Connect with us

Politica

De la Ana, la Caiafa, traseul politic al lui Gheorghe

Maria Ionescu

Publicat

la

Cred că nici dacă incercam să spun un banc foarte reusit nu mi-ar fi iesit atat de bine precum deputatului Florin Gheorghe. Stiti, e cel care a candidat in urmă cu patru ani si, in ciuda serioasei opozitii, si in ciuda multor adevăruri care s-au spus despre el, tot a fost ales. Sper ca anul acesta se vor destepta constăntenii si nu vor mai avea chef să fie manipulati de un nene care se crede… El stie cum se crede, si este părerea lui despre el. A mea era de multă vreme formată. Să vă povestesc pe scurt istoria lui politica.  In 2008 ajungea consilier local municipal din partea Partidului Democrat. A lucrat mult si, se pare cu spor, in acea perioadă de start politic la nivel inalt. 4 ani mai tarziu aspira la mai mult – a candidat in 2012 pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. A pierdut cu brio, dar nu s-a lăsat. A dorit să candideze si pentru o functie parlamentară. Cum-necum, i-a iesit si a ajuns deputat de Constanta in colegiul uninominal 10. După  scurtă vreme de deputatie PD, isi dă demisia si rămane deputat independent. Pentru foarte scurt timp, că- si dă seama că independenta politică e paguboasă. Motiv pentru care se inscrie in PMP. Dar nu sta multă vreme nici aici, si trece urgent la UNPR. Aici avansează frumos, in spatele lui Gabriel Oprea si, in urma cu doua luni, chiar isi exprima speranta că va candida la Primăria Constanta. Nu i-a iesit, pentru ca intre timp cariera politică a lui Oprea a devenit istorie. Si, ce credeti că a făcut Gheorghe? A migrat spre alt partid politic, PSD. Adică a trecut cu o usurinta scandaloasă de la dreapta politicii, la stanga ei. Bine, el va spune că ambele partide sunt undeva pe la mijlocul esichierului politic. De fapt, sunt foarte putini oameni politici care cred in platforma program a partidului si despre care poti spune că sunt de stanga sau de dreapta.  Va amintiti expresia romanească de la Ana, la Caiafa?  V-ati gandit ce provenientă are? Ce inseamna presupun că stie toata lumea. Repetăm pentru domnul Gheorghe:  are sensul a purta pe cineva pe drumuri, fără rost, de colo-colo, de la o persoană la alta, fără a-i rezolva cererea/problema, fără a-i face dreptate, a purta cu vorba.

Comments

comments

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: