Connect with us

Politica

De la Ana, la Caiafa, traseul politic al lui Gheorghe

Maria Ionescu

Publicat

la

Cred că nici dacă incercam să spun un banc foarte reusit nu mi-ar fi iesit atat de bine precum deputatului Florin Gheorghe. Stiti, e cel care a candidat in urmă cu patru ani si, in ciuda serioasei opozitii, si in ciuda multor adevăruri care s-au spus despre el, tot a fost ales. Sper ca anul acesta se vor destepta constăntenii si nu vor mai avea chef să fie manipulati de un nene care se crede… El stie cum se crede, si este părerea lui despre el. A mea era de multă vreme formată. Să vă povestesc pe scurt istoria lui politica.  In 2008 ajungea consilier local municipal din partea Partidului Democrat. A lucrat mult si, se pare cu spor, in acea perioadă de start politic la nivel inalt. 4 ani mai tarziu aspira la mai mult – a candidat in 2012 pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. A pierdut cu brio, dar nu s-a lăsat. A dorit să candideze si pentru o functie parlamentară. Cum-necum, i-a iesit si a ajuns deputat de Constanta in colegiul uninominal 10. După  scurtă vreme de deputatie PD, isi dă demisia si rămane deputat independent. Pentru foarte scurt timp, că- si dă seama că independenta politică e paguboasă. Motiv pentru care se inscrie in PMP. Dar nu sta multă vreme nici aici, si trece urgent la UNPR. Aici avansează frumos, in spatele lui Gabriel Oprea si, in urma cu doua luni, chiar isi exprima speranta că va candida la Primăria Constanta. Nu i-a iesit, pentru ca intre timp cariera politică a lui Oprea a devenit istorie. Si, ce credeti că a făcut Gheorghe? A migrat spre alt partid politic, PSD. Adică a trecut cu o usurinta scandaloasă de la dreapta politicii, la stanga ei. Bine, el va spune că ambele partide sunt undeva pe la mijlocul esichierului politic. De fapt, sunt foarte putini oameni politici care cred in platforma program a partidului si despre care poti spune că sunt de stanga sau de dreapta.  Va amintiti expresia romanească de la Ana, la Caiafa?  V-ati gandit ce provenientă are? Ce inseamna presupun că stie toata lumea. Repetăm pentru domnul Gheorghe:  are sensul a purta pe cineva pe drumuri, fără rost, de colo-colo, de la o persoană la alta, fără a-i rezolva cererea/problema, fără a-i face dreptate, a purta cu vorba.

Comments

comments

Politica

BEC a respins propunerea MAI de interzicere a intrării în cabina de vot cu telefon mobil

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Biroul Electoral Central a respins, astăzi, propunerea Ministerul Afacerilor Interne de a interzicere intrarea în cabina de vot cu telefonul mobil. În schimb, BEC a adoptat o decizie prin care se interzice utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrarea sau preluarea de imagini. De asemenea, “Sunt interzise comercializarea şi/sau consumul de alcool în zona de protecţie a secţiei de votare”, mai prevede Decizia nr. 95/29.11.2020. MAI i-a trimis, miercuri, președintelui Biroului Electoral Central, judecătoarei Maricela Cobzariu, o adresă oficială în care solicită BEC-ului să interzică accesul cu telefonul mobil în cabina de vot, la alegerile parlamentare, spun surse instituționale pentru știripesurse.ro. Internele au invocat reclamațiile legate de faptul că, urmare a înregistrărilor efectuate de alegătorul care a votat un anumit candidat sau o listă de candidați, acesta ar fi recompensat cu bani, bunuri sau alte foloase. Sursa: stiripesurse.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis EXCLUDE redeschiderea școlilor și recunoaște: “La noi, rata de infectare este foarte mare”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Klaus Iohannis a precizat, duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se pot deschide școlile, așa cum recomanda OMS. Președintele a comentat și o afirmație a Avocatului Poporului, care a precizat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ în România și în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu: „Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Răzvan Filipescu, candidat PRO România la Senat, spune că din situația dezastruoasă în care a adus țara actualul guvern PNL, cu complicitatea celor care l-au votat – respectiv PSD și USR – vom putea ieși doar dacă se aplică, în cel mai scurt timp, un plan de măsuri foarte bine gândit, pe care echipa PRO România l-a pregătit. Acesta se întreabă retoric dacă PSD-iștii sunt mulțumiți că au votat, în martie, Guvernul Orban, că au lipsit de la moțiunea de cenzură din septembrie, și de modul în care susțin, tacit, acest Guvern.

„Vom scoate din nou țara din criza în care a băgat-o guvernul PNL. Să nu uităm de anii de criză 2009 – 2011 și de eforturile care s-au făcut apoi, în guvernarea lui Victor Ponta, pentru a se obține redresarea economică. Dar nici de faptul că în 2015, la finalul guvernării Ponta, deficitul României era de numai 1 miliard de euro, iar astăzi s-au depășit toate recordurile la deficitul bugetar, ajungându-se la 20 de miliarde! Guvernul PNL a împrumutat atât de mult, încât vom plăti doar pentru dobânzi 1 miliard de euro în plus, an de an“, explică Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că echipa PRO România a luat în calcul toate măsurile care pot fi aplicate pentru a reveni la echilibru și creștere economică, în cel mai scurt timp.

„De data aceasta trebuie să rezolvăm trei crize, în loc de una: economică, medicală și de educație. Prima este cea mai importantă, pentru că le va adânci și pe celelalte, dacă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp“, mai spune candidatul PRO România la Senat.

„Votează PRO România, scoatem din nou țara din criză!“, mai spune Trofin.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: