Connect with us

Societate

Conducerea Polaris cere constănțenilor respectarea regulilor de curățenie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În paralel cu acțiunile de dezinfectie care se desfasoara zilnic, cu precadere la sediile unitatilor sanitare, activitatea de salubrizare continua, cu respectarea programului normal de lucru 24/24 h.

“Desi starea de urgenta s-a incheiat, in conceptia multor persoane, starea de alerta a devenit sinonima cu nerespectarea masurilor de singuranta. Trebuie sa intelegem ca, coronavirusul nu dispare impreuna cu relaxarea masurilor de urgenta, iar singura metoda de a ne proteja ramane pastrarea distantei fata de ceilalti. Pentru Polaris, starea de alerta impune respectarea acelorasi reguli, aplicate si in perioada starii de urgenta, de dezinfectare si igienizare a tuturor spatiilor publice”, transmite conducerea Polaris M Holding într-un mesaj public.

Activitatilor zilnice, se mai arată în document, care se desfasoara in tot orasul Constanta, de colectare a deseurilor menajere si reciclabile, de maturat manual si mecanizat, de golire a cosuletelor stradale, li se adauga si actiunile din ziua de 18 aprilie:

 • operatiuni zilnice de dezinfectie prestate la sediul unitatilor sanitare;
 • actiuni ample, desfasurate pe parcursul mai multor zile, in zona plajei Modern, a statiunii Mamaia, pe malul lacului Tabacarie, pe strada Varful cu Dor. (In aceste zone, datorita suprafetelor foarte mari de igienizat, si automat a cantitatilor mari de deseuri vegetale si menajere stranse, s-a intervenit cu mai multe autospeciale multifunctionale de mare capacitate si incarcatoare frontale pentru a salubriza si transporta deseurile.)
 • activitatea de curatare a nisipului din rigole continua in statiunea Mamaia.
 • actiuni de salubrizare au avut loc si in zona garii, autogarii, pasajul de la gara, zona peninsulara.

De altfel, conducerea Polaris M Holding face și câteva recomandări cetățenilor municipiului Constanța. Iată-le:

 • Pastrati distanta de cel putin 1,5 metri fata de persoanele pe care le intalniti.
 • Evitati zonele aglomerate.
 • Respectati masurile de igiena recomandate de autoritati.

Comments

comments

Societate

Vezi în ce stațiuni sunt disponibile bilete de tratament pentru pensionari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru cea de-a zecea serie de bilete de tratament din anul 2020, cu data de prezentare în stațiune 10 iulie, dintr-un total de 42, au rămas disponibile 20 de bilete de tratament în următoarele stațiuni:

 • 1 Mai
 • Amara
 • Buziaș
 • Geoagiu Băi
 • Sărata Monteoru

Persoanele interesate se pot prezenta la sediul Casei de Pensii Constanța, parter, ghișeul 1, cu următoarele documente:

 • Cerere tip
 • trimitere de la medicul de familie (original și copie)
 • actul de identitate
 • certificat de încadrare în grad de handicap (dacă este cazul)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS modifică programul de funcționare al tonetei din stația de la Poarta 1

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CT BUS S.A. anunță publicul călător că, de sâmbătă, 4 iulie, se modifică programul de funcționare al tonetei din stația de la Poarta 1, după cum urmează:

 • luni-vineri: 06:00 – 21:00;
 • sâmbătă – duminică: 07:00 – 22:00.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CT BUS introduce linia CITY TOUR. Vezi ce obiective turistice cuprinde circuitul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând de sâmbătă, 4 iulie, CT BUS introduce linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia. Circuitul cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: roata panoramică ,,Tomis Eye’’, Silozurile ,,Anghel Saligny’’, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, ,,Edificiul roman cu mozaic’’, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic “Tomis”, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele.

Aveți la dispoziție și aplicația ,,CITY TOUR’’, un ghid text și audio: la bordul autobuzelor etajate vă puteți conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi, scanați codul QR de pe spătarul scaunului sau căutați aplicația direct în “MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’. Aceasta sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat.

Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziționării unui bilet de 10 lei, valabil toată ziua. Astfel, puteți întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi vă puteți relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.

”Linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar 09:00-18:00. Vă reamintim recomandarea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al CT BUS SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: