Connect with us

Societate

Concursul Național de Interpretare Pianistică ”Piano Art”, la Centrul pentru Tineret ”Jean Constantin”

Published

on

pian

Cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică ”Piano Art” se apropie cu pași repezi. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada” și se va desfășura în intervalul 10-11 iunie a.c., în Sala de Concert a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”. Intrarea publicului în cele două zile de concurs este liberă.

Concursul Național ”Piano Art” reprezintă o șansă de afirmare pentru copiii și adolescenții talentați, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani care, în paralel cu învățământul general obligatoriu, studiază pianul la: Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură, mediul privat. Micii pianiști din toată țara au șansa de a se afirma, la Constanța, pe scena unei competiții muzical-artistice cu tradiție, de a se obișnui cu emoțiile unui concurs de o asemenea anvergură și de a face o demonstrație a propriului talent la claviatura unui instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați: pianul de concerte ”Boston” – marca ”Steinway&Sons”.

Programul Concursului Național ”Piano Art”, ediția a VII-a:

  • 10 iunie 2023 – interval orar 10.00 – 12.00 Concurs;

– 14.00 – 17.00 Concurs;

  • 11 iunie 2023 – intervar orar 11.00 – 13.30 Festivitatea de premiere urmată de Gala Laureaților.

La Festivitatea de premiere din data de 11 iunie, va participa cu momente artistice Grupul Vocal ”Giocoso”, coordonat de prof. Rodica Iftime, din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”. Nu vor lipsi însă nici alți invitați surpriză.

Grupul Vocal ”Giocoso”, din cadrul  Centrului Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, a fost înființat în anul 2010, de către prof. Rodica Iftime și este alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Micii artiști care activează în cadrul Grupului Vocal ”Giocoso”  provin de la cursurile de canto sau pian, pe care prof. Rodica Iftime le susține în cadrul instituției de mai bine de un deceniu.

Advertisement

”Reamintim celor interesați să participe la concurs că a început deja numărătoarea inversă pentru înscrierile la ediția din acest an.

Potrivit regulamentului Concursului Național „Piano Art”, sunt invitați să participe elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, care vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen, ce vor fi executate din memorie. Durata pieselor diferă de la o categorie la alta. Ordinea prezentării pieselor din program este la libera alegere a concurentului.

Toți cei interesați să participe la concurs vor trimite documentele necesare până la data de 05.06.2023, pe adresa de email: scoaladearte.constanta@yahoo.com Detalii la numărul de telefon: 0241619293, persoană de contact: Cătălina Ivan.

Documentele se pot trimite și prin poștă (data limită de trimitere este 02.06.2023), la adresa: Centrul Cultural Județean Constanța ”Teodor T. Burada”, Str. Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța, cu mențiunea pe plic: Concursul ”Piano Art”.

Persoană de contact pentru înscrieri: Cătălina Ivan: tel.: fix – 0241 619 293, mobil – 0786086995, e-mail: scoaladearte.constanta@yahoo.com

Advertisement

Nu se admit elevi ai liceelor sau școlilor de muzică iar nerespectarea condițiilor de mai sus va avea ca efect eliminarea din concurs. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică și se va afișa în timp util.”, au precizat reprezentanții Centrului Cultural Județean ”Teodor T. Burada”

În urma deliberării juriului, se vor acorda premii concurenților în cadrul Galei Concursului de duminică, 11 iunie, iar ca un element de noutate la ediția din acest an, marele câștigător va fi răsplătit și cu un premiu în bani:

  • Marele premiu: trofeu + medalie + diplomă + remunerație (1.500 lei)
    Câștigătorul va avea și un recital în cadrul ediției următoare!
  • Premiul I – diplomă de excelență (medalie + diplomă)
  • Premiul II – diplomă de merit (medalie + diplomă)
  • Premiul III – diplomă de onoare (medalie + diplomă)

Se pot acorda și premii speciale pentru interpretarea unei piese de gen.
Rezultatele jurizării concursului vor fi făcute publice pe site-ul www.cctb.ro și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai instituției organizatoare.

afis piano art

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement