Connect with us

Societate

Conducerea Polaris cere constănțenilor respectarea regulilor de curățenie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În paralel cu acțiunile de dezinfectie care se desfasoara zilnic, cu precadere la sediile unitatilor sanitare, activitatea de salubrizare continua, cu respectarea programului normal de lucru 24/24 h.

“Desi starea de urgenta s-a incheiat, in conceptia multor persoane, starea de alerta a devenit sinonima cu nerespectarea masurilor de singuranta. Trebuie sa intelegem ca, coronavirusul nu dispare impreuna cu relaxarea masurilor de urgenta, iar singura metoda de a ne proteja ramane pastrarea distantei fata de ceilalti. Pentru Polaris, starea de alerta impune respectarea acelorasi reguli, aplicate si in perioada starii de urgenta, de dezinfectare si igienizare a tuturor spatiilor publice”, transmite conducerea Polaris M Holding într-un mesaj public.

Activitatilor zilnice, se mai arată în document, care se desfasoara in tot orasul Constanta, de colectare a deseurilor menajere si reciclabile, de maturat manual si mecanizat, de golire a cosuletelor stradale, li se adauga si actiunile din ziua de 18 aprilie:

 • operatiuni zilnice de dezinfectie prestate la sediul unitatilor sanitare;
 • actiuni ample, desfasurate pe parcursul mai multor zile, in zona plajei Modern, a statiunii Mamaia, pe malul lacului Tabacarie, pe strada Varful cu Dor. (In aceste zone, datorita suprafetelor foarte mari de igienizat, si automat a cantitatilor mari de deseuri vegetale si menajere stranse, s-a intervenit cu mai multe autospeciale multifunctionale de mare capacitate si incarcatoare frontale pentru a salubriza si transporta deseurile.)
 • activitatea de curatare a nisipului din rigole continua in statiunea Mamaia.
 • actiuni de salubrizare au avut loc si in zona garii, autogarii, pasajul de la gara, zona peninsulara.

De altfel, conducerea Polaris M Holding face și câteva recomandări cetățenilor municipiului Constanța. Iată-le:

 • Pastrati distanta de cel putin 1,5 metri fata de persoanele pe care le intalniti.
 • Evitati zonele aglomerate.
 • Respectati masurile de igiena recomandate de autoritati.

Comments

comments

Societate

Astăzi puteți vizita gratuit Muzeul de Istorie și Arheologie. Iată între ce ore

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 12 iunie 2021, între orele 17 – 23, în cadrul evenimentului cultural internațional Noaptea Muzeelor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța invită publicul larg să viziteze expoziția sa de bază, bogat populată cu mărturii ale civilizațiilor care care au locuit de-a lungul timpului pe teritoriul dobrogean.

Manifestare de amploare inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Teoretic, evenimentul este sărbătorit anul acesta, în toată Europa, în data de 3 iulie. Din cauza situației pandemice actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Pentru România, Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.

Personalul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și colaboratori de la Asociația Culturală „Tomis” și Asociația „Historia Renascita”, costumați în daci și romani, vor ghida pașii vizitatorilor printre piese de patrimoniu de mare interes artistic și istoric, obiecte utilizate de strămoșii noștri în viața de zi cu zi, uniforme școlare din perioada comunistă și alte categorii de bunuri culturale.

Expoziția De la Cavalerul Trac la Sfântul Gheorghe – Iconografia eroică: arhetipul eroului și sfântului va rămâne deschisă special pentru acest eveniment. Reliefurile de epocă romană, precum și icoanele inspirate după cele din secolele XVIII și XIX pot fi admirate la al doilea etaj al muzeului.

”Deoarece dragostea pentru istorie se cultivă de la vârste fragede, la intrare, copiii vor fi întâmpinați cu surprize. De asemenea, vor putea admira jucării de odinioară.”, au precizat reprezentanții muzeului.

Important: vizitarea se va face în conformitate cu normele sanitare în vigoare, iar ora 23 este ora intrării ultimului vizitator, intrarea fiind gratuită. De asemenea, din două în două ore vor fi făcute pauze de igienizare de câte 30 minute.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Polaris M Holding Constanța angajează agent comercial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polaris M Holding Constanța angajează agent comercial.

Cerințe:

 • studii medii
 • disponibilitate pentru munca de teren;
 • corectitudine.

”Așteptăm CV-ul tău la următoarea adresa: resurseumane@polaris.ro sau pe www.polaris.ro pagina Cariere.”, precizează reprezentanții Biroului de presă.

Informații suplimentare: 0241 548 700 / 548 711.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Costinești. Se caută muncitori necalificați. Vezi câte posturi sunt vacante

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul Public de Gospodărie Comunală și Prestări Servicii destinate Protecției Populației Costinești, județul Constanța, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcţiei contractuale de execuție de muncitor necalificat în salubrizare stradală. Sunt 7 posturi vacante.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • nivelul studiilor – studii generale;
 • vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – nu se solicită.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 05 iulie 2021, ora 10.00: proba scrisă;
 • 06 iulie 2021, ora 10.00: proba practică;
 • 07 iulie 2021, ora 10.00: proba interviu;

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina primariacostinesti.ro. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Costinești, str. Catedrala Tineretului nr. 8, județul Constanța, telefon 0749/166.260.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: