Connect with us

Politica

Conducerea PNL vede prin ceață ce se întâmplă la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În această seară, la sediul PNL Constanța a avut loc o conferință de presă, la care au fost prezenți prezenţi copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, candidatul PNL pentru Primăria Constanța, Vergil Chiţac, și Ciprian Dobre.
Pentru început, Dobre a anunțat că mâine se vor dezbate 3 rezoluții importante. “Prima are în vedere discrepanţa între mediul rural şi urban, se numeşte «Urban şi Rural, aceeaşi Românie». Cerem reducerea decalajelor enorme. A doua rezoluţie ţine de angajamentul PNL, potrivit căruia 30% dintre candidaţii la locale vor fi femei. (…)Vom avea în vedere câteva solicitări care privesc viaţa cotidiană a femeii din România, obligaţii şi responsabilităţi. A treia rezoluţie vizează adminstraţia publică locală şi managementul acesteia. Primul punct vizează descentralizarea deciziilor luate azi din biroul din Bucureşti. Controlul regiilor şi companiilor mai mult încurcă decât sprijină administraţia locală. Al doilea punct se referă la incompatibilitatea între un serviciu public şi un interese public. Vom solicita eliminarea acestor imcompatibilităţi. O modificare a legii 131 prin care solicităm ca primarii,  viceprimarii,  consilierii şi preşedintele de CJC să facă parte din consiliul administrativ al regiilor de interes public.
Al treilea punct se referă la catastrofa din domeniul absorbţiei fondurilor europene. România în exerciţiul 2014-2020 are la dispoziţie aproape 31 de miliarde de euro. Ca instrumente avem nouă programe sectoriale, 57 de axe prioritare. Mâine, 2 aprilie, România are active cinci programe parţial deschise şi opt axe din 57, în valoare de 2 miliarde de euro, mai puţin de 6%. Această situaţie trebuie rezolvată.”
Tot Dobre a precizat că: „275 de acte normative prevăd incompatibilităţi. Un prost a aruncat o piatră asupra acestora, nu vor ajunge 100 de deştepti să scoată piatra din lac. Trebuie să rezolvăm această problemă”. Tot el a rostit următoarea frază: “Este o lume cu fundul în sus.”

“Chițac și Dragomir sunt candidați puternici

Alina Gorghiu  adeclarat că nu concepe ca PNL să piardă Primăria și Consiliul Județean Constanța la aceste alegeri. Probabil că nu a citit sondajele de opinie care îl situează pe Decebal Făgădău pe prima poziție a preferințelor electoratului, la o distanță foarte foarte mare (adică are cota dublă) față de Chițac, cotat mult mai prost. Ea a declarat: „M-aş bucura să văd că toţi candidaţii fac asta. Am aşteptări de la rezultatul alegerilor, nu concepem să pierdem judeţul şi municipiul. Chiţac şi Dragomir sunt candidaţi puternici. Alianţe se vor face doar postelectoral. Asta este decizia partidului. Candidaţii trebuie să-şi dea demisia, nu să se suspende din funcţii, dacă vor să candideze”. Dar nu știa, și a explicat și care este cauza neștiinței sale, (la nivel central se stabilesc doar candidaturile primarilor de municipii, precum și președintele Consiliului Județean) că la Constanța sunt persoane care au probleme de incompatibilitate prin prisma dosarelor penale pe care le au sau le-au avut. De asemenea, nu știa de candidatul de la Cernavodă, Liviu Negoiță, care și-ar dori să câștige Primăria, dar pe perioada mandatului său ar vrea să să fie suspendat de la Administrația Financiară.
Spre finalul conferinţei de presă, Vasile Blaga a făcut o serie de precizări şi despre Vergil Chiţac. „Considerăm că îndeplineşte toate cerinţele partidului, criterii morale şi profesionale”, a spus Blaga. Tot referitor la candidatura lui Chiţac, Alina Gorghiu, la rândul ei, a precizat următoarele: „Argumentul pentru mine a fost profilul domniei sale. Este un profil diametral opus față de ce a avut Constanța până acum. (…) Este un om care-și poate expune punctele de vedere fără a fi criticat de nimeni. Momentul decisiv va fi data de 5 iunie”, a încheiat Gorghiu.

Blaga consideră proiectul lui Dragnea privind pensiile speciale “încă un demers populist”

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că proiectul de lege susținut de PSD privind pensiile speciale ale primarilor reprezintă “încă un demers populist” al liderului social-democrat Liviu Dragnea pentru a-i “amăgi” pe aleșii locali.  “E încă un demers populist al lui Dragnea, ca să-și amăgească primarii. (…) Prima lege (…) a fost declarată în integralitate neconstituțională pe două teme mari. Prima dată, Guvernul a spus: indicați sursa. Să spunem că mâine dimineață Guvernul spune: Avem bani. Apare a doua temă importantă. Curtea a spus: nu puteți face partajări între diferitele categorii de aleși. Dacă, în primul caz, discutăm de câteva zeci de mii (…) de foști și actuali primari, în a doua categorie sunt sute de mii de oameni. Din acest punct de vedere, nu se va aplica niciodată, va avea exact aceeași soartă, doar că este un demers populist a lui Dragnea de a-și fenta încă o dată colegii. Eu mă zbat pentru voi, dar nu vor Curtea Constituțională și Guvernul”, a afirmat Blaga.  El a precizat că primarilor PNL li se va spune că este nevoie de salarii mai mari în administrațiile publice locale și, pe baza principiului contributivității, în felul acesta aleșii vor avea și “pensii decente”.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ionel Dia, candidat la funcția de consilier local PSD: ”Facem din Hârșova casa noastră”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ionel Dia, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de consilier al orașului Hârșova, a adresat tuturor locuitorilor un mesaj prin care le-a cerut să iasă la vot, deoarece votul fiecăruia poate fi decisiv. De asemenea, în câteva cuvinte, el le-a transmis alegătorilor să participe în număr cât mai mare la vot.

Iată mesajul lui Ionel Dia.

”Dragi hârșoveni,

Mă adresez vouă, tuturor celor care mă cunosc, rude, prieteni, simple cunoștințe, colaboratori, oameni care iubesc Hârșova cu adevărat,

Dacă și voi v-ați săturat de acest regim clientelar impus în ultimii patru ani de clanul Ionescu, un regim în care persoane din anturajul primarului ocupa funcții importante în administrația publică locală, fără a avea o pregătire corespunzătoare, un regim în care susținătorii acestuia se înfruptă din banul public, sfidând de-a dreptul bunul simț, în timp ce oamenii simpli din oraș abia își pot asigura traiul zilnic,

Dacă v-ați săturat de un primar care timp de patru ani a promovat ura și dezbinarea în rândul cetățenilor acestui oraș, făcându-i să se teamă unii de alții că vor fi “turnați” și-și vor pierde locul de munca, afacerea,

Dacă v-ați săturat ca banul public să fie irosit pe proiecte care nu folosesc nimănui, în timp ce necesitățile cu adevărat importante pentru noi toți sunt cu totul altele,

Dacă vă doriți un viitor mai bun pentru voi și pentru copiii și nepoții voștri,

Veniți alături de noi, tinerii adunați în jurul domnului Tudor Nădrag, și ajutați-ne să punem capăt acestor lucruri!

Facem din Hârșova casa noastră, a tuturor! Să facem din Hârșova o familie!

Veniți duminică la vot! Votul fiecăruia dintre dumneavoastra poate fi decisiv!

Hârșova nu este numai a lor. Este a noastră, a tuturor hârșovenilor!”, a precizat Ionel Dia.

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag (PSD), mesaj pentru locuitorii din Hârșova: ”Nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru Primăria orașului Hârșova a adresat astăzi, în ultima zi de campanie electorală, câteva cuvinte de mulțumire tuturor celor ce i-au fost alături.  De asemenea, a ținut să le spună alegătorilor din Hârșova să nu le fie teamă și să iasă la vot în număr cât mai mare.

Iată mesajul lui Tudor Nădrag:

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte! Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid.

Nu vă fie teamă să vă exprimați liber. Votul este garantat prin Constituția României!

Instaurarea terorii și a șantajului, așa cum se întâmplă, din păcate, în orașul nostru, nu poate decât să îngrădească drepturile oamenilor. Nu poate decât să vă creeze teamă să călcați pragul primăriei. Este trist și totodată îngrijorător faptul că, folosind funcția poți tria o mână de oameni dintr-o comunitate atât de mică, în funcție de interesele proprii și de opțiunea de vot.

Nu mai este o noutate că este un grup bine organizat, coagulat în jurul unui contracandidat, de care locuitorii orașului nu este străin, care desfășoară toate forțele pentru a deturna voturile OAMENILOR.

Vă rog să cugetați înainte de a permite cuiva să ÎNDRĂZNEASCĂ să vă solicite votul în schimbul unor foloase.

Nu ezitați să condamnați public acest lucru și să semnalați autorităților faptele nelegale!

Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare! Aceasta este cea mai puternică armă! Vă rog, nu vă fie teamă să vă exprimați liber public!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Mesajul PRO România la final de campanie electorală: „Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Constanța, Mircea-Titus Dobre, a declarat că s-a hotărât să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța după ce am văzut că nimeni nu vrea să modernizeze orașul. Fostul ministru al Turismului spune că au fost pierdute deja prea multe proiecte și oportunități.

„Mulți constănțeni au aflat, probabil, că la Constanța nu s-a putut face, până acum, portul turistic “Diamant”, care ar fi avut finanțare 100% de la bugetul statului, prin Master Planul pentru Turism, pe care l-am făcut în anul 2017, când am fost ministru al Turismului. Este doar unul dintre proiectele pe care Primăria Constanța le-a pierdut, doar pentru că nu s-au făcut demersurile necesare așa cum s-a întâmplat cu tot ceea ce se putea realiza in acest frumos oraș.“, a punctat Mircea Dobre.

Întrebat ce trebuie schimbat în oraș, candidatul PRO România spune că foarte multe lucruri. În primul rând, spune Dobre, trebuie schimbat un oraș rămas prin anii ’80, astfel încât să ajungem în al treilea deceniu din secolul XXI, unde ar fi trebuit să fim deja.

„Tocmai de aceea candidez: pentru că m-am săturat să văd Constanța cu trafic infernal, cu mașini parcate pe trotuar, cu haos în trafic, fără spații verzi și lăsată la mâna unora care efectiv nu vor să acceseze fonduri pentru sistematizarea orașului nostru. Dacă vom putea pune în aplicare proiectele noastre, peste 4 ani vom avea un oraș modern, european, pe care îl vor iubi atât constănțenii, cât și investitorii și turiștii. Am venit cu proiecte concrete, făcute împreună cu echipa noastră de experți, pentru că putem finanța, în următoarea perioadă tot ce e necesar pentru a transforma Constanța într-un oraș turistic de top. Avem trei axe de finanțare pe fonduri europene pe perioada de programare 2021-2027. Este vorba de axele 3 si 4 din Programul Operațional Regional. Pe Axa nr 3 se pot face proiectele de parcuri, promenadă verde, parcări subterane cu parc deasupra. 52 de milioane de euro este valoarea aproximativă a acestor proiecte. Pe Axa nr 4 intră lucrări de infrastructură, precum breteaua care leagă zona Aurel Vlaicu către Eden și lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la patru benzi. 50-60 de mii de apartamente sunt în curs de proiectare și executie pe bulevardul Aurel Vlaicu iar acesta trebuie să sufere și el modificări, deci este nevoie de astfel de proiecte, pentru care există această sursă de finanțare. Tot pe axa 4 intră și pasajul din Km. 5. Pe axa prioritară nr. 7 se poate face proiectul NIAGA, pentru transport integrat multimodal – autogară –  gară – aeroport, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Pentru celelalte proiecte care nu se vor putea finanța din fonduri europene, există bugetul local. Viitorul orașului Constanța depinde de votul dumneavoastră!

Fiți PRO Schimbare

Fiți PRO Constanța

Fiți PRO Romania“, a spus Dobre

Filipescu: Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor

Candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, afirmă, la rândul său, că a avut parte de o campanie bogată în experiențe și a fost prezent în fiecare localitate a județului.

„Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit, care le cunosc problemele și care îi ascultă. Îmi doresc ca județul nostru să nu mai piardă oportunități de finanțare! Veșnicul ”o să…” trebuie să dispară din vocabularul politicienilor, trebuie să venim în fața oamenilor cu lucruri concrete, acțiuni pe care deja le-am demarat în interesul întregii comunități. Spitalul de pediatrie propus de echipa PRO România, crearea locurilor de muncă, îmbunătățirea sistemului educațional la nivelul județului, crearea de parcuri și zone de agrement, susținerea producătorilor locali, dezvoltarea infrastructurii, sunt proiecte concrete, finanțabile, realizabile și sunt responsabilitatea pe care ne-o asumăm în fața dumneavoastră pentru că știm și putem să le implementăm.

Ca reprezentant al cetățenilor ce urmează să fie ales în fruntea administrației publice județene, înțeleg că noi, cei votați, suntem cei care se pun în slujba constănțenilor, și nu invers. Ca și până acum, fiecare acțiune a mea și a echipei PRO România, va avea ca scop dezvoltarea comunității. Județul Constanța are un potențial prea mare, acces la prea multe resurse pentru a mai sta ascuns în umbra delăsării liderilor pe care i-a avut până acum. Devotamentul este valoare principală pe care o promovez în echipa mea și cred în puterea exemplului. Dați-ne șansa să vă demonstrăm cum poate evolua Constanța atunci când este condusă de oameni profesioniști cărora le pasă, care sunt PRO Constanța. Schimbarea începe cu votul dumneavoastră. Pe 27 septembrie votați poziția numărul 1 pe buletinele de vot pentru Consiliu Județean și președinția acestuia.“, a spus Filipescu.

  • Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21200010

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: