul nostru că acest proiect are valoarea de 1.784.969 mii lei fără TVA.

Amintim că luna trecută UAT Saraiu a primit bani de la Guvern pentru următoarele proiecte:

  • “Modernizare și completare gospodărie de apă”, comuna Saraiu, județul Constanța, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 1.870.085,00 lei;
  • “Reabilitarea, modernizarea și dotarea grădiniței cu program normal din localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanța”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 552.584,00 lei;
  • “Reabilitare, extindere și dotare dispensar uman, comuna Saraiu, județul Constanța”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 1.121.437,00 lei;
  • “Asfaltare străzi în localitatea Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanța”, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 14.388.464,00 lei.

sursa foto: Observator.ro

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!